News

Război în Ucraina, ziua 567. Kim promite să-l ajute pe Putin în războiul contra Ucrainei. “Sunt sigur că poporul rus va învinge răul”

Război în Ucraina, ziua 567. Forțele ucrainene anunță cuceriri importante în regiunile Donețk și Zaporojie, unde rușii ocupă zone extinse.
13.09.2023 | 12:16
Razboi in Ucraina ziua 567 Kim promite sal ajute pe Putin in razboiul contra Ucrainei Sunt sigur ca poporul rus va invinge raul
Război în Ucraina, ziua 566. Forțele ucrainene avansează în Donețk și Zaporojie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
13-09-2023
09:26

Kim: "Sunt sigur că poporul rus va învinge răul"

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a spus președintelui rus Vladimir Putin printr-un traducător că este sigur că armata și poporul rus vor învinge „răul”. Kim a adăugat că s-a convenit asupra aprofundării în continuare a cooperării strategice dintre Rusia şi Coreea de Nord.

După cum transmite Reuters, Putin a susținut, la rândul său, întărirea prieteniei dintre cele două națiuni.

Pe de altă parte, Kim Jong Un i-a promis lui Putin ajutorul său pentru Rusia în războiul acesteia contra Ucrainei. “Am sprijinit întotdeauna şi vom continua să sprijinim total şi necondiţionat toate deciziile lui Putin şi ale guvernului rus. Folosesc acest prilej pentru a afirma că vom fi mereu alături de Rusia”, a transmis liderul de la Phenian.

Kim a promis că ţara sa va face din relaţiile cu Rusia prioritatea sa absolută. “Vom da prioritate relaţiei dintre Coreea de Nord şi Rusia şi vom face din asta prioritatea absolută a politicii noastre externe”, a mai afirmat preşedintele Coreii de Nord.

Război în Ucraina, ziua 567. Vin vești bune în privința contraofensivei Kievului. Forțele din statul vecin avansează în regiunile Donețk și Zaporojie, acolo unde rușii ocupă vaste arii.

Război în Ucraina, ziua 566. Forțele ucrainene avansează în Donețk și Zaporojie

Forțele de apărare ale Ucrainei au obținut câștiguri importante în zona Klișchiivka în regiunea Donețk și Robotyne în regiunea Zaporojie, potrivit Ukrinform.net, care citează un comunicat al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

ADVERTISEMENT

”Forțele de apărare ale Ucrainei continuă să desfășoare o operațiune ofensivă în sectorul Melitopol, acțiuni ofensive (de asalt) în sectorul Bahmut, distrugerea inamicului și eliberarea treptată a teritoriilor ocupate.

Ca urmare a acțiunilor de asalt, forțele de apărare au obținut câștiguri parțiale în apropiere de Klișchiivka, din regiunea Donețk, și Robotyne din regiunea Zaporojie, alungând inamicul din pozițiile ocupate și înrădăcinandu-se pe liniile realizate”, se arată în informare.

ADVERTISEMENT

Pe tot parcursul zilei de marți, avioanele ucrainene au lansat opt ​​lovituri asupra concentrărilor de personal, arme și echipamente ale inamicului. Unitățile forțelor de rachete ucrainene au lovit două piese de artilerie rusă, un depozit de muniții, un post de comandă și un sistem de rachete antiaeriene al invadatorilor.

În replică, trupele ruse au lansat trei lovituri cu rachete, 25 de atacuri aeriene și 36 de atacuri MLRS asupra pozițiilor trupelor ucrainene și a zonelor populate.

ADVERTISEMENT

Danemarca, ajutor militar pentru Kiev

Între timp, Ucraina primește vești bune de la Copenhaga. Danemarca a anunțat oficial că va dona armatei Ucrainei un pachet de ajutor militar în valoare de aproximativ 833 milioane dolari.

Acesta este al 12-lea și cel mai mare pachet militar pe care Danemarca l-a trimis Ucrainei de când Rusia a invadat statul vecin, în februarie 2022, a precizat ministerul apărării danez.

ADVERTISEMENT

”După mai bine de un an și jumătate de război, aproape ne-am epuizat stocurile de apărare. Prin urmare, ne uităm acum la achiziții comune mai bine direcționate și la o cooperare internațională, adaptată nevoilor Ucrainei aici și acum”, a spus ministrul danez de externe Lars Lokke Rasmussen.

Săptămâna trecută, primele zece tancuri Leopard 1 donate de Danemarca, Germania și Țările de Jos au ajuns în Ucraina. Un ajutor ar putea veni și din Suedia. Tot marți, guvernul suedez a anunțat că va cere forţelor sale armate să analizeze posibilitatea de a trimite avioane de luptă Gripen în Ucraina.

ADVERTISEMENT