Fotbal intern

Răzvan Burleanu, despre rolul pe care îl va avea fotbalul în societate: „Va contribui la relansarea economiei!”

10.04.2020 | 16:35
Razvan Burleanu despre rolul pe care il va avea fotbalul in societate Va contribui la relansarea economiei
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a vorbit despre felul în care fotbalul va contribui la relansarea economiei din România.

Răzvan Burleanu a vorbit despre rolul fotbalului în societate

Răzvan Burleanu a vorbit despre rolul pe care fotbalul îl va avea în societatea românească și a precizat că va contribui la relansarea economiei, după ce pandemia de coronavirus va trece.

ADVERTISEMENT

Ținând cont de rolul pe care fotbalul îl are în societatea noastră și de impactul lui în economia României, vom continua să fim un partener al Statului și să contribuim la repornirea economiei.

Impactul estimat al fotbalului în România este astăzi în valoare de 740 milioane de Euro, prin contribuție directă la economia națională (183 mil. €), economii în sistemul de sănătate (503.2 mil. €) și beneficii sociale (53.8 mil €)”, a mai spus Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

„Implicit, vom aduce, ca și până acum, o contribuție semnificativă la parcursul întregii societăți, pentru că fotbalul înseamnă valoare adăugată și prin prisma valorilor sociale și comunitare.

Prin reluarea competițiilor putem să contribuim la ieșirea din anxietatea socială. Acest lucru îl putem face în primă fază chiar dacă nu vom permite spectatorilor să fie prezenți pe stadioane”, a continuat Răzvan Burleanu pentru frf.ro.

ADVERTISEMENT

„Lucrăm la un concept unitar”

Răzvan Burleanu a continuat să vorbească despre planurile de viitor pe care FRF le are pentru fotbalul din România: „Lucrăm la un concept unitar dedicat disputării meciurilor, cu un număr minim de persoane implicate în organizare și cu un timp minim de implicare pentru acestea.

De la responsabilii pentru buna desfășurare a meciului, până la reprezentanții media. În același timp, lucrăm la un protocol medical care să fie respectat de toate cluburile angrenate în competițiile noastre”.

ADVERTISEMENT

„Societatea are nevoie de fotbal, dar trebuie să fim pregătiți la reluarea competițiilor. Odată fotbalul repornit vom reuși să redăm societății o bucată din ceea ce înseamnă viața normală”, a mai spus Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT