Sport

Real Madrid, FC Barcelona și Juventus, ameninţate cu excluderea din Europa! Președintelui UEFA: “Aceleaşi reguli pentru toţi”

Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, a dezvăluit că Real Madrid , Barcelona și Juventus ar putea fi excluse din Liga Campionilor, întrucât cei trei giganți europeni continuă să susțină proiectul Superligii.
11.05.2022 | 11:55
Real Madrid FC Barcelona si Juventus amenintate cu excluderea din Europa Presedintelui UEFA Aceleasi reguli pentru toti
Președintele UEFA spune că, indiferent de nume, echipele care promovează Super League riscă inclusiv excluderea din Liga Campionilor. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

UEFA nu se joacă atunci când vine vorba despre apărarea intereselor, iar Real Madrid, FC Barcelona și Juventus, grupările care nu au renunțat la ideea Superligii, riscă sancțiuni dure. Președintele forului european, Aleksander Ceferin, vorbește chiar despre eliminarea acestora din Liga Campionilor.

UEFA poate sancționa, inclusiv cu excluderea din Liga Campionilor, cluburile rebele

Proiectul Superligii a părut un simplu balon de săpun. Mai cu seamă că multe dintre grupările implicate inițial în proiect s-au retras ca urmare a presiunilor UEFA și ale fanilor.

ADVERTISEMENT

Nu la fel au stat lucrurile în ceea ce le privește pe Real Madrid, FC Barcelona și Juventus. Ba mai mult, grupările spaniole au folosit proiectul și ca armă în conflictul cu LaLiga legat de acordul cu CVC Partners.

Lucrurile nu par însă să meargă așa cum își doresc grupările amintite. Forul spaniol și-a văzut de treabă. Iar procesele anunțate de madrileni și catalani (alături de Bilbao) trenează.

ADVERTISEMENT

Acum a apărut și o altă problemă. O instanță din Madrid a autorizat UEFA să sancționeze cluburile care încă doresc să lanseze o competiție separatistă. Iar Aleksander Ceferin, președintele forului, susține că așa se va și întâmpla.

Întrebat direct de către jurnaliștii de la L’Equipe dacă UEFA ar putea exclude Real, Barca și Juve din Liga Campionilor, Ceferin a spus: ”Desigur că este posibil. Dar este [decizia] Comisiei de disciplină a UEFA, care este independentă”.

ADVERTISEMENT

Eventualele sancțiuni, doar după decizia definitivă a instanței

Există însă și o portiță pentru aceste cluburi, care pot evita ieșirea din Liga Campionilor. UEFA nu poate acționa înainte de o decizie definitivă a instanței.

Pentru moment, cluburile au făcut apel la decizia tribunalului spaniol. Iar Ceferin a spus: ”În primul rând, decizia poate fi întotdeauna atacată cu recurs. Când procesul se termină, putem acționa…”.

ADVERTISEMENT

Însă a fost, în egală măsură, foarte tranșant în ceea ce priveşte de riscurile pe care grupările amintite, fie ele nume mari ale fotbalului european, și le asumă dacă nu renunță la Super League.

”Putem să pedepsim orice club… Unii se îndoiesc de asta. Greșesc. Regulile sunt aceleași pentru toată lumea. Mă credeți sau nu, dar toate cluburile sunt tratate la fel, fie că sunt din Slovenia, din țara mea, fie că sunt nume mari în fotbalul european”.

ADVERTISEMENT
Tags: