News

Război în Ucraina, ziua 566. Putin: ”Kievul va începe negocierile de pace când va rămâne fără resurse / Contraofensiva nu a făcut progrese”. Update

Război în Ucraina, ziua 565. Rușii au lansat lovituri în mai multe regiuni. Declarațiile halucinante ale unui general rus.
12.09.2023 | 15:57
Razboi in Ucraina ziua 566 Putin Kievul va incepe negocierile de pace cand va ramane fara resurse  Contraofensiva nu a facut progrese Update
Război în Ucraina, ziua 565. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
12-09-2023
13:08

Putin: ”Kievul va începe negocierile de pace când va rămâne fără resurse / Contraofensiva nu a făcut progrese”

Vladimir Putin a susținut un discurs, miercuri, la un forum economic în oraşul-port al Rusiei de la Pacific, Vladivostok. Referindu-se la război, dictatorul rus a spus că această contraofensivă a Ucrainei împotriva forţelor ruse a eşuat şi armata ucraineană a suferit pierderi grele.

Liderul de la Kremlin este de părere că Ucraina s-ar putea reașeza la masa negocierilor de pace doar atunci când va rămâne fără resurse. Putin spune că inamicul său va folosi orice potenţială încetare a ostilităţilor pentru a se reînarma cu ajutorul Occidentului.

Am impresia că vor să muşte cât de mult pot şi apoi, când resursele lor vor fi aproape de zero, să obţină o încetare a ostilităţilor şi să înceapă negocieri pentru a-şi reface resursele şi restabili capacitatea de luptă“, a declarat Putin, citat de The Guardian.

Președintele Rusiei a adăugat că mulţi potenţiali mediatori l-au întrebat dacă țara sa este pregătită să înceteze lupta. El a spus că armata Moscovei nu se poate opri câtă vreme se confruntă cu o contraofensivă ucraineană.

Război în Ucraina, ziua 565. Forțele Kievului au respins noi atacuri lansate, luni, de ruși. Statul Major General al Apărării a anunțat că Moscova a încercat să lovească zone din Zaporojie, Avdiivka și Marinka.

Război în Ucraina, ziua 565. Rușii au lansat noi atacuri

Totodată, în dimineața primei zile din această săptămână, rușii au bombardat din nou regiunea Dnipropetrovsk, din Nikopol. În urma acțiunilor Moscovei, trei bărbați au fost grav răniți. Victimele au 24, 47 și 56 de ani.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Ucraina a atacat mai multe zone de concentrare a personalului și echipamentelor de luptă ale rivalilor. Tot luni, forțele Kievului au spus că au recâștigat două platforme petroliere din Marea Neagră.

Vorbim de platformele de foraj petrolier şi gazier, Turnurile Boyko, aflate lângă Peninsula Crimeea, anexată de ruși. „O operațiune unică de stabilire a controlului asupra turnurilor Boyko a fost efectuată de către Serviciul de informații al apărării din Ucraina”, a anunțat Serviciul de Informații.

ADVERTISEMENT

De altfel, au fost capturate un stoc de muniție pentru elicoptere și radarul Neva, care poate urmări mișcarea navelor. Platformele, ocupate de ruși încă din 2015, erau utilizate în scop militar.

„Rusia este acum lipsită de abilitatea de a controla deplin apele din Marea Neagră. Aceasta înseamnă că Ucraina a făcut paşi importanţi către eliberarea Crimeei”, au adăugat ucrainenii.

ADVERTISEMENT

Un general rus spune că Europa „trebuie eliberată”

Un general rus amenință Europa cu invadarea, susținând că „trebuie eliberată”. Recent, Andrei Mordvicev a fost promovat de Vladimir Putin la rangul de general-colonel. Acesta a declarat, în cadrul unui interviu, pentru o televiziune din Rusia, că războiul din Ucraina nu se va termina prea curând.

„Cred că mai este destul timp de petrecut. Nu are rost să vorbim despre o perioadă determinată. Dacă vorbim despre Europa de Est, ceea ce va trebui să facem, desigur că atunci va fi mai mult timp”.

ADVERTISEMENT

Totodată, el susține că „Ucraina este doar începutul”. Întrebat de jurnalist dacă Ucraina este doar o piatră de hotar, Mordvicev a răspuns “Da, absolut. Este doar începutul. Războiul nu se va opri aici”.

ADVERTISEMENT