News

Reacția unor profesori români, după ce au aflat că au prioritate la vaccinare: ”Am ajuns și cobai?!”

22.11.2020 | 14:23
Reactia unor profesori romani dupa ce au aflat ca au prioritate la vaccinare Am ajuns si cobai
ADVERTISEMENT

Conform autorităților, prioritate la vaccinare în țara noastră au anumite categorii de persoane, însă acceptarea tratamentului nu este una uniformă. Reacția unor profesori în această privință spune multe despre încrederea în vaccinul anti-Covid.

Recent, anunțul medicului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, care spunea că profesorii vor fi incluși în primul val de vaccinare, a atras multe comentarii potrivnice.

ADVERTISEMENT

Astfel, pe Grupul Profesorilor din România, o postare pe această temă a strâns tot felul de păreri, de la ironii până la critici și acuzații indirecte că această categorie socială ar fi folosită pe post de ”cobai”.

Profesori din România, după ce au aflat că au prioritate la vaccinare: ”Am ajuns și cobai?!”

România se apropie cu pași mari de primirea unei prime manșe a dozelor de vaccin anti-Covid, însă nu toate categoriile sociale au încredere deplină în acest tratament care ar putea pune capăt pandemiei.

ADVERTISEMENT

Subiectul vaccinării împotriva COVID-19 a fost discutat în aceste zile pe grupul profesorilor din România. Surprinzător, cele mai multe dintre cadrele didactice au spus că nu au încredere în vaccine şi cedează locul lor ”guvernanţilor şi parlamentarilor”.

”Serios? Am ajuns si cobai? Dacă refuz ce îmi fac? M-am săturat de atâtea ordine pe care le primim! Să se vaccineze ei primii. Politicienii noştri dragi în frunte cu madam ministra educaţiei!”, spune Cotor Incuţa, profesor în Teiuş, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

O altă profesoară, Laura Camelia, de la Colegiul National “Mihail Sadoveanu”, este ironică: “Avem şi noi, în sfârşit, prioritate la ceva! Nici acum nu suntem mulţumiţi? Cârcotaşi mai sunteţi…”  Un cadru didactic din Oradea e ferm: “Nici vorbă, nu vreau să mă vaccinez… vaccinul vostru este un experiment.

Amintiți-vă câte eşecuri au fost cu vaccinul hpv (în tari precum India) să nu uităm de vaccinul antipoliomielitic care a avut urmări catastrofale (chiar la o mătuşă de-a mea, pareză – şi era copilă) aşa că în faza asta de testare răspunsul meu este nu…devenim cobaiii Europei….”

ADVERTISEMENT

Există și voci care acceptă vaccinul

În toată această mare de neîncredere, au existat și profesori care au afirmat că nu refuză vaccinul și au lansat critici pentru cei care pun la îndoială eficiența acestui tratament.

”Egoişti, ca de fiecare dată. Sa vedem întâi pe pielea altora! Şi ce bine că au fost mii de voluntari pe care s a testat iniţial. Oameni curajoşi, care s-au supus unor riscuri inţiale mult mai mari! Dar noi nu! Nici aşa!

Eu mă vaccinez! Si sper ca cei ce n-o fac să aibă restricţii! Şi de salariu! Că ne-am tot plâns pe aci că online-ul nu e şcoală!”, spune un profesor din Craiova.

ADVERTISEMENT