Fotbal intern

Record formidabil al „tineretului” și un detaliu îngrijorător. Ultima înfrângere acasă a fost în 2015, cu Danemarca

17.11.2020 | 16:04
Record formidabil al tineretului si un detaliu ingrijorator Ultima infrangere acasa a fost in 2015 cu Danemarca
ADVERTISEMENT

România U21 își joacă în seara zilei de 17 noiembrie calificarea la Euro 2021, iar adversar îi va fi echipa care i-a administrat ultima înfrângere pe teren propriu. De atunci, „tineretul” păstrează un record formidabil.

Selecționerul echipei de tineret era, pe atunci, Cristian Dulca, iar printre jucători se regăseau nume precum Andrei Miron, Cristian Manea, Ionuț Nedelcearu, Alexandru Păun sau George Pușcaș.

ADVERTISEMENT

România rata calificarea la Euro 2017, după ce se clasa pe locul 3 într-o grupă din care avea să se califice doar Danemarca. Danezii ne-au învins și pe teren propriu, scor 3-1.

Record formidabil al „tineretului”. N-am mai pierdut de cinci ani acasă

Sunt mai bine de cinci ani de la ultima înfrângere a echipei naționale U21 pe teren propriu. În tot acest timp, „tricolorii mici” au reușit să atragă simpatia întregii națiuni, în special datorită parcursului formidabil de la Euro 2019.

ADVERTISEMENT

Antrenată de actualul selecționer al naționalei „mari”, echipa U21 reușea atunci să ajungă până în semifinalele competiției din Italia, fiind eliminată de Germania. Emoția produsă de victoriile generației lui Ionuț Radu, Hagi Jr. și George Pușcaș i-a determinat pe români să se apropie mult de grupul de la „tineret”.

O statistică publicată de FRF demonstrează că performanța realizată în urmă cu un an a fost doar parte a unui parcurs foarte bun, început încă din anul 2015. De atunci, România U21 a fost pregătită de patru selecționeri și niciunul nu a mai pierdut vreun meci acasă. Au fost 11 partide disputate pe teren propriu, dintre care nouă au fost câștigate!

ADVERTISEMENT

„Golaveraj 30-5. În 6 din aceste 11 jocuri am reușit să înscriem de cel puțin 3 ori. Meciurile fără înfrângere pe teren propriu din 2015 până în prezent sunt următoarele: Țara Galilor 2-1, Luxemburg 4-0 (preliminarii CE 2017); Elveția 1-1, Portugalia 1-1, Bosnia-Herțegovina 2-0, Țara Galilor 2-0, Liechtenstein 4-0 (preliminarii CE 2019): Ucraina 3-0, Irlanda de Nord 3-0, Finlanda 4-1, Malta 4-1 (preliminarii CE 2021)”, se arată pe site-ul Federației.

Un detaliu îngrijorător: ultima dată ne-a învins Danemarca

Bucuria acestui record este umbrită doar atunci când aflăm cine e ultima echipă care s-a impus pe teren românesc, atunci când a înfruntat naționala U21. Este vorba despre Danemarca, aceeași reprezentativă pe care trebuie să o învingem pentru a ne asigura calificarea la Euro 2021.

ADVERTISEMENT

În 13 noiembrie 2015, danezii veneau la Giurgiu pentru a înfrunta o echipă care fusese învinsă și de Bulgaria. Selecționerul Cristian Dulca alinia un prim 11 din care făceau parte multe nume importante. Printre fotbaliștii folosiți atunci erau și oameni care acum au ajuns să îmbrace tricoul primei reprezentative.

Cojocaru – Hodorogea, Miron, Boldor, Cr. Manea – Pițian, Nedelcearu – Bumba, Calcan, Păun – Pușcaș
Au mai jucat: Rotariu, Voduț și Ioniță

În prezent, niciunul dintre fotbaliștii care au evoluat atunci nu mai este parte din lotul lui Adrian Mutu, însă Cristian Manea, Ionuț Nedelcearu, George Pușcaș, Răzvan Marin și Dragoș Nedelcu (n.r. ultimii doi au fost rezerve) au fost parte din lotul care a reprezentat România la Euro 2019.

ADVERTISEMENT
Tags: