News

Reacția președintelui Sanitas după proiectul pentru suspendarea medicilor fără certificat digital: „Ne vom da demisia în bloc”

Reacția Sanitas, după proiectul Ministerului Sănătății despre suspendarea cadrelor medicale fără certificat digital.
27.09.2021 | 23:33
Reactia presedintelui Sanitas dupa proiectul pentru suspendarea medicilor fara certificat digital Ne vom da demisia in bloc
ADVERTISEMENT

Președintele Sanitas (Sindicatul Liber al Cadrelor Medii Sanitare) a precizat faptul că nu este de acord cu proiectul pe care Ministerul Sănătății vrea să îl pună în aplicare în ceea ce privește cadrele medicale.

Ar putea avea loc demisii în bloc din cauza proiectului pentru suspendarea medicilor fără certificat digital

Astfel, Leornard Bărăscu a spus că dacă vor fi dați afară oameni din domeniu, bolnavii nu vor mai avea de cine să fie îngrijiți, mai ales în condițiile în care numărul de cazuri zilnice de îmbolnăviri crește.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, președintele Sanitas a criticat această decizie în plin val patru al pandemiei de coronavirus și, mai mult, a dat vina pe premierul Florin Cîțu, conform Antena 3.

De asemenea, liderul Sanitas a spus că sindicatul pe care îl conduce este pro vaccin, dar este total împotriva obligativității imunizării, lucru care nu ar trebuie să se întâmple.

ADVERTISEMENT

„Este valul 4! Ne gândim, am văzut la cunoscători 20.000 de cazuri într-o lună. Ce faci? Îi dai afară pe cei care ar trebui să îngrijească? 

 Noi în general ca și federație cu peste 100 de mii de oameni spunem că ok, suntem pentru vaccinare, dar suntem împotriva ideii de a obliga pe oameni.

ADVERTISEMENT

Avocatul Poporului spunea că nu este în regulă și nu este drept să faci lucrul asta”, a spus Leornard Bărăscu, președintele Sanitas, pentru sursa citată anterior.

Ce a declarat președintele Sanitas despre proiectul Ministerului Sănătății

Mai mult decât atât, Leornard Bărăscu a spus chiar că ar putea avea loc demisii în bloc din această cauză și chiar a motivat faptul că locuri de muncă se vor găsi chiar dacă vor fi suspendați din funcții sau își vor singuri demisia, pentru că se va introduce certificatul digital al UE obligatoriu.

ADVERTISEMENT

„În ultima discuție pe care am avut-o aici la nivelul Bucureştiului, s-a manifestat pe ideea lui Rareş Rădulescu care a spus ” domne’ pentru asta cred că ne vom da demisia în bloc, asta este. De muncă se găsește peste tot”, a mai precizat acesta, pentru sursa citată anterior.

Proiectul despre care este vorba arată faptul că toate cadrele medicale trebuie să prezinte un certificat verde pentru a putea să își desfășoare activitatea.

Cine nu face acest lucru poate fi suspendat din funcție.

ADVERTISEMENT