Fotbal international

Transfer colosal după finala World Cup 2022? Una dintre vedetele lui Didier Deschamps se autopropune la FC Barcelona

Titular de drept în naționala Franței, Adrien Rabiot își dorește să ajungă la FC Barcelona, iar mama sa, care-i este impresar, i-a contactat deja pe catalani.
15.12.2022 | 17:20
Transfer colosal dupa finala World Cup 2022 Una dintre vedetele lui Didier Deschamps se autopropune la FC Barcelona
Adrien Rabiot a fost propus, de mama sa, care-i este impresar, lui FC Barcelona. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Om cheie în garnitura Franței, care va încerca să-și apere duminică, împotriva Argentinei, titlul cucerit în 2018, Adrien Rabiot a revenit la forma maximă la momentul potrivit. Căci intră în ultimele șase luni de contract cu Juventus. Italienii ar vrea să-l păstreze sau să-l vândă în iarnă, numai că, francezul are în cap o altă variantă.

Adrien Rabiot, gratis la FC Barcelona?

După trei ani mai degrabă dezamăgitori la Juventus, Adrien Rabiot a făcut un sezon de toamnă excelent. Și a continuat pe aceeași linie și la Cupa Mondială.

ADVERTISEMENT

A fost omul care a schimbat lucrurile în partida cu Australia. Cu golul egalizator și centrare pentru reușita de 2-1 a lui Olivier Giroud în doar cinci minute.

Apoi a fost integralist și a avut prestații consistente cu Danemarca, Polonia și Anglia. Și n-a prins primul 11 doar în meciul cu Tunisia, abordat de Deschamps cu a doua garnitură, și cu Maroc, din pricina problemelor medicale.

ADVERTISEMENT

Evident, Juventus, echipă cu care se află sub contract până-n vară și-ar dori să-l păstreze. Numai că, lucrurile nu-s tocmai simple. Potrivit Juvefc.com, mama jucătorului, care-i este impresar, nu a dorit să se așeze la masa tratativelor.

În plus, nu este de acord nici cu ideea ca gruparea torineză să-l vândă în această iarnă. Opțiune pe care ar lua-o în calcul, evident, pentru a-și minimiza pierderile.

ADVERTISEMENT

Și, scrie cotidianul spaniol Sport, i-a contactat deja pe cei de la FC Barcelona. Club care și l-a mai dorit și atunci când acesta s-a despărțit de PSG.

Ea mizează și pe faptul că echipa catalană ar avea nevoie de un jucător cu profilul lui Adrien, în condițiile în care Busquets se apropie de momentul retragerii.

ADVERTISEMENT

Iar faptul că Rabiot ar veni liber, este, de asemenea, extrem de important pentru gruparea catalană. Care nu va putea face transferuri pe bani mulți în vară, din pricina problemelor legate de lichidități și a fair-play-ului financiar.

Rămâne acum de văzut doar dacă această auto-propunere are drept fundament dorința reală a jucătorului de a evolua pentru trupa condusă de Xavi sau este doar o stratagemă a mamei sale pentru a obține o poziție privilegiată la negocierile cu Juve pentru o eventuală prelungire a contractului.

ADVERTISEMENT