Sport

Răzvan Ioan Boanchiș analizează ultimele meciuri din SuperLiga: „Mediocrii și inutilii”

CSU Craiova - Rapid 1-1 și e greu de înțeles cui folosește această echipa a Craiovei.
05.03.2024 | 14:00
Razvan Ioan Boanchis analizeaza ultimele meciuri din SuperLiga Mediocrii si inutilii
Răzvan Ioan Boanchiș analizează ultimele meciuri din SuperLiga: „Mediocrii și inutilii”
ADVERTISEMENT

Probabil doar efervescentei conflictuale dintr-un oraș tentacular. CSU nu e nici măcar o copie palidă a formației Electroputere, unde au jucat Adrian Ilie și Dănciulescu. Într-un oraș în care fotbalul e a două natură, CSU este ceva artificial.

Răzvan Ioan Boanchiș analizează ultimele meciuri din SuperLiga

Craiova e orașul unor mari pictori (Țuculescu, Baba, Șirato și cred că am uitat cel puțin unul) și al unor artiști ai gazonului pe care nu trebuie să-i enumăr, fiindcă îi știu și copiii care nu i-au văzut jucând.

ADVERTISEMENT

În lipsa unei danturi de herghelie sănătoasă, CSU e o plescăială a unui prezent știrb și destinat exclusiv scindării.

Mi-a plăcut Rapid. Glumesc. N-a jucat nimic, dar patronul are speranțe. Domnul Sucu e cel mai bun susținător financiar al Rapidului. De la George Copos încoace. Doamneeee, cât l-am înjurat pe Copos! Doamneeee, și n-aveam dreptate! Eram tânăr și nu înțelegeam cât de greu se fac banii și că doar săracii îi risipesc.

ADVERTISEMENT

Singurul mare Rapid a fost cel pe care l-au antrenat Mircea Lucescu, Răzvan Lucescu și Rednic. Se spune că a fost de clasa și Rapidul din 1967. Probabil.

Și regret că nu l-am prins, dar statistica ne confirmă că a fost la înălțime, fiindcă la mondialele din Mexico 1970 au ajuns cinci jucători de la Dinamo, cinci de la Rapid și doar doi de la Steaua.

ADVERTISEMENT

„FCSB e deja campioană”

Steaua (adică FCSB) e deja campioană. Și nu datorită punctelor avans. Joacă de departe cel mai bine. În traducere, e un pic deasupra mediocrității care va fi în play-off și a inutilității care o să va plictisească în play-out, fiindcă eu n-am răbdare să mă uit la așa ceva, o să împlinesc anul asta 54 de ani, am intrat în ultima treime a vieții și trebuie să fiu selectiv.

Doar Dinamo mă poate face să văd vreun (final de) de meci din play-out, dar că să mă distrez. A fost echipa mea favorită până când au preluat-o Negoiță și, după el, cei 20.000 de specialiști entuziaști.

ADVERTISEMENT

Acum, dinamoviștii născuți după semifinală cu Liverpool se întreabă: “care e mai bun? Burca sau Kopic?” Ooooo, da, dintr-o asemenea dilemă nu se poate ieși! Dinamo a fost antrenată de Traian Ionescu, Angelo Niculescu, Dumitru Nicolae Nicușor, Mircea Lucescu, Cornel Dinu, Florin Halagian, Ioan Andone, Mircea Rednic.

ADVERTISEMENT