Sport

Real Madrid – Barcelona în finala Supercupei Spaniei. Cristiano Ronaldo, apariție surprinzătoare la antrenamentul ”galacticilor”. Video

Finala Supercupei Spaniei propune cel mai interesant duel posibil: Real Madrid - Barcelona. ”El Clasico” se va disputa duminică, 15 ianuarie, de la ora 21:00.
13.01.2023 | 20:00
Real Madrid  Barcelona in finala Supercupei Spaniei Cristiano Ronaldo aparitie surprinzatoare la antrenamentul galacticilor Video
Real Madrid se pregătește de finala Supercupei Spaniei cu FC Barcelona, care se va disputa în Arabia Saudită, iar Cristiano Ronaldo a mers la antrenamentul ”galacticilor”. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
13-01-2023
18:01

Ronaldo a venit la antrenamentul lui Real Madrid

Real Madrid se pregătește de finala Supercupei Spaniei cu FC Barcelona, care se va disputa în Arabia Saudită, iar Cristiano Ronaldo a mers la antrenamentul ”galacticilor”.

Superstarul portughez, prezent la Riyadh unde se pregătește să debuteze la Al Nassr, s-a întreținut amical cu antrenorul Carlo Ancelotti și s-a salutat și s-a îmbrățișat cu fostul mare fotbalist al Realului, brazilianul Roberto Carlos.

12-01-2023
19:05

FINAL Betis - Barcelona 2-2 (Fekir 77, Loren 101 / Lewandowski 40, Fati 93). Catalanii s-au calificat în finală la penalty-uri

Vezi video cele mai importante faze AICI!

Barcelona s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, după 2-2 (4-2 d.l.d) cu Betis. „Extratereștrii” se vor lupta pentru trofeu, în ultimul act, cu rivala de moarte, Real Madrid. „El Clasico” se va juca pe King Fahd International Stadium, duminică, 15 ianuarie, de la ora 21:00.

La loviturile de departajare, Lewandowski, Kessie, Ansu Fati şi Pedr au transformat perfect pentru Barca, la fel ca Willian Jose și Loren pentru andaluzi. Au ratat Juanmi și Carvalho, ambii jucători ai lui Betis.

Min. 119 – Betis termină meciul în 10 oameni! Guardado a fost eliminat după ce a primit două cartonașe galbene în doar șapte minute.

Min. 101 – GOOOL Betis!!! Andaluzii egalează grației unei execuții cu călcâiul a lui Loren Moron!

Min. 93 – GOOOL Barcelona!!! Ansu Fati înscrie pentru 2-1 cu o execuție spectaculoasă, imediat după startul primei reprize de prelungiri!

Min. 81 – Încă un gol anulat Barcelonei! VAR l-a semnalizat în ofsaid pe Ferran Torres, după ce Robert Lewandowski trimisese mingea în plasă.

Min. 77 – GOOOL Betis!!! Nabil Fekir face 1-1 după o fază de toată frumusețea! Catalanii au cerut fault, dar golul e validat.

Min. 40 – GOOOL Barcelona!!! Robert Lewandowski face 1-0! Polonezul reușește să bage mingea în plasă, după ce Luiz Felipe avusese inițial o interveție formidabilă.

Min. 23 – Gol Barcelona! Catalanii deschid scorul după ce Pedri fructifică o centrare excelentă a lui Raphinha. După două minute, reușita este anulată de arbitrajul video pentru că mijlocașul spaniol se afla în poziție afară din joc.

Min. 1 – A început meciul!

12-01-2023
18:12

Echipele de start la Betis - Barcelona

Echipele de start la meciul Betis – Barcelona.

  • Betis: Bravo – Ruibal, Pezzella, Luiz Felipe, Miranda – Rodri, Rodriguez – Luiz Henrique, Fekir, Canales – Iglesias. Rezerve: Rui Silva, Dani Martin, Montoya, Edgar, Paul, Victor Ruiz, Juanmi, Willian Jose, William Carvalho, Joaquin, Guardado, Loren, Camarasa, Sabaly. Antrenor: Manuel Pellegrini.
  • Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Kounde, Araujo, Jordi Alba – Gavi, De Jong, Pedri – Raphinha, Lewandowski, Dembele. Rezerve: Pena, Tenas – Marcos Alonso, Balde, Busquets, Christensen, Depay, Ansu Fati, Eric Garcia, Kessie, Ferran Torres. Antrenor: Xavi Hernandez.
11-01-2023
19:00

FINAL: Real Madrid - Valencia 1-1 (Benzema 38 / Lino 46). Madrilenii s-au calificat la penalty-uri

VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE ÎN FORMAT VIDEO

Real Madrid s-a calificat în finala Supercupei Spaniei, după 1-1 (4-3 d.l.d) cu Valencia. “Galacticii” se vor lupta pentru trofeu, în ultimul act, cu echipa care va câştiga meciul Betis – Barcelona.

La loviturile de departajare, Benzema, Modric, Kross şi Asensio au transformat perfect pentru Real Madrid, la fel ca Moriba, Cavani şi Guillamon pentru Valencia. Au ratat Comert şi Gaya, ambii jucători ai “liliecilor”.

Cum scorul este 1-1 şi după cele 120 de minute, calificarea în finala Supercupei Spaniei va fi decisă la loviturile de departajare.

Meciul va beneficia de două reprize de prelungiri.

Min. 46: GOOOL Valencia! La 28 de secunde de la startul reprizei secunde, Samuel Lino a reluat perfect mingea centrată de Toni Lato şi l-a învins pe Thibaut Courtois.

Min. 38: GOOOL Real Madrid! Karim Benzema a executat perfect o lovitură de la 11 metri, pe care tot el a scos-o, şi a deschis scorul.

Min. 1: A început meciul dintre Real Madrid şi Valencia.

11-01-2023
18:12

Echipele de start la Real Madrid - Valencia

Real Madrid: T. Courtois – L. Vasquez, E. Militaro, A. Rudiger, N. Fernandez – T. Kroos, E. Camavinga, F. Valverde – Rodrygo, Vinicius, Benzema. Rezerve: M. Asensio, D. Carvajal, D. Ceballos, M. Diaz, E. Hazard, L. Lopez, A. Lunin, M. Martin, F. Mendy, L. Modric, J. Vallejo. Antrenor: C. Ancelotti. 

Valencia: G. Mamardashvili – T. Correia, J. Gaya, E. Comert, C. Ozkacar – T. Lato, Y. Musah, A. Almeida – J. Kluivert, S. Lino, E. Cavani. Rezerve: Iago Herrerín, Cristian Rivero, Mosquera, Jesús Vázquez, Foulquier, Diakhaby, Gabriel Paulista, Ilaix Moriba, Hugo Guillamón, Fran Pérez, Marcos André, Hugo Duro. Antrenor: Gennaro Gattuso.

În perioada miercuri, 11 ianuarie – duminică, 15 ianuarie se desfășoară a patra ediție a Supercupei Spaniei în noul format, cu patru echipe, respectiv primele două clasate plus câștigătoarea și finalista Cupei din ultimul sezon. Cele patru echipe prezente la ediția cu numărul 4 sunt primele două clasate în campionatul trecut, Real Madrid și FC Barcelona, plus Betis Sevilla, câștigătoarea Cupei, și Valencia, care a jucat finala.

Unde se joacă Supercupa Spaniei

Federația spaniolă a semnat un contract pe mai mulți ani cu forul omolog din Arabia Saudită pentru ca semifinalele și finala Supercupei Spaniei să aibă loc în această țară, în capitala Riad, pe King Fahd Stadium. Este stadionul național al saudiților pentru meciurile echipei reprezentative, dar și pentru partidele echipelor de club Al Nassr, noua formație a lui Cristiano Ronaldo, Al Hilal și Al Shabab.

ADVERTISEMENT

Suntem la a patra ediție a Supercupei Spaniei în acest format, dar numai două din precedentele trei au avut loc conform înțelegerii în Arabia Saudită. Ediția din 2020 s-a desfășurat în Spania, pe stadionul din Sevilla, fără public, pentru că ne aflam în perioada maximă a pandemiei de COVID 19 și din  motive de securitate s-a renunțat la jucarea celor trei partide în afara granițelor.

Cine transmite la TV Supercupa Spaniei

Partidele din Supercupa Spaniei, care vor avea loc începând de miercuri, 11 ianuarie, și până duminică, 15 ianuarie, când se va juca pentru trofeu, vor fi transmise în direct pe micile ecrane, în direct și în exclusivitate, pe canalul Digi Sport. Miercuri, 11 ianuarie, de la ora 21:00, vom avea Real Madrid – Valencia, iar joi, 12 ianuarie, de la ora 21:00 FC Barcelona – Betis Sevilla. Marea finală e programată duminică, 15 ianuarie, de la ora 21:00.

ADVERTISEMENT

Toate partidele vor avea aceeași locație, respectiv King Fahd Stadium din Riad. În capitala Arabiei Saudite nu sunt nici pe departe temperaturile din timpul CM din Qatar. Până duminică, inclusiv, doar sâmbătă este anunțată ploaie. Temperatura zilnică pentru această perioadă este undeva între 16-17 ianuarie.

Programul și televizările Supercupei Spaniei

Miercuri, 11 ianuarie

  • ora 21:00 Real Madrid – Valencia (Digi Sport 1)

Joi, 12 ianuarie

  • ora 21:00  Betis Sevilla – FC Barcelona (Digi Sport 1)

Duminică, 15 ianuarie

  • ora 21:00 Finala mare (Digi Sport 1)

Spre un El Clasico în finala Supercupei Spaniei?

Se vor bate pentru câștigarea celei de-a patra ediții a Supercupei Spaniei în noul format cele mai bune echipe din istoria fotbalului iberic, Real Madrid și FC Barcelona. Lor li se adaugă cele două echipe care au jucat finala Cupei Spaniei ultima ediție, Betis Sevilla și Valencia. Toate pronosticurile indică un meci pentru trofeu din categoria „El Clasico”, adică Real Madrid – FC Barcelona. Real Madrid a cucerit deja trofeul în 2020 și în 20222.

ADVERTISEMENT

Pentru partida din semifinala cu Valencia, Carlo Ancelotti nu poate conta pe serviciile fundașului austriac David Alaba și mijlocașului francez Aurelian Tchouameni, ambii accidentați, cu probleme musculare, în ultima etapă, la Villarreal. FC Barcelona va întâlni joi, 12 ianuarie, în premieră pentru andaluzi, pe Betis Sevilla. Catalanii pot conta pe prezența atacantului polonez Robert Lewandowski, care în campionat mai are două etape de suspendare de efectuat. Toate opiniile duc spre a cincea finală din istoria din 1982 a Supercupei Spaniei dintre Real Madrid și FC Barcelona

Cote la pariuri la semifinalele Supercupei Spaniei, Real Madrid – Valencia și FC Barcelona – Betis Sevilla

Pentru casele de pariuri, probabilitatea de a avea o finală cu cele două mari forțe ale Spaniei este foarte mare, întrucât atât Real Madrid cu Valencia, cât și FC Barcelona cu Betis Sevilla au primit aceeași cotă la victorie: 1,50-1,55. Valencia și Betis au cote între 5,90 și 6,00. Câte un gol marcat de outsidere are cotă de 1,65.

ADVERTISEMENT

Real Madrid a mai jucat de două ori în Supercupa Spaniei cu Valencia, în finala din 2008, pe care și-a adjudecat-o cu 6-5 după lovituri de departajare, și în semifinala din 2020, prima ediîie cu patru echipe, pierdută cu 3-1. FC Barcelona și Betis Sevilla se întâlnesc tot pentru a doua oară în istoria Supercupei, prima dată fiind finala din 2005, adjudecată de catalani cu 4-2.

Câștigătoare trofee Supercupa Spaniei

FC Barcelona 13, Real Madrid 12, Athletic Bilbao, Deportivo La Coruna câte 3, Atletico Madrid 2, Valencia, FC Sevilla, Real Zaragoza, Mallorca, Real Sociedad

Finale pierdute în Supercupa Spaniei

FC Barcelona 11, Real Madrid și Athletic Madrid câte 5, Athletic Bilbao, FC Sevilla și Valencia câte 3, Real Zaragoza și Espanyol Barcelona câte două, Mallorca și Betis Sevilla câte una.

Ediții Supercupa Spaniei cu 4 echipe

2020

  • semifinale: Real Madrid – Valencia 3-1, Atletico Madrid – FC Barcelona 3-2
  • Finala: Real Madrid – Atletico Madrid 0-0, 4-1 după lovituri de departajare

2021

  • semifinale: Athletic Bilbao – Real Madrid 2-1, FC Barcelona – Real Sociedad 1-1, 3-2 după lovituri de departajare
  • Finala: Athletic Bilbao – FC Barcelona 3-2 după prelungiri

2022

  • semifinale: Athletic Bilbao – Atletico Madrid 2-1, Real Madrid – FC Barcelona 3-2
  • Finala: Real Madrid – Athletic Bilbao 2-0

Golgeteri Supercupa Spaniei

Lionel Messi (FC Barcelona) 10 goluri, Raul (Real Madrid) 7, Begiristain (FC Barcelona, La Coruna)  și Hristo Stoicikov (FC Barcelona) câte 6, Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 5

ADVERTISEMENT