News

Recompensa primită de un german care a găsit un cec de 4,6 milioane de euro. ”Au fost cam zgârciți”

Un german, care a găsit un cec pierdut în valoare de peste 4 milioane de euro destinat Haribo, a povestit ce recompensă a primit
14.11.2022 | 21:58
Recompensa primita de un german care a gasit un cec de 46 milioane de euro Au fost cam zgarciti
Bărbatul a calificat recompensa drept zgârcenie Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Bărbatul, identificat drept Anouar G., 38 de ani, din Frankfurt, a văzut cecul pe peronul unui tren, după ce s-a întors dintr-o vizită la mama sa.

Recompensa primită de un german care a găsit un cec de 4,6 milioane de euro

Anouar a fost uimit când a văzut valoarea cecului, de 4.631.538,80 euro.

Dar când a anunțat compania despre descoperirea sa, a fost consternat când aceasta i-a trimis un mic pachet de bomboane gumate drept recompensă – un gest pe care l-a descris ca fiind “cam ieftin”.

ADVERTISEMENT

”Era o sumă atât de mare pe el încât nici măcar nu am putut să o pronunț”, a declarat el presei locale citată de Daily Mail.

Se pare că cecul ar fi fost emis de către grupul de supermarketuri Rewe către producătorul de dulciuri, dar a fost cumva pierdut la gară.

ADVERTISEMENT

Anouar a contactat Haribo în legătură cu descoperirea sa, iar unul dintre avocații companiei a luat legătura cu el. În loc să îl ceară înapoi, aceștia i-au spus să distrugă cecul și să îi trimită o fotografie ca dovadă, potrivit presei locale.

cec Haribo
Cecul de peste 4,6 milioane de euro Foto: Newsflash via Daily Mail

El s-a conformat cu strictețe și, câteva zile mai târziu, a primit o cutie de la Haribo care conținea doar șase pungi de dulciuri, care în Marea Britanie se vând de obicei cu 1,14 euro fiecare.

ADVERTISEMENT

Se pare că Anouar nu a fost impresionat, deoarece crede că a salvat compania de pierderea a milioane de euro.

“Mi s-au părut cam zgârciți”, a mai spus el.

Reacția Haribo nu s-a lăsat așteptată.

”Din moment ce a fost un cec nominal, nimeni altcineva în afară de compania noastră nu ar fi putut să-l încaseze. Recompensa este pachetul nostru standard pe care îl trimitem ca mulțumire”, au declarat presei locale reprezentanții companiei.

ADVERTISEMENT

Înființată în 1920 de un german cu doar un sac de zahăr și o mână de echipamente, Haribo a devenit în cele din urmă o companie globală de dulciuri, cu venituri de peste 1,9 miliarde de euro pe an.

ADVERTISEMENT