Sport

Reacția CCA după accidentarea horror suferită de Luca Mihai. Kyros Vassaras critică decizia lui Ovidiu Hațegan: ”Trebuia considerat ca fiind un fault grosolan”

Președintele CCA, Kyros Vassaras, a reacționat după ce arbitrul Ovidiu Hațegan i-a acordat doar ”galben” lui Homawoo, pentru accidentarea cumplită provocată lui Luca Mihai
15.04.2024 | 14:45
Reactia CCA dupa accidentarea horror suferita de Luca Mihai Kyros Vassaras critica decizia lui Ovidiu Hategan Trebuia considerat ca fiind un fault grosolan
Kyros Vassaras critică decizia lui Ovidiu Hațegan. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) din cadrul FRF, Kyros Vassaras, consideră că ”centralul” Ovidiu Hațegan trebuia să-i acorde cartonaș roșu lui Josue Homawoo pentru accidentarea gravă provocată lui Luca Mihai în prima repriză a meciului Dinamo – Poli Iași (1-0).

Reacția CCA după accidentarea horror suferită de Luca Mihai: ”Se impunea era acordarea unui cartonaș roșu”

“Referitor la acidentarea gravă a jucătorului Luca Mihai, după un duel aerian pentru minge, ne exprimăm sprijinul și îi dorim o recuperare cât mai ușoară și rapidă.

ADVERTISEMENT

Având în vedere consecințele acestui duel, el trebuia considerat ca fiind un fault grosolan care pune în pericol siguranța jucătorului și sancțiunea disciplinară care se impunea era acordarea unui cartonaș roșu jucătorului dinamovist, Homawoo Josue Francis”, se arată în comunicatul de presă remis luni, 15 aprilie, de președintele CCA.

Șeful arbitrilor a mai adăugat: ”Mesajul nostru și instrucțiunile noastre către arbitri sunt de a proteja siguranța jucătorilor pe terenul de joc și de a-i elimina pe cei care, prin acțiunile lor, pun în pericol sănătatea și integritatea adversarilor.

ADVERTISEMENT

Acordarea unui cartonaș roșu nu este suficientă pentru a evita astfel de incidente regretabile, de aceea ne așteptăm și de la jucători să ia în considerare posibilele urmări ale acțiunilor lor atunci când atacă un adversar”.

Ovidiu Hațegan a scris în raportul de joc: ”Atac imprudent, cartonaș galben”

Horia Ivanovici a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că experimentatul arbitru FIFA Ovidiu Hațegan a scris în raportul de joc că stoperul celor de la Dinamo l-a atacat imprudent pe Luca Mihai.

ADVERTISEMENT

”Jucătorul cu numărul 28 de la echipa gazdă atacă imprudent, decizie: cartonaș galben”, a dezvăluit Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA, show-ul este live pe site-ul FANATIK.RO, de la ora 10:30, în fiecare zi de luni, marți și vineri.

Poli Iași: ”Starea lui Luca Mihai este stabilă!”

Luca Mihai, mijlocaș împrumutat de CFR Cluj la Poli Iași, este internat la Spitalul Elias din București cu multiple fracturi craniene de gradul 1  în zona urechii.

ADVERTISEMENT

Clubul Poli Iași a anunțat pe pagina oficială de Facebook că Luca Mihai este stabil, dar prezintă, în continuare, stare de somnolență. „Fii puternic, Luca! Suntem alături de tine! Starea jucătorului echipei noastre, Luca Mihai, este stabilă!

Mijlocașul se află într-o rezervă la Spitalul Elias din București și medicii fac, în continuare, investigații pentru stabilirea unui diagnostic exact. Are multiple fracturi craniene, pometele deplasat.

Încă este confuz și prezintă stare de somnolență. În urma loviturii primite de la adversar în minutul 29 al meciului din deplasare cu Dinamo, Luca a căzut pe teren în stare de inconștientă și intervenția imediată a asistentului medical al clubului nostru, Andrei Gîdea, precum și a medicilor de pe ambulanță l-a ajutat să devină conștient.

Prezenta sângerări la urechea dreaptă și respira cu dificultate, însă și-a recunoscut părinții la mașina salvării, chiar dacă nu era coerent în vorbire. Încă din timpul meciului, reprezentanții clubului nostru sunt în permanentă legătură cu medicii și familia lui Luca și avem toată încrederea că tânărul nostru jucător va reveni cât mai curând în vestiar alături de colegii săi.

Luca Mihai și clubul nostru vă mulțumesc tuturor pentru mesajele de încurajare și așteptăm cu toții veștile bune!”, a anunțat Poli Iași pe căile oficiale de comunicare.

Ce a scris Ovidiu Hațegan în raportul oficial de arbitraj despre faza horror cu Homawoo și Luca Mihai

ADVERTISEMENT