News

Război în Ucraina, ziua 694. Germania, ajutor militar important pentru Kiev / Bombardamente rusești în Odesa și Harkov

Război în Ucraina, ziua 694. În ziua în care Germania a anunțat un sprijin militar important, rușii au lansat noi bombardamente puternice asupra teritoriului ucrainean.
18.01.2024 | 06:20
Razboi in Ucraina ziua 694 Germania ajutor militar important pentru Kiev  Bombardamente rusesti in Odesa si Harkov
Război în Ucraina, ziua 694. Bombardamente rusești
ADVERTISEMENT

Război în Ucraina, ziua 694. La mijlocul săptămânii, Germania a anunțat un nou ajutor militar important pentru Kiev. Între timp, bombardamente rusești puternice, cu victime, s-au raportat în Odesa și Harkov.

Război în Ucraina, ziua 694. Germania, ajutor militar important pentru Kiev

Presa din Germania a scris, miercuri, că Berlinul va acorda un ajutor militar pentru Ucraina în valoare de peste 7 miliarde de euro în 2024. În acest sens, cancelarul german Olaf Scholz a avut o convorbire telefonică cu președintele american Joe Biden.

ADVERTISEMENT

Cei doi lideri importanți din NATO au discutat despre ”urgența continuării sprijinului pentru Ucraina”, în condițiile în care această țară intră în cel de-al treilea an de război cu Rusia lui Putin.

Încă de miercuri, Germania anunțat că a livrat un nou pachet militar către armata ucraineană. Vorbim de muniție pentru tancurile Leopard 1, vehicule blindate de transport de trupe , rachete, drone și căști.

ADVERTISEMENT

Guvernul german a publicat o actualizare a sprijinului militar oferit Ucrainei, relatează The Guardian. Livrarea include 16 autocisterne Zetros, opt vehicule blindate de transport de trupe, cinci vehicule de protecție a frontierei și alte trei vehicule. De asemenea, printre provizii s-au numărat 50 de terminale mobile prin satelit, 25 de drone de recunoaștere Heidrun și 1.840 de căști.

Bombardamente rusești în Odesa și Harkov

În ultimele ore, rușii au lansat zeci de drone și rachete asupra Ucrainei. Sirenele anti-aeriene au răsunat ore în șir pe tot teritoriul statului vecin. Din păcate, atacurile invadatorilor ruși s-au soldat cu pagube și victime.

ADVERTISEMENT

Astfel, două rachete au lovit o zonă rezidenţială din Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina. Au fost rănite 17 persoane, dintre care două grav. Mai multe locuințe au fost avariate.

Armata dictatorului Vladimir Putin a țintit și orașul-port Odesa. Aici, ucrainenii au doborât 11 drone din cele peste 15 lansate de ruși. Oficialii din Harkov au spus că rachetele au căzut numai în zone rezidențiale. Aici nu ar exista niciun obiectiv militar. Ucrainenii cred că rușii asta au dorit, să bombardeze civili.

ADVERTISEMENT

În Harkov, cel puțin 10 clădiri au fost parțial distruse de rachetele lansate de forțele invadatoare. Echipele de salvare au acționat ore întregi pentru a i scoate pe cei prinși sub dărâmături.

ADVERTISEMENT