News

Răzvan Cherecheş, avertisment privind restricția aplicată supermarketurilor. ”Nu este bazată pe dovezi științifice”

29.03.2021 | 19:11
Razvan Chereches avertisment privind restrictia aplicata supermarketurilor Nu este bazata pe dovezi stiintifice
ADVERTISEMENT

Expertul în politici de sănătate publică, Răzvan Cherecheş, trage un semnal de alarmă privind măsurile impuse supermarketurilor. 

”Restricția orarului de funcționare a supermarketurilor nu este bazată pe dovezi științifice și va genera, cel mai probabil, aglomerare în apropierea orei de închidere”, a scris Cherecheș pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Rata de transmitere a virusului este direct corelată cu nivelul de interacțiune între oameni, transmite expertul în politici de sănătate publică.

Răzvan Cherecheş, despre restricția aplicată supermarketurilor: ”Va genera aglomerare în apropierea orei de închidere”

Răzvan Cherecheș și-a anunțat demisia din funcția de consilier onorific. Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

Profesorul Răzvan Cherecheş, fost consilier onorific al ministrului Sănătăţii, a explicat că măsura ar fi avut sens dacă orarul supermarketurilor ar fi fost același cu restricția generală.

ADVERTISEMENT

”Rata de transmitere a virusului este direct corelată cu nivelul de interacțiune între oameni(cât timp și câți oameni)

Dacă se aplică restricția numărului de persoane în supermarketuri în funcție de suprafață = mulți oameni nu vor putea să își cumpere cele necesare dacă se aplică restricția orei dar nu se aplică restricția numărului de persoane = focare masive de infecție

ADVERTISEMENT

Ar fi avut mai mult sens ca orarul supermarketurilor să coincidă cu restricția generală și să fie restricționat accesul în mall-uri sau la petreceri private”, se arată în mesajul postat de Răzvan Cherecheş.

Răzvan Cherecheş anunță valul 4 al pandemiei

“Vaccinurile nu ne vor proteja pentru valul trei. Abia la finalul verii, începutul toamnei, se va face diferenţa, atunci când va începe valul patru.

ADVERTISEMENT

Bineînţeles (că se va vorbi despre un val patru – n.r.), este sezonalitatea virusului respirator, în momentul în care vremea se va răci din nou şi vom reintra în case vom începe din nou să ne infectăm, să transmitem infecţia, sigur, vor fi numere semnificativ mai mici, dar vom vedea o creştere faţă de perioada verii, pentru că deja de peste două luni, din momentul în care se va încălzi vremea şi vom ieşi din case vom începe să stăm cu geamul deschis va începe să scadă rata de transmitere a virusului şi probabil cam la o lună, o lună jumătate din momentul în care se va încălzi vremea va începe să se vadă efectul şi în secţiile de Terapie Intensivă, unde va scădea numărul de persoane internate”, a afirmat Răzvan Cherecheş, duminică seară, la Digi 24.

ADVERTISEMENT
Tags: