Sport

Reacția lui Gigi Becali, pentru Fanatik, după ce FRF a anunțat noul protocol antiCovid din fotbalul românesc: „Nu mă mai interesează! Să facă ce vor!”. Exclusiv

Gigi Becali a reacționat, pentru FANATIK, după ce FRF a anunțat noul protocol antiCovid din fotbalul românesc.
20.10.2021 | 18:21
Reactia lui Gigi Becali pentru Fanatik dupa ce FRF a anuntat noul protocol antiCovid din fotbalul romanesc Nu ma mai intereseaza Sa faca ce vor Exclusiv
Reacția lui Gigi Becali, pentru Fanatik, după ce FRF a anunțat noul protocol antiCovid din fotbalul românesc: „Nu mă mai interesează! Să facă ce vor!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Noul protocol antiCovid prevede ca jucătorii, antrenorii și alte persoane care sunt la un club și participă la un meci să fie vaccinate sau să fi trecut prin boală în ultimele șase luni.

Cei care nu se află în categoriile menționate mai sus trebuie să aibă un test negativ. Astfel că, în cazul testului Real Time PCR, trebuie efectuat o dată la două săptămâni, iar, în cazul testului antigen, la fiecare șapte zile.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Gigi Becali după ce FRF a anunțat noul protocol antiCovid din fotbalul românesc

Patronul FCSB-ului s-a arătat nemulțumit de noul protocol emis de FRF și susține că nu-l mai interesează ce decizii iau federalii.

„Nu mă mai pricep la vaccin, nu mă mai pricep la fotbal. Să facă ce vor. Nu mă mai interesează”, a declarat Gigi Becali, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Noul protocol antiCovid din fotbalul românesc

Noul protocol antiCovid va intra în vigoare începând de joi, 21 octombrie, iar jucătorii vor trebui să trimită la FRF certificatul verde (QR code) sau un test negativ pentru COVID-19.

„Echipele vor trimite la FRF(medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul.

ADVERTISEMENT

De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice.

Acest model de informare se va menține pe toată durata competiției. Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente.

Pentru evitarea oricărui dubiu, doar în situația jocurilor la care participă jucători minori (exceptați de la testare), obligația prezentării QR Code-urilor se aplică doar pentru membrii delegației (staff+jucători+alți oficiali) majori”, se arată în comunicatul emis de FRF.

Ce îl nemulțumește pe Gigi Becali

Recent, Gigi Becali s-a declarat consternat de faptul că protocolul antiCovid prevede ca persoanele vaccinate să nu mai fie obligate să efectueze testele pentru COVID-19 o dată la două săptămâni. Omul de afaceri își dorește schimbarea acestei reguli. Însă, FRF nu a ascultat de doleanța patronului de la FCSB și a păstrat această regulă în noul protocol.

Trebuie menționat faptul că numărul persoanelor, din cadrul FCSB-ului, care s-au vaccinat împotriva COVID-19, este unul redus.


  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 2,15 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT