Sport

La Real Madrid începe noua eră galactică! Antonio Rudiger a trecut vizita medicală și este oficial fotbalistul campioanei Spaniei

Real Madrid a bătut palma cu Antonio Rudiger. Bonus uriaș primit la semnătură și contract pe patru ani. Apărătorul german va încasa și un salariu pe măsură.
10.05.2022 | 21:43
La Real Madrid incepe noua era galactica Antonio Rudiger a trecut vizita medicala si este oficial fotbalistul campioanei Spaniei
Antonio Rudiger a semnat cu Real Madrid și a încasat o primă de 8 milioane de euro, la semnătură. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT
10-05-2022
18:46

Antonio Rudiger, oficial la Real Madrid

Așteptarea a luat sfârșit. Antonio Rudiger este primul transfer făcut de Real Madrid. Fundașul neamț a semnat din postura de jucător liber de contract și va fi fotbalistul „galacticilor” până în vara lui 2026.

Rudiger a trecut cu bine vizita medicală și va fi prezentat oficial de campioana Spaniei după finala Champions League dintre Liverpool și Real Madrid, după cum a anunțat celebrul jurnalist italian Fabrizio Romano.

Fundașul va primi 8 milioane de euro la semnătură și va avea un salariu anual de 9 milioane de euro.

Antonio Rudiger este primul transfer reușit de Real Madrid pentru viitorul sezon. Apărătorul german a semnat pe patru ani și a încasat 8.000.000 de euro la semnătură.

Cifre uriașe pentru transferul lui Rudiger la Real Madrid

Aventura apărătorului german de 29 de ani, la Chelsea, se va încheia în această primăvară, odată cu ultimul fluier în Premier League. Fotbalistul a fost ofertat de gruparea londoneză să semneze un nou angajament, însă oferta celor de la Real Madrid a fost mult prea tentantă.

ADVERTISEMENT

Pentru a-și asigura serviciile câștigătorului precedentei ediții a Ligi Campionilor, președintele madrilenilor, Florentino Perez, a pus pe masă nu mai puțin de 8 milioane de euro, bonus la semnătură.

Deși agenții jucătorului au solicitat u salariu stagional de 12 milioane de euro, în urma negocierilor s-a convenit ca remunerația lui Rudiger să fie de ”doar” 9 milioane pentru fiecare din cele patru sezoane pe care le va petrece pe Santiago Bernabeu.

ADVERTISEMENT

Pe lângă bonusul la semnătură și salariul care îi va aduce fotbalistului în cont 36 de milioane de euro în următorii patru ani, Real Madrid s-a angajat să achite și un comision de 15 milioane de euro pentru impresarii neamțului.

59 de milioane de euro este suma finală pe care Real Madrid o va plăti, până în 2026, pentru a beneficia de serviciile internaționalului german Antonio Rudigher.

ADVERTISEMENT

Cinci trofee, în 5 ani cu Chelsea

Născut la Berlin, Antonio Rudiger a semnat primul contract de fotbalist profesionist la vârsta de 18 ani, cu VFB Stuttgart. După un singur sezon la gruparea secundă a șvabilor, apărătorul central făcea pasul spre prima echipă a lui VFB.

În 2015 ajungea la Roma, sub formă de împrumut, pentru 4 milioane de euro, iar un an mai târziu era achiziționat definitiv pentru încă 9 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

După încă un sezon pe Stadio Olimpico, germanul era achiziționat de Chelsea pentru 35 de milioane de euro. Pe Stamford Bridgea petrecut cele mai prolifice sezoane din carieră.

Din 2017 până în prezent, stoperul a bifat 197 de partide, în toate competițiile și a marcat de 12 ori pentru ”albaștrii”. A câștigat Cupa Angliei în 2018, Liga Europa în 2019, Liga Campionilor, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor în 2021.

ADVERTISEMENT