Fotbal intern

Războiul intern de la Dinamo poate face o victimă neaşteptată: Dusan Uhrin! Cehul pleacă împreună cu Prunea dacă Bălănescu va câştiga. Ce soluţie de antrenor s-a propus. EXCLUSIV

22.12.2019 | 15:25
Razboiul intern de la Dinamo poate face o victima neasteptata Dusan Uhrin Cehul pleaca impreuna cu Prunea daca Balanescu va castiga Ce solutie de antrenor sa propus EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Dinamo stă deja pe un butoi cu pulbere: se pregăteşte plecarea unor jucători importanţi, după cum FANATIK v-a anunţat în exclusivitate, iar unul dintre ei, Mihai Popescu, s-a certat cu Dusan Uhrin şi l-a anunţat deja că nu mai vrea să continue în Ştefan cel Mare din iarnă. Jucătorii sunt neplătiţi, Negoiţă nu găseşte cumpărător pentru club, iar acum războiul intern se ascute. Florin Prunea, managerul general, şi Bogdan Bălănescu, directorul general, se luptă în aceste zile pentru putere.

Iar informaţiile FANATIK spun că, în acest moment, Bălănescu e în pole-position pentru a deveni numărul 1 în club! Ceea ce ar aduce consecinţe imediate pentru roş-albi: plecarea lui Prunea şi, surpriză, a lui Dusan Uhrin, lucruri deja discutate într-o şedinţă de zilele trecute, când s-au avansat şi numele celor care ar putea să-l înlocuiască pe ceh: Gigi Mulţescu sau Florin Bratu!

ADVERTISEMENT

Negoiţă ia în calcul să scape de Uhrin, Prunea şi de Dănciulescu! Au apărut şi primele nume de antrenor: Mulţescu şi Bratu

Animozităţile dintre Florin Prunea şi Bogdan Bălănescu nu sunt de dată recentă. Încă de la aducerea lui Prunea, Bălănescu s-a simţit lezat, considerând că el trebuia să fie numărul 1 pe parte administrativă în club. Fusese numit director general, însă venirea fostului portar a schimbat datele problemei.

În vară s-a declanşat prima rundă a confruntării: Bălănescu l-a propus antrenor pe Leo Grozavu, Negoiţă a acceptat. A intervenit val-vârtej Prunea care a făcut un adevărat tur de forţă pentru a deturna mutarea. Şi, într-un final, a reuşit. Bălănescu a încercat atunci să apeleze la planul B, Florin Bratu!  Prunea a făcut scandal şi, într-un final, l-a convins pe patron, venind şi cu varianta care l-a înduplecat: Dusan Uhrin. 1-0 pentru Prunea.

ADVERTISEMENT

Şi miza pe Prunea părea să fi dat roade pentru Negoiţă. Uhirn a redresat echipa, iar Dinamo a ajuns la un moment dat chiar pe loc de play-off, după ce în debutul sezonului împărţea ultimul loc cu rivala FCSB. Însă, finalul de an 2019 a fost catastrofal: trei înfrângeri consecutive şi 7 puncte distanţă până la locul 6, cu doar patru meciuri rămase de disputat din sezonul regulat. Plus program infernal, “câinii” urmând să joace cu Astra, FCSB şi Gaz Metan, singura echipă mai abordabilă fiind Voluntariul.

În aceste condiţii, cu play-off-ul fiind ca şi ratat, Ionuţ Negoiţă pleacă acum mai mult urechea la “vocea opoziţiei”. Zilele acestea a existat o şedinţă la RIN, condusă de Negoiţă, la care nu au fost chemaţi nici Prunea şi nici Dănciulescu, însă în care Bălănescu s-a comportat exact ca un şef al clubului. A creionat strategia pentru cum se va aborda anul următor şi a mers pe ceva ce îi sună perfect patronului: “tăieri de buget”. În primul rând, în conducere, acolo unde Prunea ar urma să plece, din moment ce “target-ul” acestuia, play-off-ul, a fost ratat.

ADVERTISEMENT

 “Dacă nu intrăm în play-off, n-avem ce să căutăm la Dinamo. Avem toţi aceeaşi clauză în contract!”

Florin Prunea, în vară, după numirea lui Eugen Neagoe

Apoi, punctul doi pe ordinea de zi, postul de antrenor. Dusan Uhrin. 10.000 de euro pe lună e considerat un salariu prea mare pentru un antrenor care n-a reuşit să ducă echipa mai sus de play-out, iar Bălănescu a propus schimbarea acestuia. A venit deja şi cu două nume pentru a-l înlocui: Gigi Mulţescu şi Florin Bratu! “Smurd-ul” a fost prezentat drept un antrenor care nu e scump şi care a avut rezultate în a ridica echipe căzute. Bratu a mai fost tehnician în Ştefan cel Mare şi era să ajungă iar în vară, când Prunea s-a opus. Iar, în final, şi Ionel Dănciulescu a fost vizat de Bălănescu, care ar dori să aducă pe altcineva în postura de liant între conducere şi jucători! Momentan, nu a rostit niciun nume.

Tocmai în această “cheie” trebuie interpretate şi luările de poziţie ale lui Prunea din ultimele zile. Managerul general din Ştefan cel Mare a intrat în direct la TV ca să răspundă la un atac al lui Dănuţ Lupu şi a ajuns să-l atace el pe Bălănescu, practic, din senin! A trecut apoi la Bratu, care fusese şi el propus de Bălănescu antrenor la Dinamo, cu care s-a certat în două runde, una în direct la Digi, a doua la Pro-X!

ADVERTISEMENT
  • 10.000 de euro lunar este salariul lui Dusan Uhrin la Dinamo. Contractul său este până în vară, cu opţiune de prelungire. Nu i se fixase play-off-ul drept condiţie pentru a semna o nouă înţelegere

 

 

ADVERTISEMENT