News

Reacția unui fost deputat PSD la adresa jurnalistei care-l întreba despre centrul de îngrijire pe care-l deține. „Handicapato! Dacă eşti proastă!”

Fostul deputat PSD de Iași, Viorel Blăjuț, a adresat injurii și amenințări unei jurnaliste care l-a sunat pentru a-i cere un punct de vedere.
03.08.2023 | 17:18
Reactia unui fost deputat PSD la adresa jurnalistei carel intreba despre centrul de ingrijire pe carel detine Handicapato Daca esti proasta
Scandal cu un fost deputat PSD: Amenințări și injurii la adresa unei jurnaliste. Foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Viorel Blăjuț, un fost deputat PSD din Iași și cunoscut om de afaceri în oraș, a devenit subiectul unui incident controversat după ce a adresat injurii, cuvinte jignitoare și amenințări unei jurnaliste care l-a sunat pentru a obține un punct de vedere cu privire la presupuse nereguli semnalate la două unități de îngrijire a bolnavilor pe care le deține.

Un fost deputat PSD din Iași, în centrul unui scandal

Potrivit informațiilor obținute de bzi, publicația a fost alertată de către fratele unei paciente decedate la Centrul Rezidențial “Sfântul Anton”, susținând că aceasta ar fi fost umilită și înfometată până la moarte. Jurnalista a încercat să obțină un punct de vedere din partea lui Viorel Blăjuț cu privire la aceste acuzații.

ADVERTISEMENT

Însă, în loc de un răspuns civilizat, Viorel Blăjuț a adresat jurnalistei injurii și jigniri, negând să discute cu ea și exprimându-și nemulțumirea față de faptul că a fost contactat pe telefonul său personal. Conform relatărilor, discuția a degenerat rapid, iar fostul deputat a continuat să aducă acuzații și să denigreze jurnalista.

“De ce m-ați sunat pe telefonul meu personal când v-am rugat să nu mă mai deranjați, să nu mă mai sunați! Vă fac plângere pentru hârțuire! (…) V-am spus şi data trecută că nu sunt director, dar parcă sunteți handicapai și insistați!

ADVERTISEMENT

Ce punct de vedere vrei? Nu pot să discut cu tine, neica nimeni ce ești, astfel de discuții! Ești o neica nimeni și nu pot discuta cu tine acte medicale! Suntem spital de paliative, dacă știi ce înseamnă, dacă tot nu ai habar ceva medicină!

Nu suntem nici azil, nici ce crezi tu în creierul ăsta varză, dacă tu mă întrebi tot felul de rahaturi prin telefon. Ești o nesimțită! Scrie ce vrei pentru că oricum ne vedem la instanță.

ADVERTISEMENT

Este spital de paliative, pentru persoane în stadiu terminal. Dacă te uiți pe orice carte de medicină, nu ai mai da telefoanele astea tâmpite”, a explicat Viorel Blăjuţ.

Discursul agresiv al lui Viorel Blăjuț

Într-adevăr, discursul agresiv al lui Viorel Blăjuț a atras atenția asupra modului său de abordare a acestei situații delicate și a ridicat întrebări cu privire la transparența și respectul pentru presă și opinia publică. Astfel de atitudini nu fac decât să alimenteze preocupările cu privire la practicile și standardele din instituțiile sale medicale.

ADVERTISEMENT

“Nu înțelegi românești, handicapato! Dacă esti proastă! Eu îți explic ceva și nu înțelegi. Scrie ce dracului vrei, că oricum ne vedem în instanță. Nu suntem azil de bătrâni, suntem spital de îngrijiri paliative, în faze terminale. Vin oameni care nu mai reacționează la tratament. Voi chiar nu înțelegeți, idioți ce sunteți”, a mai afirmat Viorel Blăjuţ.

Incidentul a stârnit reacții puternice din partea societății civile și a comunității media, iar mulți se întreabă cum va evolua această situație. În prezent, Viorel Blăjuț nu a răspuns public la acuzații și nici nu s-a exprimat cu privire la incidentul cu jurnalista.

ADVERTISEMENT