Fotbal intern

Dan Petrescu a semnat rezilierea contractului cu CFR Cluj! Şi-a luat la revedere de la jucători. Exclusiv

30.11.2020 | 15:16
Dan Petrescu a semnat rezilierea contractului cu CFR Cluj Sia luat la revedere de la jucatori Exclusiv
Războiul clauzei de reziliere a lui Dan Petrescu la CFR Cluj! Ce a spus aseară antrenorul
ADVERTISEMENT

Dan Petrescu a fost demis de CFR Cluj, după eliminarea din Cupa României, informaţie confirmată pentru FANATIK de Neluţu Varga. După această decizie, la formaţia din Gruia a început războiul clauzei de reziliere a contractului antrenorului de 52 de ani.

UPDATE, 30 noiembrie, ora 15:16 / FANATIK a aflat că Dan Petrescu şi-a luat la revedere de la jucători, aceştia fiind prezenţi la baza de pregătire pentru antrenamentul de refacere de după meciul cu Poli Iaşi.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după anunţul oficial făcut de CFR Cluj, Dan Petrescu a susţinut o scurtă conferinţă de presă, în care a oferit o primă reacţie după plecarea de la echipă.


UPDATE, 30 noiembrie, ora 14:27 / CFR Cluj a anunţat oficial rezilierea contractului cu Dan Petrescu, aşa cum FANATIK a prezentat în exclusivitate informaţia încă de la ora 13:43.

ADVERTISEMENT

“Mulțumim, Dan Petrescu! În cursul zilei de astăzi, clubul CFR 1907 Cluj și Dan Petrescu au ajuns la un acord privind rezilierea amiabilă a contractului. Dorim să îi mulțumim pentru toate perfomanțele realizate împreună în acești trei ani. Mulțumim, Dan Petrescu și multă baftă mai departe în carieră!”, a fost anunţul făcut de CFR Cluj pe pagina oficială de Facebook.


UPDATE, luni, 30 noiembrie, ora 13:53. Dan Petrescu a semnat în urmă cu câteva minute rezilierea contractului cu CFR Cluj. Așa cum i-a promis patronului Neluțu Varga duminică seara, Petrescu a renunțat la clauza de reziliere de 2.000.000 de euro, urmând să se despartă fără scandal de CFR Cluj. Petrescu și staff-ul său vor primi doar drepturile financiare la zi. Urmează conferința de presă de despărțire a tehnicianului de echipa campioană.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ, 30 noiembrie, ora 09:45.

FANATIK a aflat ce mesaj i-a transmis Dan Petrescu lui Neluţu Varga, la scurt timp după ce patronul campioanei României a decis să-l demită. Totul este legat de clauza de reziliere din contractul pe care “Bursucul” îl avea cu ardelenii.

Dacă pleca de la CFR Cluj, Dan Petrescu era obligat să plătească 2.000.000 de euro, sumă pe care ar fi trebuit s-o primească şi în cazul unei demiteri. La scurt timp după anunţul făcut de Neluţu Varga pentru FANATIK, antrenorul a luat o decizie în privinţa banilor.

ADVERTISEMENT

Clauza de reziliere a contractului lui Dan Petrescu la CFR Cluj: ce i-a spus patronului

FANATIK a aflat că Dan Petrescu i-a transmis lui Neluţu Varga că este dispus să renunţe la 2.000.000 de euro şi va semna rezilierea contractului cu CFR Cluj. Totul s-a întâmplat duminică, după ce patronul campioanei României a decis să-l demită.

“Da, e adevărat, ne-am despărțit de domnul Dan Petrescu. Este o decizie definitivă, n-o mai întoarce nici președintele României! Îi mulțumim pentru tot! Asta e viața… nu ai voie, la ce condiții avem, să te elimine Poli Iași din Cupă!”, a declarat Neluţu Varga pentru FANATIK.

Adrian Mutu, dorit de Neluţu Varga la CFR Cluj

Imediat după ce l-a demis pe Dan Petrescu, Neluţu Varga s-a gândit la posibilul înlocuitor, iar prima variantă este Adrian Mutu. Patronul campioanei României a dezvăluit pentru FANATIK că îl vrea la echipă pe selecţionerul naţionalei de tineret.

“Vom aduce rapid antrenor… Eu îl vreau pe Mutu, am încredere în Adi… dar vom vedea. Mai multe vom ști mâine, sperăm ca noaptea să fie un sfetnic bun pentru viitorul lui CFR Cluj…”, a spus Neluţu Varga pentru FANATIK.

Dan Petrescu era pregătit pentru plecarea de la CFR Cluj

Luna noiembrie a fost una cu rezultate dezamăgitoare pentru CFR Cluj. Campioana României a pierdut cinci meciuri din şase, singura victorie venind în partida cu FC Argeş. Mai mult decât atât, clujenii nu au mai înscris de la duelul cu piteştenii, disputat pe 8 noiembrie.

Totul a culminat cu eliminarea din Cupa României, după 0-1 cu Poli Iaşi. La finalul partidei cu moldovenii, Dan Petrescu a anunţat că are bagajul pregătit pentru plecare şi că decizia va fi luată de conducerea clubului, aşa cum s-a şi întâmplat.

“Tot timpul mă gândesc la presiune, bagajul e făcut, mai am contract un an și jumătate, vedem ce va decide conducerea clubului. Sunt supărat pe mine și pe toată lumea de pe Planeta asta”, spunea Dan Petrescu după înfrângerea cu Poli Iaşi.

ADVERTISEMENT