News

Război total între PSD și PNL. Social-democrații vor să mărească salariile profesorilor din acest an

07.09.2020 | 17:49
Razboi total intre PSD si PNL Socialdemocratii vor sa mareasca salariile profesorilor din acest an
ADVERTISEMENT

PSD a reintrodus în buget creșterea salariilor profesorilor din acest an, 2020, cu toate că Guvernul Orban susține că nu are bani pentru creșteri salariale.

Pe lângă alocații și pensii, care nu au putut fi majorate așa cum era stabilit prin lege, Guvernul Orban a primit astăzi o nouă „contră” din partea PSD.

ADVERTISEMENT

Conform edupedu.ro, PSD a reintrodus în lege prevederea potrivit căreia salariile profesorilor ar crește din 1 septembrie până la nivelul grilei de salarizare din 2022.

PSD vrea să majoreze salariile profesorilor începând cu acest an

Amendamentul a fost adoptat de Comisia pentru Muncă din Camera Deputaților, potrivit sursei citate. Comisia pentru Muncă e în contrazicere cu OUG-ul care prevede că salariile profesorilor vor crește din 2021.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului Finanțelor, o asemenea creștere înseamnă un efort bugetar de circa 11 miliarde de lei anual.

Comisia a propus și votat, astfel, abrogarea articolului 43 din ordonanța de urgență pentru rectificarea bugetară.

ADVERTISEMENT

Potrivit Art.43. – La articolul 38 alineatul (41) din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 492 din 28 iunie 2017, cu modificările şi completările ulterioare, litera c) se modifică şi va avea următorul cuprins: “c) începând cu 1 septembrie 2021 de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022”.

Mai mult, PSD are în plan să organizeze ședința plenului reunit al Parlamentului pentru a vota pe legea de aprobare a OUG privind rectificarea bugetară.

ADVERTISEMENT

PSD intenționează să crească pensiile cu 40%, moment în care președintele Klaus Iohannis va retrimite legea Parlamentului sau o va ataca la Curtea Constituțională.

Cu 20 de zile rămase până la alegeri, lupta electorală între PSD și PNL se dă pe frontul majorărilor de pensii, salarii sau alocații. PSD vrea să mărească cu orice preț salarii sau pensii, însă PNL refuză să facă acest lucru pentru că nu există bani pentru acest lucru.

Mai mult, cei din PNL îi acuză pe cei din PSD de „terorism economic”, pentru că vor să arunce „țara în aer” cu bună știință, doar pentru ca PNL să piardă procente înainte de alegeri.

ADVERTISEMENT