News

Reacția lui Cătălin Cîrstoiu privind acuzațiile de conflict de interese: „Înţeleg efortul unora de a finanţa o campanie împotriva mea”

Candidatul PSD-PNL la funcția de primar al Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, a vorbit despre aceste acuzații. Ce spune premierul Ciolacu
08.04.2024 | 13:37
Reactia lui Catalin Cirstoiu privind acuzatiile de conflict de interese Inteleg efortul unora de a finanta o campanie impotriva mea
Reacția lui Cătălin Cîrstoiu privind acuzațiile de conflict de interese. Foto Facebook Cătălin Cîrstoiu
ADVERTISEMENT

Medicul Cătălin Cîrstoiu a reacționat cu privire la acuzațiile de conflict de interese, după ce pe 13 octombrie 2020, Corpul de Control al fostului premier Ludovic Orban, a efectuat un raport referitor la Spitalul Universitar de Urgență București.

Ce spune Cătălin Cîrstoiu despre acuzațiile de conflict de interese

Potrivit Hotnews, raportul face referire la „posibile situații de incompatibilitate și conflicte de interese constatate în cazul managerului Cătălin Cîrstoiu”. Aflat alături de premierul Marcel Ciolacu, la o acțiune desfășurată la Spitalul Fundeni, Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la funcția de primar al Capitalei, a fost întrebat de jurnaliști cu privire la acest subiect.

ADVERTISEMENT

Medicul se apără și spune că nu este incompatibil și în conflict de interese. Cătălin Cîrstoiu susține că din documentele pe care le-a primit înțelege că a fost sesizată Agenţia Naţională de Integritate.

De altfel, candidatul la Primăria Capitalei precizează că la vremea respectivă a prezentat un punct de vedere Corpului de Control al premierului. „Nu sunt incompatibil, nu sunt în conflict de interese. E opinia mea şi dacă vreţi detalii suplimentare, la momentul respectiv am prezentat un punct de vedere Corpului de Control al premierului, care şi-a invalidat el singur, pentru că a invocat o bază legală care nu exista, parte din raport.

ADVERTISEMENT

Dar, având în vedere documentele ulterioare pe care le-am primit la Spitalul Universitar, de la ANI, eu înţeleg că a fost sesizată ANI pe acest aspect, singura instituţie care decide dacă este sau nu condiţia legală pentru a declara aşa ceva. Din punctul meu de vedere, nu am niciun fel de conflict de interese sau incompatibilitate”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

Premierul Marcel Ciolacu: „Povestea nu are nicio legătură cu realitatea”

Totodată, medicul susține că a fost contactat telefonic de un jurnalist de la Hotnews care l-ar fi anunțat că „îi va strica ziua”. Spune că a urmat o discuție sumară cu privire la subiectul publicat ulterior de ziarist.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, Cătălin Cîrstoiu a ținut să puncteze că, la ora actuală, se desfășoară o campanie împotriva candidaturii sale la Primărie. „Nu mi-a stricat nici ziua, dar înţeleg efortul unora de a finanţa o campanie împotriva mea şi cu asta vreau să închid acest subiect”, a adăugat acesta.

Despre acest subiect a vorbit și Marcel Ciolacu, precizând că astfel de rapoarte nu pot fi „date uitării”, dar că nu știe nimic despre acuzațiile aduse candidatului la Primărie. Premierul spune că „povestea nu are nicio legătură cu realitatea”.

ADVERTISEMENT

„Eu nu dau uitării şi nu cred că o instituţie, mai ales un Corp de Control poate să dea uitării un astfel de..Nu ştiu nimic de acest raport, presupun că a mers mai departe. Credeţi că eu am sunat pe şeful Corpului de Control să îi spun să dea uitării un act din 2020, noi fiind în 2024?”, a declarat șeful Executivului.

ADVERTISEMENT