News

Război în Ucraina, ziua 658. Noi lovituri lansate de ruși în Odesa și Kiev / România, luată în vizor de Rusia. Update

Război în Ucraina, ziua 658. Au fost lansate atacuri cu drone kamikaze. România a fost amenințată de Rusia, potrivit unui mesaj al ambasadei.
14.12.2023 | 00:15
Razboi in Ucraina ziua 658 Noi lovituri lansate de rusi in Odesa si Kiev  Romania luata in vizor de Rusia Update
Război în Ucraina, ziua 658. Foto Facebook
ADVERTISEMENT
13-12-2023
22:17

România este luată în vizor de Moscova: „Va forţa Rusia să riposteze”

România a fost amenințată de Moscova. Ambasada Rusiei la București a transmis, pe Facebook, un mesaj direct care vizează țara noastră, dar și Polonia și Slovacia.

Mesajul publicat de diplomați i-ar aparține ambasdorului rus de la Viena, Konstantin Gavrilov. Acesta a făcut o serie de declarații îngrijorătoare, avertizând că dacă aeronavele F-16 vor fi folosite de Ucraina de pe teritoriul statelor menționate, Moscova va considera că acestea participă la conflict.

Prin urmare, Rusia va lua „măsuri adecvate”. „În condiţiile unei distrugeri semnificative a structurii aerodromurilor ucrainene, avioanele de luptă tactice F-16 transferate forţelor armate ucrainene pot efectua ieşiri din bazele aeriene din Polonia, România şi Slovacia.

Avertizăm cu tărie că utilizarea acestor avioane de luptă de pe teritoriul acestor state membre NATO va fi considerată de Moscova ca o participare a acestora la conflictul din Ucraina şi va forţa Rusia să riposteze”, a transmis Konstantin Gavrilov, potrivit news.ro.

Război în Ucraina, ziua 658. Noi lovituri au fost lansate de ruși, marți seara, 12 decembrie, în mai multe regiuni. Vorbim de Odesa, Jîtomîr, Kiev și Vinnîțea, care au fost atacate cu drone kamikaze.

Război în Ucraina, ziua 658. Atacuri cu drone kamikaze în mai multe regiuni

De asemenea, în orașul Herson a fost bombardată o școală. Din fericire, nu au fost răniți, atacul soldându-se doar cu pabuge serioase. Nu același lucru s-a întâmplat în Kupeansk, regiunea Harkiv.

ADVERTISEMENT

Aici au fost înregistrate victime. Un bărbat de 72 de ani care și-a pierdut viața, iar alți doi civili au fost răniți. Totodată, au fost avariate mai multe clădiri rezidențiale din oraș. Au fost lansate atacuri cu drone și din Crimeea, din zona Balaklava.

„În total au fost lansate 15 drone de luptă Shahed-136/131, dintre care nouă au fost distruse în diferite regiuni din Ucraina de către unitățile grupurilor mobile de foc ale Forțelor de Apărare”, a transmis serviciul de presă al Comandamentului Forțelor Aeriene, potrivit zdg.md.

ADVERTISEMENT

Volodimir Zelenski, întâlnire importantă în SUA

Marți, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avut o întâlnire importantă cu republicanii din Congresul SUA. Liderul de la Kiev a încercat să îi convingă să deblocheze ajutorul militar pentru țara sa.

Vorbim de un ajutor în valoare de 110 miliarde de dolari, care ar ajunge atât la Ucraina, Israel și Taiwan. 61 de miliarde ar fi urmat să ajungă la Ucraina, 44 miliarde ajutor militar direct, iar restul ajutor economic, umanitar sau necesar menținerii infrastructurii critice ucrainene.

ADVERTISEMENT

Președintele Zelenski a vorbit despre situația militară și economică din Ucraina. El a ținut să precizeze că dacă Rusia va câștiga războiul, situația ar fi „foarte periculoasă pentru Statele Unite”, așa cum a precizat liderul senatorilor democrați, Chuck Schumer, potrivit AFP, citată de news.ro.

Cu toate acestea, se pare că președintele ucrainean nu a reușit să convingă republicanii să deblocheze ajutorul militar. „Despre importanța menținerii sprijinului vital al SUA. Am răspuns, de asemenea, la întrebări.

ADVERTISEMENT

Le mulțumesc liderului Partidului Democrat din Senatul SUA, Chuck Schumer, și liderului Partidului Republican din Senat, Mitch McConnell, pentru consolidarea sprijinului bipartizan pentru țara și poporul nostru”, a scris președintele Zelenski pe Facebook.

ADVERTISEMENT