Sport

S-a stabilit unde se joacă Israel – România. FRF a făcut anunțul oficial

S-a stabilit stadionul care va găzdui Israel - România din preliminariile Euro 2024. Arena are o capacitate de 3.400 de locuri.
31.10.2023 | 18:39
Sa stabilit unde se joaca Israel  Romania FRF a facut anuntul oficial
Unde se va juca Israel - România în preliminariile Euro 2024. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT
31-10-2023
16:41

FRF, anunț oficial despre Israel - România

Federația Română de Fotbal a anunțat oficial că Israel – România se va disputa la Felcsut, în Ungaria. Așadar, Israelul poate avea în spate susținerea suporterilor maghiari, care au șansa să umple micuța arenă unde evoluează Puskás Akadémia FC.

 

30-10-2023
13:09

Israel - România se joacă la Felcsut, lângă Budapesta

După ce mai multe variante au picat, s-a stabilit, în cele din urmă, că Israel – România va avea loc la Felcsut, pe stadionul celor de la Akademia Pușkaș, conform publicației israeliene Sport5.

„Pancho Arena” este situată la 50 de kilometri distanță de Budapesta, capitala Ungariei. Stadionul are o capacitate de 3.400 de locuri și a fost deschis în 2014. Rămâne de stabilit dacă partida Israelului cu România se va desfășura cu spectatori în tribune. 

Inițial, s-a zvonit că Israel – România va avea loc în Cipru. Ulterior, israelienii au apelat la varianta Ungaria pentru meciul cu România. În primă fază, orașul luat în calcul a fost capitala Budapesta. 

România a mai jucat în Ungaria, în preliminariile Euro 2024, contra naționalei Belarusului. Partida a avut loc pe arena celor de la Ujpest, iar scorul s-a terminat egal 0-0. De cealaltă parte, naționala lui Alon Hazan nu poate juca meciurile de pe teren propriu în Israel, din cauza conflictului armat israeliano-palestinian. 

27-10-2023
18:36

Israel - România nu se va disputa la Budapesta

Duelul dintre Israel și România se va disputa în Ungaria, însă nu la Budapesta, acolo unde se preconiza că este alegerea Federației de Fotbal a Israelului, ci la Debrecen, conform digisport.ro.

Decizia a fost luată pentru că tot pe data de 18 noiembrie, Belarus va juca la Budapesta un meci contra Andorrei, iar poliția maghiară a transmis că nu poate acoperi două partide în același timp.

27-10-2023
07:56

Presa din Israel a explicat de ce s-a ales Ungaria pentru meciurile Israelului

Federația Israeliană de Fotbal a ales să joace în Ungaria partidele cu Elveția și România, considerate pe teren propriu, din preliminariile Euro 2024. Ambele jocuri sunt programate în luna noiembrie și nu pot fi găzduite în Israel din cauza războiului.

Deși inițial s-a vorbit despre varianta Cipru ca fiind aproape certitudine, israelienii au decis în cele din urmă să aleagă Ungaria. Jurnaliștii de la One au explicat și care este motivul pentru care s-a făcut, în cele din urmă, această alegere.

Ungaria ar fi fost aleasă pentru poziția mult mai strictă pe care o are legat de anumite demonstrații. Astfel, israelienii sunt convinși că la Budapesta ar putea fi ținute sub control mai bine eventuale manifestări pro Palestina.

26-10-2023
21:19

Președintele Federației Israeliene vrea public la meciul cu România

Este oficial! Meciul dintre Israel și România se va juca în Ungaria, la Budapesta, și nu în Cipru cum s-a zvonit inițial. Anunțul a fost făcut chiar de către președintele Federației Israeliene de Fotbal, Shino Zuaretz, care vrea și fani în tribune.

„Am anunțat oficial la UEFA locul și stadionul. Posibilitatea să jucăm cu public se va discuta în zilele următoare”, a declarat Shino Zuaretz.

Programul Israelului în noiembrie

  • Kosovo – Israel, 12 noiembrie
  • Israel – Elveția, 15 noiembrie
  • Israel – România, 18 noiembrie
  • Andorra – Israel, 21 noiembrie

„Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public.

Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional. Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric. Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste.

Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni”, a mai spus președintele Federației de Fotbal din Israel.

26-10-2023
17:59

Israel - România, mutat în Ungaria

Federația Israeliană de Fotbal a anunțat în seara zilei de joi, 26 octombrie, că meciurile cu Elveția și cu România din preliminariile lui Euro 2024 vor avea loc în Ungaria, cel mai probabil la Budapesta!

Miercuri, totul părea foarte clar, după cum a prezentat presa israeliană întregul tablou. În plin război în Orientul Mijlociu, guvernul de la Nicosia își dăduse acordul pentru ca naționala lui Alon Hazan să joace în Cipru luna viitoare partidele de pe „teren propriu” din preliminariile Euro 2024.

Selecționata Israelului va juca ultimele meciuri de „acasă” din aceste preliminarii pe cu Elveția și România, pe 15, respectiv 18 noiembrie.

 

25-10-2023
11:09

Unde se joacă Israel - România

Din cauza conflictului armat dintre Israel și gruparea Hamas, programul Grupei I din preliminariile Euro 2024 a fost dat peste cap. Meciurile Israelului cu Kosovo și Elveția au fost amânate, iar naționala lui Alon Hazan va disputa patru meciuri în decurs de 9 zile în luna noiembrie, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate. 

Israelienii au anunțat că au primit „undă verde” de la Guvernul din Cipru pentru ca partidele cu Elveția (15 noiembrie) și România (18 noiembrie) să se joacă în Cipru, cel mai probabil în capitala Nicosia. 

În urma conflictului israeliano-palestinian, UEFA a anunțat că suspendă toate meciurile de fotbal din Israel până la o dată nedeterminată.

Conform publicației locale One, mai este nevoie doar de avizul pozitiv al Federației de Fotbal din Cipru pentru ca Israel să joace în Cipru meciurile cu Elveția și România, însă acesta nu va reprezenta un impediment conform sursei menționate. 

19-10-2023
15:47

Israel - România, în Cipru?

UEFA a anunțat în cursul zilei de joi, 19 octombrie, că meciurile de pe teren propriu ale echipelor din Israel se vor disputa pe teren neutru, din cauza conflictului militar. 

România înfruntă naționala Israelului în etapa a 9-a din preliminariile Euro 2024 pe 18 noiembrie, astfel, Federația de Fotbal din Israel este nevoită să caute soluții pentru găsirea unui stadion.  

Conform publicației israeliene Sport5, Federația de Fotbal din Israel a contactat Federația de Fotbal din Cipru pentru ca echipa națională să joace următoarele meciuri de pe teren propriu din preliminariile Euro 2024 în Cipru.

Naționala lui Alon Hazan mai are de jucat „acasă” în preliminariile Euro 2024 cu Elveția (15 noiembrie) și România (15 noiembrie). 

De asemenea, Maccabi Haifa caută un teren pe care să evolueze în următoarele meciuri din grupele Europa League. Variantele sunt Cipru, Grecia și Spania, conform presei din Israel. 

Tot în Cipru sau Grecia ar urma să aibă loc meciurile lui Maccabi Tel-Aviv din grupele Conference League. 

În acest context, Federația Israeliană de Fotbal a reacționat și a a subliniat că toate echipele de fotbal din această țară, inclusiv naționala, vor face tot posibilul pentru a juca fotbal și nu vor abandona competițiile. Asta, după ce Maccabi Haifa anunțase că se retrage din UEFA Youth League.

Visele României de calificare ”la masa verde”, spulberate

De altfel, președintele Federației din Israel Shino Zoertz, lăsa să se înțeleagă că fotbalul din Israel nu mai reprezintă momentan o prioritate, astfel că România își făcea deja calcule la o calificare automată la Euro 2024 alături de Elveția. Visele celor care sperau că totul va fi tranșat ”la masa verde” au fost spulberate rapid, după un alt anunț.

ADVERTISEMENT

Așadar, Shino Zoertz a revenit și a mulțumit UEFA pentru înțelegere, anunțând de asemenea că Israelul va face tot ce e posibil pentru ca nicio echipă, că e vorba de națională sau echipele de club, să nu părăsească nicio competiție. ”Din nefericire, decizia UEFA este de înțeles în acest context și am fost informat în legătură cu acest lucru înainte de a fi făcut anunțul oficial.

Amânarea meciurilor echipelor noastre de club și ale echipelor naționale indică o considerație foarte mare a UEFA în legătură cu situația în care ne aflăm. Mesajul important este că mi s-a promis că spre finalul stării de război din Israel, UEFA va permite ca meciurile să se dispute aici.

ADVERTISEMENT

Scopul nostru este să facem tot posibilul pentru a ne asigura că echipele noastre își continuă parcursul în competițiile europene, chiar dacă acest lucru nu este posibil în Israel. Acest lucru are o importanță deosebită în aceste zile”, a transmis Shino Zoertz, conform sport5.co.il.

În aceste condiții România are nevoie de rezultate pozitive în partidele din noiembrie, cu Israel (deplasare) și Elveția (acasă), pentru a fi sigură de calificarea la Euro 2024. Israelul va avea de recuperat partidele cu Kosovo și Elveția, astfel că există șanse mari ca soarta grupei să se joace până în ultima etapă.

ADVERTISEMENT

Cu toate că România este lider în Grupa I, cu 16 puncte acumulate, Israelul are două meciuri mai puțin disputate și 11 puncte, în timp ce Elveția are 15 puncte. Așadar, dacă Israelul ar reuși să obțină cel puțin patru puncte din partidele cu Kosovo și Elveția, scenariu plauzibil, ultimele etape ar fi de foc și totul s-ar decide în meciurile directe dintre Israel, România și Elveția.

În urmă cu 24 de ore, Maccabi haifa anunța că se retrage din UEFA Youth League, astfel că Shino Zoertz transmitea că Federația ia în considerare o retragere în masă a echipelor de fotbal din toate competițiile. ”Cu cât războiul va ține mai mult, posibilitățile noastre vor fi mai reduse și mai rele, e vorba să jucăm mai multe partide una după alta într-o perioadă scurtă sau să fim obligați să evoluăm în altă țară sau fără public.

ADVERTISEMENT

Eu sper să nu ajungem în situația de a renunța la un turneu internațional. Nu puteți pune semnul de egalitate între unele lucruri și adevărul istoric. Cei care au fost uciși cu sânge rece de acești oameni (dacă se mai pot numi oameni), fără milă, au fost victimele unor acte barbare naziste. Au omorât femei, copii, bebeluși, bărbați și oameni bătrâni, al căror singur păcat e că sunt israelieni”, a declara președintele Federației de Fotbal din Israel.

ADVERTISEMENT