News

Record de temperaturi, în acest weekend. Un nou val de praf saharian acoperă România

Vești bune pentru cei care vor să iasă din casă, în acest weekend. Vremea va fi deosebit de călduroasă, cu mult peste media obișnuită în această perioadă din an.
06.04.2024 | 10:04
Record de temperaturi in acest weekend Un nou val de praf saharian acopera Romania
Vremea va fi perfectă pentru plimbare, în acest weekend / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Temperaturi ridicate sunt așteptate în weekendul 6-7 aprilie 2024, cu mult peste media anuală a acestei perioade. Anul trecut, de exemplu, am avut cod roșu de viscol și ninsori, în mai multe regiuni din țară.

Căldură și praf saharian, în acest weekend

Un nou val de căldură se apropie de România, însă acesta aduce cu el și praful saharian. Se așteaptă ca acesta să-și facă simțită apariția încă din cursul acestui weekend, când se vor înregistra temperaturi record.

ADVERTISEMENT

”Ceva mai bine va fi pentru partea de vest şi sud-vest a teritoriului. Vom avea maxime de până la 24-25, chiar izolat, 26 de grade. Cel mai răcoare va fi la malul mării.

Duminică nu va fi o vreme prea bună pentru plimbări pentru că vor fi înnorări temporare, posibil ploi, de asemenea, un vânt moderat şi prin urmare, maxime doar între 14 şi 17 grade”, a declarat meteorologul Mihai Timu, pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Anul trecut deasupra României era un vortex polar

În București, temperaturile vor fi asemănătoare cu cele din sezonul de vară. Sâmbătă, vom avea parte de 23-24 de grade, iar duminică este posibil să plouă ușor, mai ales în cursul serii sau al nopții.

În comparație cu anul trecut, schimbarea este una fundamentală. În exact aceeași perioadă a anului 2023, iarna își arăta colții, cu temperaturi negative, mai ales în zona Moldovei.

ADVERTISEMENT

Mai multe drumuri au fost închise, iar mașinile au rămas blocate în nămeți, spre disperarea oamenilor. A fost un vortex polar care s-a dezlănțuit mai ales în zonele de nord-est.

Din acest punct de vedere, primăvara lui 2024 este una atipică. După o lună martie extrem de călduroasă, aprilie a venit cu temperaturi-record și precipitații reduse, pentru această perioadă. Meteorologii spun că această tendință se va păstra și în săptămânile următoare.

ADVERTISEMENT

Practic, se poate spune că primăvara și-a intrat pe deplin în drepturi și au rămas șanse extrem de mici să revenim la hainele groase.

ADVERTISEMENT
Tags: