Fotbal international

Record negativ pentru Lionel Messi în istoria El Clasico. Prima serie de patru meciuri fără gol sau pasă decisivă. Fanii nu l-au iertat: ”E uman”

18.12.2019 | 23:01
Record negativ pentru Lionel Messi in istoria El Clasico Prima serie de patru meciuri fara gol sau pasa decisiva Fanii nu lau iertat E uman
ADVERTISEMENT

Chiar în seara în care eternul său rival Cristiano Ronaldo reușea un gol fenomenal în Serie A, Lionel Messi, omul record din El Clasico, a dezamăgit în cel mai așteptat meci de pe Mapamond.

Record negativ pentru Lionel Messi în istoria El Clasico. Prima serie de patru meciuri fără gol sau pasă decisivă. Fanii nu l-au iertat: ”E uman”

Lionel Messi, jucătorul cu 26 de goluri marcate în cele 41 de prezențe anterioare din El Clasico, a dezamăgit în primul episod Barcelona – Real Madrid din acest sezon.

ADVERTISEMENT

Starul argentinian a fost șters, în nota echipei sale, în meciul de pe Camp Nou, Barcelona – Real Madrid, scor final 0-0, o restanță din runda a 10-a a campionatului Spaniei.

Pentru prima oară în carieră, Messi a adunat patru meciuri consecutive în care nu marchează și nu contribuie nici cu o pasă decisivă în El Clasico.

ADVERTISEMENT

Lionel Messi nu a mai punctat în El Clasico de pe 6 mai 2018. Atunci, argentinianul marca într-un Barcelona – Real Madrid 2-2 pe Camp Nou. De la acea dată s-au scurs alte trei meciuri în care ”Balonul de Aur” nu a contribuit la vreun gol, fie ca marcator, fie ca pasator.

Meciurile Barcelona – Real Madrid în care Messi nu a contat:

  • 06.02.2019: Barcelona – Real Madrid 1-1 (Cupa Spaniei)
  • 27.02.2019: Real Madrid – Barcelona 0-3 (Cupa Spaniei)
  • 02.03.2019: Real Madrid – Barcelona 0-1 (La Liga)
  • 18.12.2019: Barcelona – Real Madrid 0-0 (La Liga)
ADVERTISEMENT

Fanii nu l-au iertat pe Messi după evoluția ștearsă cu Real

Evoluția modestă a lui Messi din El Clasico a fost ”încununată” cu o fază hilară în care a fost implicat starul argentinian. În minutul 61, ”Balonul de Aur” a primit mingea în careu de la Griezmann, însă a luftat nepermis.


Pentru această ratare, dar și pentru întreaga evoluție din meciul cu Real, Messi a fost criticat în mediul virtual.

ADVERTISEMENT
  • ”Lionel Messi a rămas astăzi la vestiare. Nu l-am văzut pe teren”
  • ”Messi e uman”
  • ”A fost cea mai proastă primă atingere de balon din cariera lui Messi de fotbalist”
  • ”În seara în care Cristiano Ronaldo a marcat un gol fabulos, Lionel Messi a ratat o ocazie rarisimă”

El Clasico alb într-o atmosferă conflictuală

Într-o atmosferă destul de apăsătoare din Catalonia, Barcelona și Real Madrid au avut o evoluție ceva mai palidă. Cu toate acestea, oaspeții au fost mai convingători în unele momente și puteau pleca cu toate cele trei puncte de pe Camp Nou.

Real Madrid a avut penalty clar în prima repriză a meciului cu FC Barcelona. În minutul 18, Clement Lenglet a avut o intrare urâtă cu talpa pe piciorul lui Raphael Varane, dar arbitrul Alejandro Hernandez Hernadez nu a dictat nimic.

Apoi, Real Madrid ar mai fi trebuit să primească un penalty și în minutul 22, atunci când Ivan Rakitic l-a tras evident de tricou în careu pe același Raphael Varane. Nici aici nu s-a dictat nimic.

  • Barcelona – Real Madrid 0-0, iar cele două echipe acumulează 36 de puncte, fiind pe locul 1 după 17 etape
ADVERTISEMENT