ADVERTISEMENT
News

Război total între PSD și PNL. Social-democrații vor să mărească salariile profesorilor din acest an

Autor: Flaviu Popa | 07.09.2020 | 17:49
Război total între PSD și PNL. Social-democrații vor să mărească salariile profesorilor din acest an
Proiectul de lege a fost adoptat cu 200 de voturi favorabile/ Foto: Hepta

PSD a reintrodus în buget creșterea salariilor profesorilor din acest an, 2020, cu toate că Guvernul Orban susține că nu are bani pentru creșteri salariale.

ADVERTISEMENT

Pe lângă alocații și pensii, care nu au putut fi majorate așa cum era stabilit prin lege, Guvernul Orban a primit astăzi o nouă „contră” din partea PSD.

Conform edupedu.ro, PSD a reintrodus în lege prevederea potrivit căreia salariile profesorilor ar crește din 1 septembrie până la nivelul grilei de salarizare din 2022.

PSD vrea să majoreze salariile profesorilor începând cu acest an

Amendamentul a fost adoptat de Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților, potrivit sursei citate. Comisia pentru Muncă e în contrazicere cu OUG-ul care prevede că salariile profesorilor vor crește din 2021.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului Finanțelor, o asemenea creștere înseamnă un efort bugetar de circa 11 miliarde de lei anual.

Comisia a propus și votat, astfel, abrogarea articolului 43 din ordonanța de urgență pentru rectificarea bugetară.

Potrivit Art.43. – La articolul 38 alineatul (41) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins: “c) începând cu 1 septembrie 2021 de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022”.

ADVERTISEMENT

Mai mult, PSD are în plan să organizeze ședința plenului reunit al Parlamentului pentru a vota pe legea de aprobare a OUG privind rectificarea bugetară.

PSD intenționează să crească pensiile cu 40%, moment în care președintele Klaus Iohannis va retrimite legea Parlamentului sau o va ataca la Curtea Constituțională.

ADVERTISEMENT

Cu 20 de zile rămase până la alegeri, lupta electorală între PSD și PNL se dă pe frontul majorărilor de pensii, salarii sau alocații. PSD vrea să mărească cu orice preț salarii sau pensii, însă PNL refuză să facă acest lucru pentru că nu există bani pentru acest lucru.

Mai mult, cei din PNL îi acuză pe cei din PSD de „terorism economic”, pentru că vor să arunce „țara în aer” cu bună știință, doar pentru ca PNL să piardă procente înainte de alegeri.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!