Sport

FRF a emis un nou ”protocol anti-covid”, dar a păstrat regula contestată de Gigi Becali: vaccinații nu au nevoie de test. Alte condiții bizare puse echipelor!

Gigi Becali cere testarea anti COVID-19 a tuturor jucătorilor, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, iar FRF a emis un nou protocol pentru desfășurarea Ligii 1.
20.10.2021 | 15:30
FRF a emis un nou protocol anticovid dar a pastrat regula contestata de Gigi Becali vaccinatii nu au nevoie de test Alte conditii bizare puse echipelor
Gigi Becali cere testarea tuturor jucătorilor, indiferent de vaccinare. Răspunsul FRF în noul „Protocol desfășurare competiții” Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Recrudescența agresivă și masivă a nenorocirii numită COVID-19 a copleșit autoritățile, „luate prin surprindere” (nu vă este arhicunoscut laitmotivul?), a adus la disperare populația României, a împărțit poporul în „provacciniști” și „antivacciniști”, isteria scenariilor a atins paroxismul…

Și, cel mai grav, acest adevărat război mondial, în care suntem victime colaterale, tinde să aducă interdicții din ce în ce mai dure, până la carantinarea totală a țării, ajunsă și ea la ceva pe primul loc în lume: la numărul de îmbolnăviri și de decese zilnice raportate la un milion de locuitori…

ADVERTISEMENT

Gigi Becali cere testarea tuturor jucătorilor, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu, iar FRF a emis un nou „Protocol desfășurare competiții”

Fotbalul se bucură încă de prezența suporterilor pe stadioane, dar au început să apară, inevitabil în plină recrudescență a pandemiei de COVID-19, cum notam mai sus, focare de infectare la diferite echipe, cel mai dramatic exemplu fiind cel de la FCSB.

…Nu întâmplător având în vedere că la echipa lui Gigi Becali este urmat exemplul „conducătorului iubit”, care propovăduiește pe toate canalele teoria antivaccinistă împotriva ocultei mondiale, a „stăpânilor” de „afară” care vor „aerisirea” planetei de „prea multa populație care am ajuns să fim”.

ADVERTISEMENT

„Conform regulamentului aprobat de FRF, fotbaliștii care sunt vaccinați pot juca fără să mai facă teste. Asta înseamnă că ei pot avea coronavirus. Și n-avem cum să aflăm asta, dacă nu-i testăm. Dacă joacă având COVID pot face infarct sau atac cerebral din cauza efortului suprapus peste infecția cu coronavirus” – Gigi Becali

„Nu contează că ne îmbolnăvesc pe noi, dar pot muri pe teren. Pot să facă infarct. Și cine e de vină? Nimeni nu e dacă păstrăm actualul protocol. Am atacat hotărârea Ministerului care spune că nu se mai fac teste. O facem pentru fotbaliști, vreau să apăr oamenii. Să se testeze toți înainte de meci, asta am solicitat” – Gigi Becali

„FCSB nu se vaccinează! De la noi, doar Budescu și încă cineva au făcut vaccinul. Eu nu le interzic, dar ei știu de la patron că nu e bine, îl iubesc și îl ascultă pe patron” – Gigi Becali

Să se modifice primesc, dar să nu se schimbe nimic!

Gigi Becali a cerut din ce în ce mai vocal testarea tuturor jucătorilor, indiferent dacă au fost vaccinați sau nu, pentru siguranța acestora (!), și FRF a emis pe 20 octombrie un nou „Protocol desfășurare competiții”.

În care nu se modifică condiția suficientă, dar nu obligatorie a vaccinării jucătorilor și nu se impune testarea decât celor nevaccinați. Așa că Gigi Becali mai are de „muncit” pentru a-și impune vederile religioase și sanitare. Iată în continuare ce prevede noul protocol FRF în ceea ce privește vaccinarea jucătorilor.

ADVERTISEMENT
  • „Echipele vor trimite la FRF (medical@frf.ro) și, pentru Liga 1, la LPF, un tabel cu componenții clubului care au fost testați RTPCR sau prin test antigen rapid pentru COVID-19. Acesta trebuie să conțină numele, prenumele, funcția, data recoltării testului, tipul de test efectuat și rezultatul”
  • „De asemenea, trebuie trimis și un document cu buletinele de analiză scanate, precum și deciziile DSP în urma eventualelor anchete epidemiologice. Acest model de informare se va menține pe toată durata Competiției”
  • „Suplimentar față de cele de mai sus, vor fi prezentate documentele aferente fiecărei persoane din delegația unei echipe (staff + jucători + alți oficiali) la fiecare meci disputat de echipa respectivă. Astfel, pentru jucători, Certificatul Verde (QR code) trebuie să fie anexat carnetului de joc (la fel ca și viza medicală – condiție pentru dreptul de joc), arbitrul având obligația verificării acestor documente”

După aceste indicații generale, cu alt format de text, colorat în albastru ca să iasă în evidență, se specifică fără dubiu ce categorii de persoane sunt exceptate de la testarea de orice fel pentru COVID-19.

ADVERTISEMENT
  • „Persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sunt exceptate de la obligația testării. De asemenea, minorii sunt și ei exceptați de la testare”

Se menține, așadar, exceptarea de la testarea anti COVID-19 a jucătorilor care au schema completă de vaccinare (minim primele două vaccinări, cu atât mai mult dacă s-a primit și a treia doză) și nu se impune obligativitatea testării înainte de meciuri, așa cum cere Gigi Becali.

Reguli bizare pentru rezerve și antrenori!

Printre regulile, explicațiile, contraindicațiile, avertizările și amenzile din cele 22 de pagini ale protocolului FRF, se regăsesc și câteva mai puțin cunoscute de suporterul din tribună, care, poate, a privit cu mirare anumite „mișcări de trupe” de pe teren înaintea primului fluier al meciurilor din Liga 1 Casa Pariurilor. Mai ales ale rezervelor. Iată ce „spune” FRF…

  • „Echipele vor ajunge la stadion la ore diferite, astfel: echipa gazdă cu 75 de minute înaintea începerii jocului, iar echipa oaspete cu 90 de minute înaintea orei de start a jocului”
  • „Jucătorii vor veni la stadion cu echipamentul necesar pentru joc în propriile genți, acesta fiind distribuit de către responsabilul de echipament al echipei la baza de cantonament/hotel fiecărui jucător în parte, înainte de plecarea spre stadion”
  • „Prin excepție, dacă clubul consideră necesar, magazionerul / responsabilul cu echipamentul poate pregăti echipamentul jucătorilor în vestiarele proprii de la stadion cu condiția ca acesta să părăsească vestiarul cu două ore înaintea sosirii echipei sale la stadion pentru a putea fi igienizat, aerisit și sigilat”
  • „Se recomandă ca acolo unde există posibilitatea de folosire a unor spații libere adiacente ca vestiare suplimentare, acestea să fie utilizate de jucătorii de rezervă. Dacă acest lucru nu este posibil, jucătorii de rezervă vor merge direct pe suprafața de joc sau la propriile bănci de rezerve unde vor sta până la ieșirea jucătorilor titulari la «încălzire» (după aceasta vor putea merge la vestiar pentru a se echipa)”
  • „Jucătorii celor două echipe nu vor ieși în același timp la «încălzire» și se recomandă ieșirea acestora la o diferență de câteva minute, la fel ca și întoarcerea la vestiar de pe teren la sfârșitul încălzirii”

Fără streching sau ședințe tehnice în vestiare!

Este interzisă, totodată, folosirea spațiilor interioare pentru orice fel de activități în afară de echipare/dezechipare, cum ar fi orice fel de încălzire sau… ședințele tactice!

  • „Este interzisă staționarea sau încălzirea preliminară a jucătorilor (gimnastică/streching) în spațiile interioare/holuri de acces limitrofe vestiarelor”
  • „Nu sunt recomandate ședințele tehnico-tactice în vestiar. Este de preferat ca acestea să se desfășoare înaintea sosirii la stadion, în spații deschise (aer liber) sau în săli/incinte unde se poate păstra distanța de 2 metri între participanți”

La Dinamo e jale și cu vaccinarea: doar 12-13 jucători s-au imunizat

Președintele Iuliu Mureșan a dezvăluit că la Dinamo e jale nu numai cu banii, cu valoare lotului, cu datoriile, cu insolvența, cu potențiala depunctare, dar și cu imunizarea jucătorilor, printre care prea puțini fotbaliști…

„La Dinamo, cei mai mulţi nu sunt vaccinaţi. Avem vreo 12-13 jucători vaccinaţi. Facem testarea la două săptămâni. La ultimul test, de miercuri, toată lumea a fost negativă. Sigur că nu se testează vaccinaţii, potrivit protocolului. Ştiu persoane infectate cu noua tulpină Delta, dar vaccinaţi, şi au făcut ceva ca un guturai, s-au vindecat repede”

„Eu m-am vaccinat şi cu a treia doză. Recomand tuturor să se vaccineze, e atât de mare numărul morţilor, încât trebuie să dea de gândit la toată lumea. Cei care sunt antivaccinişti trebuie să aibă o cultură, să-şi revizuiască atitudinea. Se plâng medicii şi personalul medical că sunt epuizaţi, trebuie luate măsuri”

„Aş da o lege cu vaccinare obligatorie, cel puţin pentru medici şi pentru sectorul de învăţământ. Dar nu ştiu care ar putea fi sancţiunile pentru cei care nu se supun. Dacă suspenzi multe contracte de muncă, cu cine mai lupţi? E delicat, dar trebuie făcut ceva… Chiar dacă aş putea să-mi iau niste înjurături acum, îmi asum, trebuie făcut ceva. Prea mulţi oameni pierdem zilnic, e o dramă”

Și să nu uităm că Iuliu Mureșan are pregătire specializată de medic și știe mai mult decât alții ce spune…

  • 17.158 cazuri noi de  infectare cu Covid-19 în ultimele 24 de ore au fost raportate de autorități azi, 20 octombrie 2021
  • 423 de persoane au murit de COVID-19 în ultimele 24 de ore (390 nevaccinate, 379 cu comorbidități)
  • 28.251 de teste RT-PCR (14.985 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 13.266 la cerere) și 45.013 teste rapide antigenice au fost efectuate în ultimele 24 de ore

  • (P) Cota BETANO pentru Farul – FCSB: 1,65 este cota pentru „PSFX”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT