News

Razie de amploare a poliției rutiere în Ilfov. Au fost aplicate peste 300 de amenzi

Poliția rutieră din județul Ilfov a dat amenzi de peste 150.000 de lei în urma unor razii făcute pe drumurile de acces către Capitală.
12.02.2023 | 20:11
Razie de amploare a politiei rutiere in Ilfov Au fost aplicate peste 300 de amenzi
Aproape 300 de șoferi au fost amendați pentru viteză/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Razia făcută sâmbătă de către polițiștii rutieri din județul Ilfov a dus la aplicarea sute de amenzi, cele mai multe dintre ele având drept cauză nerespectarea vitezei legale. Oamenii legii au amplasat radare unul după altul pe aceeași porțiune de drum astfel că vitezomanii au șanse mici să scape nesancționați, informează Ziare.com.

La data de 11 februarie a.c., în intervalul 15:00-20:00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, în colaborare cu polițiștii Brigăzii de Poliție Rutieră București, au acționat conform competențelor, pe sectoarele de drum public cu potențial de risc rutier crescut.

ADVERTISEMENT

Acțiunea polițiștilor rutieri a fost axată, în principal, pe depistarea persoanelor care nu respectă regimul legal de viteză, aparatele radar fiind dispuse în cascadă”, se arată într-un comunicat al IPJ Ilfov.

Depășirea vitezei, principalul motiv de sancțiune

Pe lângă depistarea șoferilor care nu respectă limita de viteză legală, polițiștii au folosit și aparate alcooltest și drugtest pentru depistarea celor care au folosit substanțe interzise persoanelor care se urcă la volan.

ADVERTISEMENT

Au fost aplicate nu mai puțin de 328 de amenzi, a căror valoare totală însumează 156.400 de lei. 291 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar 23 pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost reținute 19 permise de conducere, din care 10 pentru nerespectarea vitezei, 2 pentru consum de alcool, 2 pentru neacordare prioritate autovehiculelor, 2 pentru neacordare prioritate pietonilor și 3 pentru alte abateri. Au fost retrase 9 certificate de înmatriculare”, precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

La Chitila a fost oprit un automobil al cărui șofer a fost depistat cu rezultat pozitiv la consumul de cannabis.

Bărbatul, în vârstă de 21 de ani, a fost condus la un spital din București, pentru prelevarea de mostre biologice. În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, bărbatului respectiv fiindu-i reținut permisul de conducere”, a precizat IPJ Ilfov.

ADVERTISEMENT