Fotbal intern

Război total la Craiova. Nu doar oficialii celor două cluburi din Bănie sunt la cuțite. Și fanii au meciul lor. Replica lui Adrian Mititelu Jr, devastatoare

Un nou episod al rivalității dintre FC U Craiova 1948 și CSU Craiova s-a consumat la debutul trupei lui Marinos Ouzounidis în noul sezon. Un banner a pornit scandalul.
18.07.2021 | 19:38
Razboi total la Craiova Nu doar oficialii celor doua cluburi din Banie sunt la cutite Si fanii au meciul lor Replica lui Adrian Mititelu Jr devastatoare
ADVERTISEMENT

Câștigătoarea Cupei României, CSU Craiova, a debutat, duminică, cu victorie în noua ediție a Ligii 1, în timp ce rivala locală, FC U Craiova, a pierdut, vineri, la Cluj, cu CFR.

Oficialii celor două grupări din Bănie sunt în război deschis și total, iar acest lucru s-a răsfrânt și în rândul fanilor. Cei ai CSU au plasat un banner jignitor la adresa trupei lui Adrian Mititelu, iar fiul acestuia nu a rămas dator.

ADVERTISEMENT

Până la derby-ul Băniei din 2 octombrie, replicile oficialilor fac diferența

”Suntem foarte respectați pentru că am luat-o treptat, de la Liga a 4-a. Cred că avem un atu față de cealaltă echipă. Plus că suntem continuatoarea de drept a Universității Craiova, clubul legendar.

Zic că o mare parte din fanii care mergeau la meciurile lui CSU vor veni la noi. Fanaticii au rămas la noi, asta e clar, se vede cu ochiul liber!

ADVERTISEMENT

Cred că acum trebuie să atragem și publicul larg, cum se spune în termeni folclorici, sămânțarii, fără să-i jignim. Avem nevoie de ei!”, este declarația de la care a pornit noul episod războinic între FC U Craiova 1948 și CSU Craiova.

Fanii echipei înființată în 2013, dintr-un impuls politic, au reacționat imediat și au plasat pe gradenele arenei Ion Olemenco un banner cu un mesajul: ”Noi, sămânțarii, mergem în deplasare în weekendul următor. Aici vor juca unii ce n-au istorie, nici viitor”.

ADVERTISEMENT

Replica lui Adrian Mititelu Jr, fiul patronului de facto al FC U Craiova 1948, a venit imediat și a fost devastatoare pentru fanii trupei lui Mihai Rotaru: ”Să vă luați și cornete la voi. P.S. Nu mai vopsiți bannerele cu pană de curcan”, a scris Adrian Mititelu Jr, pe Facebook.

Cine va fi gazdă în octombrie?

Meciurile dintre cele două formații ale Băniei sunt așteptate de toată suflarea fotbalistică din țară. Două echipe care se bat pentru aceeași istorie și care par să fie un caz inedit în istoria fotbalului. Universitatea Craiova și FC U se vor confrunta în etapa cu numărul 11 al noului sezon.

ADVERTISEMENT

Va fi prima oară când cele două formații vor împărți în mod oficial stadionul pe care trupa lui Adrian Mititelu a primit acceptul să joace abia în acest an.

Oficialii FC U Craiova au anunțat de mai multe ori, de la inaugaurarea noii arene din Bănie că își doresc să joace pe stadionul ”Ion Oblemenco”.

Într-un final, formația familiei Mititelu a primit acceptul și a evoluat în confruntarea cu CS Mioveni pe arenă, pe 30 aprilie anul acesta.

FC U Craiova și CSU Craiova se vor înfrunta pentru prima oară pe noul stadion la începutul lunii octombrie, în etapa a 11-a a Ligii 1. Atunci va fi un moment ”Zero” în care fanii din Bănie vor trebui să se împartă cu adevărat între cele două grupări.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – FK Laci. 1,78 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT