Sport

Răzvan Ioan Boanchiș: “Dacă nu e ‘pește ca stavridul și echipă ca Rapidul’, atunci să-l pună antrenor pe Pescobar!”

Răzvan Ioan Boanchiș scrie despre situația de la Rapid, unde Bogdan Lobonț a fost numit interimar până la finalul sezonului. Ar trebui ca fostul portar să continue ca principal sau ar fi nevoie de un antrenor cu experiență? Editorialistul FANATIK comentează în stilul său inconfundabil.
23.04.2024 | 15:11
Razvan Ioan Boanchis Daca nu e peste ca stavridul si echipa ca Rapidul atunci sal puna antrenor pe Pescobar
Razvan Ioan Boanchiș: Dacă nu e "pește ca stavridul și echipă ca Rapidul", atunci să-l pună antrenor pe Pescobar! Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

“E nevoie de un antrenor cu experiență la Rapid”, a spus Rednic. O declarație cu mantă, în deja cunoscutul stil Rednic. Dacă mă întrebați pe mine, Rednic ar fi o soluție foarte bună pentru banca Rapidului.

Razvan Ioan Boanchiș: Dacă nu e “pește ca stavridul și echipă ca Rapidul”, atunci să-l pună antrenor pe Pescobar!

Este un om care a reușit mult ca antrenor, după ce s-a autodepășit ca jucător. A prins cu Dinamo și semifinala de CCE în 1984, și semifinala de Cupa Cupelor din 1990. Cu naționala, a jucat și la Euro 1984, și la C.M. din 1990. Din 1987 sau 1988, Rednic a fost libero la Dinamo.

ADVERTISEMENT

Înainte de mondialele din ’90, Iovan și Dan Petrescu s-au accidentat. Și cine a jucat fundaș dreapta? Rednic. Un tip adaptabil, egoist, perseverent. De-aia a reușit și tot de-aia a primit o poreclă pe care nu vreau să o reproduc într-un text care îi reliefează calitățile. Plus că e mare lucru să te ducă în sus și defectele.

Rednic a strâns peste 90 de selecții în echipa națională. Și din 1985 n-a mai fost selecționer Lucescu. Era la putere Steaua. Dacă s-ar face un TOP 100 al fotbaliștilor români, Rednic n-ar avea loc printre ei. Din păcate, nici aceste topuri nu prea mai au valoare.

ADVERTISEMENT

Când ne întrebăm “cine a fost cel mai bun din lume, Maradona sau Messi?”, nedreptățim cel puțin 4 brazilieni. Pele, Ronaldo “Dințosul”, Romario, Ronaldinho. Ca să nu mai amintesc de europeni – Cruyff, Beckenbauer, Platini, Zidane, Puskas, Van Basten și mai puneți dumneavoastră cel puțin 10.

Dar vreau să-l întreb ceva pe domnul Rednic. Când a luat dumnealui campionatul, cu Rapid, în urmă cu 20 și ceva de ani, ce experiență avea? S-a văzut experiența lui în Champions League, cu Anderlecht.

ADVERTISEMENT

Avea cam experiența lui Lobonț, de azi. Dacă Lobonț va avea câteva rezultate bune, ar merita și el o șansă. Într-un fotbal și într-o lume care n-au răbdare, memorie și capacitatea de a admira.

Din păcate, de când s-a retras Copos, Rapid s-a întors la “nu e pește ca stavridul și echipă ca Rapidul.” Atunci să-l pună antrenor pe Pescobar. Are meritul că a făcut din fructele de mare și din alte rarități piscicole (sturioni, calcan) niște alimente populare.

ADVERTISEMENT

În cârciumile din Constanța nu găsești calcan, dar Pescobar a dus calcanul în toată țara. Deci e inventiv. Nu-l cunosc pe Pescobar, merg la alte restaurante din Herăstrău, așa că nu mă bănuiți de mai multe prostii decât am făcut.

ADVERTISEMENT