Sport

Răzvan Lucescu a spus de ce fotbaliștii români nu fac față în străinătate: „E o problemă de mentalitate!”

Răzvan Lucescu a spus de ce fotbaliștii români nu fac față în străinătate, în ciuda faptului că sunt talentați și capabili.
06.06.2023 | 22:37
Razvan Lucescu a spus de ce fotbalistii romani nu fac fata in strainatate E o problema de mentalitate
Răzvan Lucescu a spus de ce fotbaliștii români nu fac față în străinătate. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Antrenorul lui PAOK a spus că fotbaliștii români au o problemă de mentalitate și că pică din punct de vedere psihic în momentul în care văd că sunt conduși sau că lucrurile nu merg în favoarea lor pe teren.

Răzvan Lucescu a spus de ce fotbaliștii români nu fac față în străinătate

Răzvan Lucescu a spus de ce fotbaliștii români nu fac față în străinătate și a explicat că în ciuda faptului că mulți dintre aceștia sunt talentați, au probleme din punct de vedere psihic în momentul în care echipa este condusă:

ADVERTISEMENT

„Jucătorii români sunt foarte talentați, eu mereu am mai avut în echipe câte 1-2 români. Problema lor cea mai mare este în momentul în care dau de greu și pică psihic.

Mulți pun capul în pământ și nu mai continuă lupta, se dau bătuți ușor, nu se mai iau de gât cu adversarii. Fotbalistul român crescut în țară are o lipsă de combativitate”.

ADVERTISEMENT

„Nu știu dacă tu trebuie să îi critici pe ei, ține de educația care vine de acasă, care vine de la școală, de părinții care văd în copiii lor Dumnezeu și posibilitatea de a ieși dintr-o situație economică dificilă.

Am văzut multe povești urâte de copii români care au fost forțați de familii să facă ceva ce nu au vrut. Spune-mi un jucător român, în afară de Răzvan Marin, care să se fi impus. Chiricheș e și el pe final. Drăgușin a avut și el momentele lui de rătăcire, de abandon”, a mai spus Răzvan Lucescu, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„Rapid are un parcurs absolut corect!”

„Mi se pare că e un parcurs absolut corect al lor. Au fost până la un anumit moment în cărți, eu cred că anul următor trebuie să spere la mai mult. Rapid e un brand, are mulți suporteri în spate, e o echipă care a depășit perioada de ligi inferioare. E un parcurs foarte corect.

Mi se pare o strategie bine pusă la punct, dă impresia unui club de afară. Poate mă înșel, dar așa se văd lucrurile de afară. Ai nevoie de jucători cu experiență, dar e important să nu ai foarte mulți”, a continuat Răzvan Lucescu.

ADVERTISEMENT

„Sunt bucuros pentru campionatul României, care are nevoie mare de aceste echipe. Sunt echipe care atrag, care fac emulație, care sunt interesante pentru investitori. Îl cunosc pe Ovidiu Burcă și mă bucur pentru el”, a mai spus antrenorul lui PAOK.

ADVERTISEMENT