Sport

Real Madrid, ca Manchester United în finala Ligii Campionilor din 1999! “Galacticii” au împins returul cu City în prelungiri cu două goluri nebune

Real Madrid a reuşit o prestaţie care a adus aminte de performanţa lui Manchester United din finala Ligii Campionilor, în sezonul 1998-1999, când "diavolii" au câştigat trofeul în prelungiri.
05.05.2022 | 00:05
Real Madrid ca Manchester United in finala Ligii Campionilor din 1999 Galacticii au impins returul cu City in prelungiri cu doua goluri nebune
Rodrygo a marcat o dublă în Real Madrid - Manchester City
ADVERTISEMENT

În minutul 90 al returului dintre Real Madrid şi Manchester City, campioana Angliei era calificată în finală, cu un scor general de 5-3. “Galacticii” nu au cedat şi au marcat două goluri, pe modelul lui Manchester United, astfel că au împins meciul spre cele 30 de minute de prelungiri.

Real Madrid, final nebun cu Manchester City. Rodrygo a împins meciul în prelungiri

Rodrygo, intrat pe teren în minutul 68, în locul lui Toni Kroos, a reuşit să-l învingă pe Ederson cu un şut din careu, în minutul 90. După câteva zeci de secunde, brazilianul a dezlănţuit nebunia pe “Bernabeu”, după ce a înscris cu o lovitură cu capul.

ADVERTISEMENT

Cum din acest sezon nu mai este luată în calcul regula golurilor marcate în deplasare, ceea ce ar fi avantajat-o pe Real Madrid, returul semifinalei a intrat în cele 30 de prelungiri.

Manchester United a câştigat Liga Campionilor cu două goluri în prelungiri

Microbiştii şi-au adus imediat aminte de isprava lui Manchester United, care a învins-o pe Bayern Munchen, în finala Ligii Campionilor din 1999, cu două goluri marcate în prelungiri.

ADVERTISEMENT

În urmă cu 23 de ani, Bayern Munchen o conducea pe Manchester United, după un gol marcat de Mario Basler, în minutul 6. Bavarezii au fost în avantaj până în prelungirile finalei, când elevii lui Sir Alex Ferguson au dat lovitura.

Teddy Sheringham a fost primul care a înscris, în minutul 90+1, iar fanii celor două echipe se gândeau deja la cele două reprize de prelungiri. Apoi, după 120 de minute, Ole Gunnar Solskjaer l-a învins pe Oliver Kahn, iar Manchester United a devenit campioana Europei.

ADVERTISEMENT

Meciul tur dintre Manchester City şi Real Madrid a adus aminte de un duel al “galacticilor” cu Manchester United

În tur, Manchester City şi Real Madrid au oferit un meci de poveste, terminat cu victoria englezilor, scor 4-3. Duelul de cinci stele, cu un fotbal mult peste medie, a adus aminte de returul dintre madrileni şi Manchester United, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, din sezonul 2002-2003.

După o manşă tur în care Real Madrid s-a impus pe teren propriu, scor 3-1, returul de pe “Old Trafford” a produs unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria Ligii Campionilor.

ADVERTISEMENT

Manchester United a câştigat returul, scor 4-3, însă nu a fost îndeajuns pentru a o elimina pe Real Madrid. La acel duel de pe “Old Trafford”, “Fenomenul” Ronaldo înscria un hat-trick, iar David Beckham oferea un gol din lovitură liberă, marcă înregistrată, ceea ce l-a făcut pe Roman Abramovich să investească în fotbal şi s-o cumpere pe Chelsea.

ADVERTISEMENT