News

Recompensă record pentru rezolvarea unei crime. Câți bani oferă fiul unor miliardari canadieni

Fiul unui cuplu de miliardari canadieni uciși triplează recompensa în bani oferită pentru a afla cine i-a asasinat părinții
13.12.2022 | 09:26
Recompensa record pentru rezolvarea unei crime Cati bani ofera fiul unor miliardari canadieni
Casa care aparținea unde cuplul a fost găsit mort în decembrie 2017. Foto: Rob Gillies/AP via The Guardian
ADVERTISEMENT

Barry și Honey Sherman au fost găsiți morți în casa lor din Toronto acum cinci ani, dar frustrarea familiei crește pe măsură ce crima rămâne nerezolvată.

Câți bani oferă fiul unor miliardari canadieni pentru a afla cine i-a ucis părinții

Fiul unui cuplu de miliardari uciși cu cinci ani în urmă a triplat recompensa în bani pentru informații despre crimă, pe fondul frustrării legate de lipsa de progrese în anchetă și a unor profunde disensiuni în cadrul familiei, relatează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Se crede că Barry Sherman, fondatorul gigantului farmaceutic Apotex, și soția sa, Honey, au fost uciși în casa lor din Toronto la 13 decembrie 2017.

Un agent imobiliar i-a găsit pe cei doi soți în zona piscinei de la subsolul casei lor două zile mai târziu, cu curelele înfășurate în jurul gâtului și atașate de balustrada piscinei.

ADVERTISEMENT

Poliția a crezut inițial că decesele au fost o crimă-sinucidere. Ulterior, anchetatorii au stabilit că cei doi soți au fost victimele unei duble omucideri “țintite”, dar, după cinci ani, crima rămâne nerezolvată.

Anul trecut, anchetatorii au cerut publicului să ajute la identificarea “persoanei care merge pe jos”, o figură de pe trotuar ale cărei acțiuni erau “extrem de suspecte”, a declarat poliția.

ADVERTISEMENT

Poliția crede că bărbatul are legătură cu crimele, dar încă nu a reușit să îl identifice.

“Nu ne vom găsi liniștea până când cei responsabili pentru acest act malefic nu vor fi aduși în fața justiției”, a declarat Jonathon Sherman, fiul cuplului, într-o declarație transmisă către CBC Toronto. “Am fost copleșit de durere, pierdere și tristețe, iar aceste sentimente nu fac decât să se agraveze continuu.”

Săptămâna trecută, sora lui Jonathon, Alexandra Krawczyk, a confirmat că recompensa de 10 milioane de dolari canadieni (circa 7 milioane de euro) a familiei nu a fost revendicată până în prezent.

ADVERTISEMENT

Suspiciuni între frați

Acum, Jonathon a adăugat 25 de milioane de dolari canadieni (peste 17 milioane de euro) din banii săi pentru a crește recompensa la 35 de milioane de dolari canadieni (24,3 milioane de euro).

“Această durere incomensurabilă este resimțită în fiecare zi când îmi dau seama că cei doi copii ai mei nu vor avea niciodată privilegiul de a-i cunoaște pe părinții mei care și-au făcut această viață posibilă pentru mine și soțul meu”, a declarat el.

“Continui să le duc dorul părinților mei mai mult decât pot descrie și sunt bântuită pentru totdeauna de ceea ce li s-a întâmplat.”

În ultimii ani, Jonathan a declarat că Alexandra a sugerat că el ar fi putut juca un rol în moartea părinților lor, ceea ce a fracturat relația dintre cei doi frați.

Barry i-ar fi cerut lui Jonathon să îi returneze 50 de milioane de dolari canadieni, pe fondul unei lipse de numerar la Apotex, în săptămânile care au precedat crimele.

“Pot să vă spun că nu am fost implicat”, a declarat Jonathon pentru Toronto Star în ianuarie anul trecut.

Poliția din Toronto a declarat că investigația rămâne deschisă și că rămâne “hotărâtă să rezolve acest caz și să aducă o concluzie pentru familia și prietenii” soților Sherman.

ADVERTISEMENT
Tags: