ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Răzvan Burleanu, măsură pentru a crește șansele României cu Islanda: „Am propus celor de la LPF o devansare a partidelor” + obiectivele lui Adrian Mutu

Autor: Francisc Oprea | 14.01.2020 | 17:03
Răzvan Burleanu, măsură pentru a crește șansele României cu Islanda: „Am propus celor de la LPF o devansare a partidelor” + obiectivele lui Adrian Mutu
Răzvan Burleanu, președintele FRF. Sursă Foto: Sportpictures

Marți a avut loc o ședință a Comitetului Executiv din cadrul Federației Române de Fotbal. Răzvan Burleanu a dezvăluit cele trei subiecte principale ale întrunirii: validarea lui Adrian Mutu pentru rolul de selecționer la „tineret”, o modificare în ROAF pentru Liga 2, și propunerea către LPF de a modifica programul etapei din Liga 1 care se va disputa înaintea meciului România – Islanda din Liga Națiunilor.

ADVERTISEMENT

Obiectivele lui Adrian Mutu

Răzvan Burleanu a anunțat, după ședința Comitetului Executiv ce a avut loc marți la Casa Fotbalului, că, din stagiunea viitoare, cluburile din Liga 2 vor fi obligate să folosească un jucător U19 și unul U20, spre deosebire de precedentele sezoane, când era obligatorie utilizarea a doi fotbaliști sub 20 de ani. Decizia a fost luată în contextul prezenței naționalei României U19 la EURO 2021.

Președintele FRF declară că va avea o întâlnire cu Adrian Mutu pentru stabilirea ultimelor detalii înainte de semnarea contractului, în timp ce cluburile din Liga 2 vor avea obligativitatea să folosească un jucător U19 și unul U20 începând cu stagiunea viitoare, pentru a crește șansele unei prestații bune a naționalei U19 la Campionatul European pe care România îl va găzdui anul viitor.

ADVERTISEMENT

Sunt trei subiecte care s-au dezbătut. Cel mai important a fost validarea lui Adrian Mutu în postura de selecționer al naționalei de tineret, cu obiectivul de a duce România la Campionatul European din 2021 și de a însufla tinerilro fotbaliști încredere.

Am avut o discuție preliminară cu Adrian Mutu în această dimineață pentru a-i transmite obiectivele și staff-ul pe care îl avea la dispoziție. Mâine dimineață mă voi întâlni din nou cu Adrian Mutu pentru a ne înțelege asupra datelor din contractul pe care îl va avea cu Federația Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Al doilea subiect de pe ordinea de zi face referire la o modificare din ROAF. Anul viitor România va găzdui EURO U19, suntem calificați și nu vrem să ne mulțumim doar cu participarea. Din această vară se va modifica regulamentul la Liga 2, nu vor mai fi doi jucători U20, unul va fi U19, un jucător născut în 2002”, a declarat Răzvan Burleanu.

Modificări în calendarul din play-off

Răzvan Burleanu a declarat că, în ședința Comitetului Executiv, s-a hotărât să se propună către Liga Profesionistă de Fotbal ca meciurile din ultima etapă dinaintea pauzei competiționale pentru jocul primei reprezentative cu Islanda să se dispute mai devreme.

ADVERTISEMENT

Al treilea subiect face referire la luna martie, la parcursul primei reprezentative, este o perioadă foarte aglomerată atunci. Am propus celor de la LPF o devansare a partidelor de pe 21 și 22 martie, această etapă să se dispute pe 19 și 20 martie, joi și vineri, pentru ca Mirel Rădoi să aibă mai mult timp pentru a pregăti această partidă.

Am văzut acum că cei din Islanda fac un turneu de pregătire în Statele Unite, unde dispută și două partide amicale. E greu de spus acum cum va arăta terenul pe 26 martie în Islanda, dar știu că cei de acolo vor monta o prelata specială pe 1 februarie pentru a proteja suprafața de joc”, susține Burleanu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!