Life

Doliu în familia lui Răzvan Exarhu. Tatăl său în vârstă de 84 de ani a murit

Realizatorul matinalului de la Rock Fm este în doliu. Tatăl său în vârstă de 84 de ani a murit. Marius Exarhu a fost actor la teatrul de păpuși din Brăila.
17.11.2021 | 12:29
Doliu in familia lui Razvan Exarhu Tatal sau in varsta de 84 de ani a murit
Tatăl lui Răzvan Exarhu a murit. Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Răzvan Exarhu trece prin momente dificile. Tatăl său s-a stins din viață în urmă cu câteva zile.

Marius Exarhu a fost actor la Teatrul de păpuși din Brăila.

Tristul anunț a fost făcut pe pagina de Facebook a Teatrului Maria Filotti din Brăila, acolo unde a susținut ultimele spectacole.

ADVERTISEMENT

Doliu în familia lui Răzvan Exarhu. Tatăl său în vârstă de 84 de ani a murit

Răzvan Exarhu este în doliu. Tatăl realizatorului matinalului de la Rock FM a murit la vârsta de 84 de ani. Anunțul trist a fost făcut pe 14 noiembrie pe pagina de Facebook a Teatrului Maria Filotti din Brăila, acolo unde a avut și ultimele spectacole.

“Ne-a părăsit actorul Marius Exarhu! Marius Exarhu (18 Martie 1937 – 14 Noiembrie 2021) a fost actor, între 1955 – 1997 la Teatrul de Păpuși „Cărăbuș” din Brăila. Tot aici, a deținut poziția de director, între 1969 – 1971 și 1990 – 1993.

ADVERTISEMENT

La Teatrul Maria Filotti a putut fi aplaudat în ultima perioadă, în spectacolele ‘Casa’, regia Sânziana Stoican și în ‘La grande magia’ , regia Radu Nichifor. Dumnezeu să-l ierte!.”

Marius Exarhu a interpretat zeci de roluri

Marius Exarhu a fost unul dintre cei mai îndrăgiți păpușari. Acesta a fost angajat la Teatrul pentru Copii Brăila în perioada 1955-1993. După aceea continuat să lucreze în cadrul aceluiași teatru. Colaborarea s-a încheiat în 1997. A fost în două rânduri și director al instituției.

ADVERTISEMENT

Printre rolurile în care s-a remarcat se numără Elefănțelul curios 1970 (rolurile Leul și Șarpele), Albă ca Zăpada 1956 (rolul Prințul), Punguța cu doi bani 1979 (rolul Cocoșul), Harap Alb 1977, M-am jucat într-o zi 1987, Peștișorul de aur (rolul Moșul) 1984, Hänsel și Gretel 1990 (rolul Vrăjitoarea). De asemenea a și regizat o mulțime de spectacole.

După pensionare, a continuat să strălucească pe scenă. În 2015 a fost invitat să facă roluri în spectacolele ‘La Grande magia’ în regia lui Radu Nichifor și ‘Casa’ regizat de Sânziana Stoican, la Teatrul ‘Maria Filotti’.

ADVERTISEMENT

Marius Exarhu a fost și membru al Comunității Elene din Brăila.

Internauții au scris zeci de mesaje după ce au aflat vestea tristă.

“L-am cunoscut și i-am iubit dăruirea cu care dădea viață personajelor sale. Odihnă veșnică sufletului său.”

“Drum lin către stele, om si artist minunat! Umorul tău inegalabil te-a caracterizat și ne-a dăruit momente neuitate… Condoleanțe familiei!”

“Îmi pare tare rău pentru pierderea dvs, dl Răzvan! Vă doresc dvs și familiei multe putere!”

“Sincere condoleanțe… Multă putere familiei, și drum lin către stele… “, sunt câteva dintre mesajele trimise de fani.

ADVERTISEMENT