LIVE Actualizat 06-09-2023
13:08

Război în Ucraina, ziua 560. Cel puțin 16 morți într-un atac cu rachete rusești în Donețk

Război în Ucraina, ziua 560. Liderii ar urma să participe la Forumul Economic Estic, care va avea loc în intervalul 10-13 septembrie.
06.09.2023 | 16:08
Razboi in Ucraina ziua 560 Cel putin 16 morti intrun atac cu rachete rusesti in Donetk
Război în Ucraina, ziua 560. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT
06-09-2023
13:08

Cel puțin 16 morți într-un atac cu rachete rusești în Donețk

Cel puțin 16 persoane au fost ucise de bombardamentele rusești în Kostyantynivka, regiunea Donețk. Rușii au atacat o piață obișnuită, magazine și o farmacie, ucigând oameni nevinovați. Numărul victimelor ar putea crește și mai mult.

”Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut o persoană dragă. Răul rusesc trebuie învins cât mai curând posibil”, se arată scris pe X, fostul Twitter. Rămâne de văzut care va fi bilanțul final al atacului.

06-09-2023
09:02

Antony Blinken, vizită la Kiev. Ar putea anunța un ajutor militar de 1 miliard de dolari

Secretarul de stat american, Antony Blinken, efectuează în această perioadă o nouă vizită oficială la Kiev. Acesta se va întâlni cu președintele Volodimir Zelenski.

În timpul vizitei sale, care se va întinde pe parcursul a două zile, Blinken este așteptat să anunțe un nou pachet ajutor militar pentru Ucraina în valoare de peste 1 miliard de dolari, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat al SUA, citat de Sky News.

06-09-2023
07:15

Kievul, vizat de atacuri cu rachete

Miercuri dimineața, Rusia a lansat un atac cu rachete și asupra Kievului. Sistemele de apărare aeriană ale Capitalei ucrainene au doborât toate rachetele înainte ca acestea să-și atingă ținta, a spus administrația militară. Cu toate acestea, unele resturi ale rachetelor au produs pagube în oraș.

Încă un atac cu rachete al inamicului asupra unui oraș pașnic. Scopul rușilor este de a ucide populația civilă și de a distruge infrastructura”, a declarat Serhi Popko, șeful administrației militare din Kiev.

06-09-2023
07:13

Forțele ruse, noi atacuri lângă România. Un mort după bombardamentele de la Izmail

Rușii au lansat noi atacuri la granița Ucrainei cu România. Miercuri dimineața, invadatorii au atacat din nou portul Izmail. Potrivit primelor informații oferite de ucraineni, un om a murit, iar infrastructura portului a fost grav afectată.

Teroriștii ruși au atacat cartierul Izmail din regiunea Odesa cu drone de atac timp de aproape trei ore. Din păcate, o persoană a fost ucisă. Un angajat al unei întreprinderi agricole, care a fost grav rănit, a murit în spital“, a scris guvernatorul din Odesa, Oleg Kiper, pe Telegram, notează Ukrinform.net.

Potrivit oficialului, în mai multe zone au fost înregistrate distrugeri şi incendii. Atacul a afectat portul și infrastructura agricolă, inclusiv silozuri, clădiri administrative și întreprinderi agricole.
 

Război în Ucraina, ziua 560. Liderul Coreei de Nord ar urma să ajungă în Rusia, în luna septembrie, pentru a discuta cu președintele Vladimir Putin despre posibilitatea furnizării de armament forțelor Moscovei.

Război în Ucraina, ziua 560. Kim Jong-un ar putea ajunge în Rusia

Informația a fost furnizată de oficiali americani, potrivit The New York Times. Kim Jong-un va pleca din capitala țării sale cu un tren blindat, consideră oficialii. El va călători până la Vladivostok, acolo unde îl va aștepta președintele rus.

ADVERTISEMENT

Liderii ar urma să participe la Forumul Economic Estic, care va avea loc în intervalul 10-13 septembrie. Alți oficiali citați de The New York Times susțin că întâlnirea s-ar putea desfășura chiar la Moscova.

Președintele Vladimir Putin vrea să primească de la Coreea de Nord obuze de artilerie și rachete antitanc. Totodată, Kim ar dori ca Moscova să ajute țara sa cu tehnologie avansată pentru sateliți și submarine cu propulsie nucleară.

ADVERTISEMENT

32 de atacuri aeriene asupra Ucrainei

Forțele ucrainene au raportat, marți, 32 de atacuri aeriene asupra teritoriului. ”În cursul zilei, inamicul a efectuat 32 de atacuri aeriene, a lansat 39 de atacuri cu lansatoarele de rachete asupra pozițiilor trupelor noastre și a zonelor populate.

În urma atacurilor teroriste rusești, în rândul populației civile există morți și răniți”, au aunțat autoritățile de la Kiev. La rândul lor, forțele ucrainene au atacat și distrus un depozit cu echipament militar din Rusia, în apropierea regiunii Donețk.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Rusia a anunțat că a doborât o dronă ucraineană deasupra regiunii Belgorod, potrivit Ministerului Apărării de la Moscova. Atacul a avut loc marți seara, în jurul orei 21:00, conform oficialilor ruși.

”Pe 5 septembrie, în jurul orei 21:00, ora Moscovei, a fost zădărnicită o încercare a regimului de la Kiev de a efectua un atac terorist al unui UAV de tip avion împotriva unor obiective de pe teritoriul Federației Ruse.

ADVERTISEMENT

Vehiculul aerian fără pilot a fost distrus pe teritoriul Regiunii Belgorod de apărarea aerienă”, a transmis, marți noaptea, Ministerul rus la apărării, cu privire la atacul cu dronă.

ADVERTISEMENT