Sport

Reacţia Astrei la “scandalul împrumutului”: “N-avem nicio datorie la nimeni, cu atât mai puţin la Anamaria Prodan”

10.10.2019 | 10:20
Reactia Astrei la scandalul imprumutului Navem nicio datorie la nimeni cu atat mai putin la Anamaria Prodan
ADVERTISEMENT

UPDATE, 10 octombrie, ora 10.22. Clubul Astra Giurgiu a schimbat, în cele din urmă, antrenorul, numindu-l pe Bogdan Andone în locul lui Dan Alexa, informaţie oferită în EXCLUSIVITATE de FANATIK. Giurgiuvenii au postat pe site-ul oficial al un comunicat referitor la “scandalul împrumutului”. Îl redăm integral mai jos:

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la relația impresarei Ana Maria Prodan cu clubul nostru dorim să facem următoarele precizări:
– singura sumă de bani virată de aceasta în contul clubului a fost de 50.000 euro, sumă care a avut o destinație precisă, în urma discuțiilor comune, pentru rezolvarea situației lui Gabi Tamaș, suma regăsindu-se în actele perfectate.
– nu există niciun fel de alte sume de bani în discuție, cele vehiculate în presă (privitoare la un împrumut de 300.000 euro) neavând vreun suport real.
– presiunile exercitate prin intermediul mass-media nu fac altceva decât să ducă situația într-o zonă de polemică, pe care clubul Astra a încercat să o evite și când antrenorul Dan Alexa a demisionat și când mandatul său a fost” perturbat fizic”.

ŞTIREA INIŢIALĂ, 7 octombrie, ora 23.50

Dan Alexa este încă antrenorul Astrei Giurgiu. Deși Ioan Niculae, patronul formației care se antrenează la Ploiești și joacă la Giurgiu, a răbufnit și după remiza albă cu Hermannstadt și i-a cerut lui Alexa să plece, tehnicianul este în funcție. Cel puțin în acte, deși patronul l-ar dori de mult timp plecat de la echipă. FANATIK a aflat că motivul principal pentru care Ioan Niculae nu l-a demis încă pe Alexa este împrumutul pe care șeful de la Astra l-a luat de la Anamaria Prodan, impresara lui Dan, și pe care încă nu l-a returnat! Și probabil îl va returna din drepturile TV

ADVERTISEMENT

Ioan Niculae nu l-a dat afară de la Astra pe Dan Alexa pentru că nu a achitat Prodancei împrumutul de 300.000 de euro!

De la începutul sezonului și până acum, cu o etapă înainte de finalul turului, legătura dintre Dan Alexa și Astra Giurgiu trebuia să se rupă de trei ori. Prima oară când antrenorul și-a dat demisia după doar două etape, în urma eșecului de la Iași, Alexa debutând la Astra cu un 2-2 acasă cu Botoșaniul. Atunci a fost întors de jucători și nici Ioan Niculae nu a vrut să se despartă de „Chirurg”.

Continuarea relației dintre părți s-a dovedit de bun augur, pentru că au început să apară rezultatele pozitive. Victorie cu FCSB, egal cu Viitorul, dar eșecul de la Craiova, unde Astra a avut penalty ratat, ocazii peste ocazii, l-a făcut pe patron să ia foc. Să amenințe cu înlocuirea lui Alexa, dar a fost oprit de o mică „problemă” pe care nu o rezolvase cu Anamaria Prodan, impresara lui Dan. Aceasta îl împrumutase cu 300.000 de euro și Niculae nu returnase banii. Astfel că, pentru a doua oară, Consiliul Director, cum se numesc deciziile lui Niculae, a permis ca Alexa să continue la Giurgiu.

ADVERTISEMENT
dan alexa astra giurgiu
Deși patronul Ioan Niculae e nemulțumit, Dan Alexa este în cursă pentru ambele obiective, play-off-ul și Cupa României. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dan Alexa, singurul care a bătut FCSB, CFR și Dinamo în acest sezon, are clauză de 125.000 de euro!

Iar colacul de salvare a fost prins cu ambele mâini de antrenor. Au urmat victorii cu CFR Cluj și cu Dinamo, Dan Alexa fiind singurul antrenor care în actualul sezon a făcut „tripla” (9 puncte) cu campioana CFR, vicecampioana FCSB și Dinamo, plus remiza cu Viitorul lui Hagi, pe care l-a dominat. Dar pentru Niculae e suficient un eșec ca să-și reamintească de fapt că nu-i place Alexa.

„Nu contează despre ce sumă este vorba. Pentru mine contează ce contract are antrenorul pe care-l reprezint. Iar dacă părțile vor să se despartă, atunci trebuie respectat ce este stipulat în acte” – Anamaria Prodan pentru FANATIK

dan alexa astra giurgiu
Eșecul Astrei de la Craiova a fost momentul în care lui Ioan Niculae i s-a pus „pata” definitiv pe antrenorul său © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

După Chindia – Astra 1-0, Alexa era ca și demis. I s-a mai acordat un răgaz, ultimatum la meciul cu Hermannstadt. Dar după 0-0 cu noua echipă a lui Neagoe, telenovela a turnat un nou episod. Niculae i-a cerut public lui Alexa să plece că nu știe să facă echipa, el evitând să-l demită nu doar din cauza banilor luați de la Anamaria, ci și pentru că Dan are o clauză în contract prin care patronul trebuie să-i achite 125.000 de euro dacă-l dă afară și echipa este în obiectiv. Iar Niculae nu vrea să-și plătească orice moft!

ADVERTISEMENT

„Luați-i interviu lui Alexa, pentru că el nu știe să facă echipa, nu eu! Totul m-a nemulțumit la meciul ăsta! Să-l dau afară? Nu cred, renunță el!” – Ioan Niculae, patron Astra Giurgiu, după Astra – Hermannstadt 0-0

  • 4 victorii, 4 remize și 4 eșecuri are Alexa la Astra, golaveraj 14-14, fiind pe locul 7, la egalitate cu Botoșaniul de pe 6, ultima poziție care duce în play-off