News

Război în Ucraina, ziua 636. Un spital și o mină de cărbune, bombardate de ruși. Trei oameni au murit, alții sunt răniți. Update

Război în Ucraina, ziua 636. Rusia ar putea demara mobilizarea completă, avertizează un înalt oficial de securitate ucrainean
21.11.2023 | 12:17
Razboi in Ucraina ziua 636 Un spital si o mina de carbune bombardate de rusi Trei oameni au murit altii sunt raniti Update
Rusia ar putea începe mobilizarea completă în 2024 Sursa foto: TASS
ADVERTISEMENT
21-11-2023
10:19

Noi bombardamente în estul Ucrainei

Rușii au lansat noi atacuri violente în regiunile Doneţk şi Harkov, în urma cărora cel puțin trei oameni au murit, iar alți opt sunt răniți. Au fost lansate rachete S-300.

Vizate au fost un spital și o mină de cărbune din oraşul Selîdove din Doneţk. Două clădiri ale unității medicale au fost distruse. Este posibil să existe și alte victime sub dărâmături.

“Forţele de ocupaţie au vizat spitalul din oraş, unde oamenii erau trataţi. În urma bombardamentelor, opt cetăţeni au suferit contuzii şi răni provocate de schije, iar unul a fost ucis”, au anunțat autoritățile din Ucraina, potrivit News.ro.

De asemenea, un muncitor și-a pierdut viața în timpul bombardamentelor asupra minei de cărbune. Alți 39 de oameni au fost prinși în subteran.

“Patru clădiri, 19 vehicule şi o linie electrică au fost avariate. 39 de mineri au fost prinşi în subteran. Până în prezent, toţi minerii au fost aduşi la suprafaţă”, a declarat ministrul de interne Ihor Klîmenko.

 

Război în Ucraina, ziua 636. Rusia ar putea începe mobilizarea completă după alegerile prezidențiale din Rusia din 2024, care vor avea loc la 17 martie, a sugerat secretarul Consiliului de securitate națională și apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov.

Război în Ucraina, ziua 636. Rusia ar putea începe mobilizarea completă

Într-un discurs la Forumul Internațional de Securitate din Halifax, Canada, Danilov a declarat: ”Rusia a reușit să se adapteze și injectează constant fonduri în sectorul său de apărare.

ADVERTISEMENT

Rusia s-a dovedit a fi mai rezistentă la sancțiunile occidentale, așa cum era de așteptat. Rusia își pune din ce în ce mai mult economia pe picior de război. Mobilizarea totală ar putea urma alegerilor prezidențiale din 2024”.

Mai multe surse au declarat pentru Reuters că Putin a decis să candideze la alegerile prezidențiale din martie, o mișcare care îl va menține la putere cel puțin până în 2030, relatează The Guardian.

ADVERTISEMENT

În septembrie, armata ucraineană a declarat că Rusia ar putea lansa în curând o mare campanie de mobilizare pentru a încerca să recruteze sute de mii de soldați din interiorul Rusiei și din Ucraina ocupată.

Soțiile soldaților ruși, primul protest la Moscova după invazia în Ucraina

Ministerul britanic al Apărării (MoD) a declarat că protestul public de stradă din Moscova, din 7 noiembrie, condus de soțiile soldaților ruși dislocați în Ucraina, a fost probabil prima demonstrație de acest fel din capitala rusă de la invazia pe scară largă a Moscovei, în februarie anul trecut.

ADVERTISEMENT

”Protestatarii s-au adunat în piața centrală Teatralnia și au desfășurat bannere cerând rotația partenerilor lor departe de linia de front.

Începând cu 20 februarie 2022, rețelele de socializare au oferit zilnic exemple de soții și mame ruse care au făcut apeluri online protestând împotriva condițiilor de serviciu ale celor dragi lor.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, legislația draconică a Rusiei a împiedicat până în prezent rudele soldaților să se coalizeze într-o forță de lobby influentă, așa cum au făcut mamele soldaților în timpul războiului afgano-sovietic din anii 1980.

Poliția a dispersat protestul din Piața Teatralnia în câteva minute. Cu toate acestea, cererea imediată a protestatarilor este notabilă.

Dislocările pe front ale personalului, aparent prelungite pe termen nedefinit și fără rotație, sunt considerate din ce în ce mai mult ca fiind nesustenabile atât de către soldații înșiși, cât și de către rudele acestora”, potrivit cele mai recente actualizări postată de Ministerul britanic al Apărării pe X(Twitter).

ADVERTISEMENT