Fotbal intern

Răzvan Burleanu candidează pentru un mandat la Consiliul FIFA. Comitetul Executiv i-a aprobat cererea

01.12.2020 | 17:04
Razvan Burleanu candideaza pentru un mandat la Consiliul FIFA Comitetul Executiv ia aprobat cererea
ADVERTISEMENT

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, vrea să candideze în 2021 pentru un mandat la Consiliul FIFA. El are nevoie doar de sprijinul forului pe care îl conduce.

Prezența unui reprezentat al fotbalului românesc într-un for atât de important pentru fotbalul mondial ar fi o premieră istorică.

ADVERTISEMENT

Alegerile pentru Consiliul FIFA vor avea loc în data de 2 martie 2021, iar decizia de a-l trimite pe Răzvan Burleanu în rolul de candidat va fi luată în cadrul Comitetului Executiv al FRF de săptămâna viitoare.

UPDATE, 1 decembrie, ora 17:10 / Gsp anunță că intenția lui Răzvan Burleanu de a candida la un post în Consiliul FIFA a fost aprobată în unanimitate de membrii Comitetului Executiv al FRF. Conform sursei citate, nimeni nu a votat împotriva lui Burleanu, care a fost chiar aplaudat de cei ce l-au susținut. Alegerile  pentru Consiliul FIFA vor avea loc în data de 2 martie 2021.

ADVERTISEMENT

Știre inițială 27 noiembrie, ora 15:06

Răzvan Burleanu vrea să candideze pentru un mandat la Consiliul FIFA. Decizia va fi anunțată luni

În vârstă de doar 36 de ani, Răzvan Burleanu se află deja la al doilea mandat consecutiv în fruntea FRF și vrea să facă încă un pas important în lumea fotbalului. Președintele federației țintește un loc în cadrul Consiliului FIFA. Un astfel de mandat durează patru ani.

Conform Adevărul, Răzvan Bureanu are nevoie doar de girul Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. Această decizie va fi anunțată luni, 30 noiembrie. Confirmarea lui Burleanu în rolul de candidat din partea FRF este doar o formalitate, având în vedere sprijinul de care se bucură președintele federației în cadrul forului.

ADVERTISEMENT

Alegerile pentru desemnarea celor 36 de membri din Consiliul FIFA vor avea loc în data de 2 martie 2021. Consiliul FIFA este compus din reprezentanți ai tuturor forurilor continentale, iar UEFA trimite acolo nouă oameni. Dintre aceste poziții, trei sunt deja decise de drept, în vreme ce restul de șase sunt supuse votului.

Patru dintre aceste locuri sunt ocupate acum de oameni ale căror mandate vor expira în 2021, adică Alexey Sorokin (Rusia), Georgios Koumas (Cipru), Dejan Savicevic (Muntenegru) și Fernando Gomes (Portugalia). Aceștia pot să își depună din nou candidatura, dar și alți oameni au dreptul să lupte pentru un loc pe lista reprezentanților UEFA.

ADVERTISEMENT

Ce ar mai câștiga Burleanu și cu ce se poate alege România

Un loc în Consiliul FIFA atrage după sine și poziția de membru în Comitetul Executiv UEFA. Acest rol a mai fost deținut și de Mircea Sandu în trecut. Fostul președinte al FRF a avut două mandate consecutive în Comitetul Executiv al UEFA, între 2007 și 2015.

Dacă Răzvan Burleanu devine membru al Consiliului FIFA, România ar da o importantă lovitură de imagine. De asemenea, țara noastră ar putea avea un reprezentant în cel mai influent for de decizie din fotbalul global. Răzvan Burleanu ar putea ajuta la impunerea unor măsuri benefice pentru sportul rege din România.

Președintele FRF lucrează în cadrul UEFA încă din 2017, când a coordonat grupul de lucru UEFA – Uniunea Europeană. În 2019, el a devenit membru al grupului de lucru care se ocupă de strategia comercială pentru competițiile Europene la nivel de naționale. În același an, el a devenit și președinte al Comisiei UEFA. Burleanu a mai fost vicepreședintele și prim-vicepreședintele Comisiei de Marketing a UEFA.

ADVERTISEMENT