News

Reacția neașteptată a unui american care s-a mutat în România. Nu i-a venit să creadă ce a găsit aici “România este uimitoare”

Un american care s-a mutat în România a surprins prin reacția neașteptată cu privire la țara noastră. Ce spune despre europeni
06.01.2024 | 19:42
Reactia neasteptata a unui american care sa mutat in Romania Nu ia venit sa creada ce a gasit aici Romania este uimitoare
Reacția neașteptată a unui american care s-a mutat în România. Foto Facebook
ADVERTISEMENT

Reacția neașteptată a unui american care s-a mutat în România a devenit virală. Juwan Gray, jucător profesionist de baschet, locuiește în Brașov de câteva luni, însă această perioadă l-a convins deja că viața în Europa este mult mai bună decât cea din America.

Reacția neașteptată a unui american care s-a mutat în România

Sportivul și-a spus opinia despre România, într-un videoclip postat în urmă cu două zile pe TikTok, devenit ulterior viral. Juwan Gray a povestit că anul trecut a locuit în Suedia. Din vara lui 2023, acesta s-a transferat la un club de baschet din Brașov.

ADVERTISEMENT

El mărturisește că a fost cea mai bună alegere din viața lui și că este încântat de Europa. Baschetbalistul a vorbit despre calitatea vieții. De asemenea, bărbatul spune că aici se simte mult mai în siguranță, iar statul se implică în rezolvarea problemelor oamenilor.

“Vreau să va povestesc experiența mea din ultimii ani din Europa. Anul trecut am trăit în Suedia, iar anul ăsta în România. E ca o diferență între zi și noapte între viața din SUA și cea din Europa.

ADVERTISEMENT

Calitatea vieții în Europa e foarte diferită, e ceva ce nu am trăit până acum. Este extrem de sigur aici, nu trebuie să-ți faci griji că te plimbi pe străzi că vine cineva să te jefuiască. Nu trebuie să-mi fac griji că vine vreun polițist să mă hărțuiască din nimic, doar pentru că mă plimb pe afară. Nimic din toate astea nu se întâmplă aici”, a mărturisit Juwan.

„Cei care trăiesc în Europa sunt foarte fericiți”

Sportivul susține că și mâncarea din România este mult mai calitativă, nefiind atât de multe alimente procesate cum sunt în SUA. El consideră că europenii sunt mult mai fericiți, fiind în permanență ajutați de autorități.

ADVERTISEMENT

„Cei care trăiesc în Europa sunt foarte fericiți, nu sunt stresați, pentru că primesc ajutor de la guvern dacă au nevoie să-și plătească chiria, sau dacă au un copil mic și au nevoi pentru el.

Toate aceste lucruri se au în vedere aici. Se elimină o grămadă de stres, anxietate și griji pe care americanii le au doar pentru că trebuie să-și plătească facturile”, a adăugat Juwan.

ADVERTISEMENT
@_therealwan

How’s yall mental health living In America?

♬ original sound – Juwan Gray

Baschetbalistul a vorbit și despre costul studiilor, care în România sunt mult mai mici decât în SUA. De exemplu, sportivul a povestit că pentru an de facultate în țara sa se plătesc și 70.000 de dolari, în timp ce în România taxa este de circa 1.000 de euro pe an.

Juwan Gray a încheiat spunând că se vede trăind pentru tot restul vieții în Europa. Totodată, el i-a sfătuit pe americani să viziteze o țară din Europa măcar o dată. „Dacă ești un american care urmărește asta, trebuie să fie un semn trimis de Univers sau de Dumnezeu dacă ți-a apărut asta, așa că dacă aveai gânduri să vii în Europa, dă-i înainte și fă această mișcare. România este uimitoare. Nici nu m-am gândit vreodată să trăiesc aici, dar acum sunt foarte recunoscător ”, a adăugat jucătorul de baschet.

 

ADVERTISEMENT