Sport

Universitatea Craiova și FC U Craiova s-au ironizat reciproc după stabilirea țintarului din Liga 1. Cum au anunțat duelul direct

Universitatea Craiova și FC U Craiova s-au ironizat reciproc după aflarea programului Ligii 1. FANATIK îți prezintă modul în care au anunțat jocul direct.
29.06.2021 | 16:57
Universitatea Craiova si FC U Craiova sau ironizat reciproc dupa stabilirea tintarului din Liga 1 Cum au anuntat duelul direct
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și FC U Craiova vor da piept în etapa cu numărul 11, cea care va avea loc la începutul lunii octombrie. Marți a avut loc tragerea la sorți privind țintarul Ligii 1 în sezonul 2021-2022. FANATIK a prezentat programul complet al echipelor importante din prima ligă.

Florin Șoavă, fostul internațional și jucător al Craiovei, a îndemnat la pace în „războiul civil” din Bănie. Acesta își dorește ca Universitatea și FCU să joace în play-off-ul stagiunii viitoare.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și FC U Craiova s-au ironizat reciproc. „CSU” și „FCU”, fără „Craiova” în denumire. Etapa 11 va cuprinde și „meciul anului în România”

Sezonul următor al Ligii 1 este tot mai aproape. Așa cum FANATIK a anunțat, marți, pe 29 iunie, s-a stabilit programul viitorului campionat. Sezonul va fi unul încins, având în vedere că în Liga 1 au promovat FCU Craiova, Rapid București și CS Mioveni.

Unul dintre cele mai așteptate meciuri ale sezonului este „derby-ul Craiovelor”. Jocul va avea loc în etapa cu numărul 11, iar gazdă va fi echipa patronată de Adrian Mititelu și antrenată de Adrian Mutu.

ADVERTISEMENT

Pe paginile oficiale de socializare ale celor două cluburi au apărut și ironiile. Astfel, Universitatea Craiova a anunțat imediat după tragerea la sorți că în runda a 11-a va juca cu „FCU”, iar comentariile suporterilor au fost spumoase: „Păcat că nu-l mai prindem pe Mutu antrenor la FCU” sau „FCU, gazdă la primul meci. Mișto!” au fost mesajele de pe pagina Craiovei.

Postare Craiova
Așa a anunțat clubul Universitatea Craiova derby-ul cu rivala din oraș sursă foto: Facebook Universitatea Craiova

De partea cealaltă, FC U Craiova nu s-a lăsat mai prejos. Astfel, la fel ca și în cazul celuilalt club din Bănie, denumirea folosită a fost „CSU”, fără a avea numele orașului Craiova în denumire. Aici, fanii nou-promovatei au fost liniștiți în legătură cu programul: „Greu, dar nu imposibil în prima etapă… după aceea, program destul de abordabil”

ADVERTISEMENT
Postare Craiova
Pe pagina clubului FC U Craiova a ales să prezinte derby-ul cu rivala ca un simplu meci cu „CSU”.
sursă foto: Fotbal Club Universitatea 1948

Într-un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, fostul fotbalist al Universității Craiova, Zoran  Ljubinkovic, a declarat că Universitatea Craiova – FC U Craiova va fi meciul anului în România: „Abia aștept să văd derby-ul cu cealaltă echipă din oraș.

A fost o tensiune foarte mare când ne-am duelat cu ei în eșalonul secund.  Eu cred că va fi meciul anului în România și o să vin și eu să-l urmăresc de pe stadion.”

ADVERTISEMENT

Programul celor două echipe ale Craiovei în Liga 1. Ambele vor juca pe stadionul „Ion Oblemenco”

FC U Craiova a primit acceptul de a juca pe stadionul „Ion Oblemenco” încă de când se afla în eșalonul secund, astfel că cele două formații vor trebui să conviețuiască și în Liga 1 pe aceeași arenă. Pentru a nu exista probleme, FCU și Universitatea vor juca în etape diferite meciurile de pe teren propriu.

În aceeași situație se află deocamdată și Rapid București. „Giuleștenii” au anunțat LPF că vor juca la Mioveni partidele considerate pe teren propriu.

FANATIK îți prezintă programul celor două formații ale Craiovei în Liga 1: 

  • Etapa 1: Universitatea Craiova – FC Argeș, CFR Cluj – U Craiova 1948
  • Etapa 2: FCSB – Universitatea Craiova, U Craiova 1948 – Dinamo
  • Etapa 3: Universitatea Craiova – FC Botoșani, FC Voluntari – U Craiova 1948
  • Etapa 4: Universitatea Craiova – FC Voluntari, Academica Clinceni – U Craiova 1948
  • Etapa 5: UTA – Universitatea Craiova, U Craiova 1948 – Chindia
  • Etapa 6: Universitatea Craiova – Mediaș, Mioveni – U Craiova 1948
  • Etapa 7: Rapid – Universitatea Craiova, U Craiova 1948 – Farul Constanța
  • Etapa 8: Universitatea Craiova – Sepsi OSK, FC Argeș – U Craiova 1948
  • Etapa 9: CFR Cluj – Universitatea Craiova, U Craiova 1948 – FCSB
  • Etapa 10: Universitatea Craiova – Dinamo, FC Botoșani – U Craiova 1948
  • Etapa 11: FC U Craiova 1948 – Universitatea Craiova
  • Etapa 12: Universitatea Craiova – Academica Clinceni, UTA Arad – U Craiova 1948
  • Etapa 13: Chindia – Universitatea Craiova, U Craiova 1948 – Gaz Metan Mediaș
  • Etapa 14: Universitatea Craiova – CS Mioveni, Rapid – U Craiova 1948
  • Etapa 15: Farul Constanța – Universitatea Craiova, U Craiova 1948 – Sepsi OSK.

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FC Argeș. 1.55 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele

ADVERTISEMENT