News

Recorder susține că DNA s-a sesizat după investigația „Clanul Marelui Alb” și că a fost deschis un dosar penal

DNA ar fi deschis dosar penal după investigația Recorder „Clanul Marelui Alb”.
13.10.2021 | 22:58
Recorder susține că DNA s-a sesizat după investigația „Clanul Marelui Alb” și că a fost deschis un dosar penal
Recorder susține că DNA s-a sesizat după investigația „Clanul Marelui Alb” și că a fost deschis un dosar penal. Sursa foto: Facebook DNA
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție ar fi deschis un dosar penal după ce investigația Recorder numită „Clanul Marelui Alb” a fost făcută publică.

DNA ar fi deschis dosar penal după investigația Recorder. Două persoane și-au dat demisia

Anunțul a fost făcut chiar de publicația online, care a transmis că DNA cercetează faptele care au fost expuse în investigația Recorder.

O informație care a fost confirmată și oficial de această dată este cea privitoare la primele demisii în acest caz, după ce ancheta jurnalistică a fost făcută publică.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre două persoane care au decis să își prezinte demisiile, anume Lazăr Neacșu, care a plecat nu numai din PSD, ci și din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească.

Pe de altă parte, cea de-a doua persoană care a decis să își prezinte demisia a fost preotul Aurel Mihai, care deținea funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare. Ce a transmis Recorder

„Conform surselor Recorder, Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în urma investigației “Clanul Marelui Alb” și a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate în materialul Recorder.

De asemenea, doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București”, a precizat Recorder, într-un anunț făcut pe pagina de Facebook.

ADVERTISEMENT

Totuși, aceste două demisii ar fi doar unele de sacrificiu, pentru ca atenția să fie luată de la Patriarhul Daniel și de la implicarea acestuia în faptele denunțate de Recorder.

„Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigația Recorder, mutând atenția de la problema sistemică prezentată în materialul nostru: felul în care BOR administrează banii publici”, se arată în același anunț de pe social media.

ADVERTISEMENT

Investigația „Clanul Marelui Alb” arată faptul că în jurul construcției și reabilitării lăcașurilor de cult există o adevărată afacere, în spatele căreia stau politicieni, dar și prelați de la vârful Bisericii.

Inclusiv Patriarhul este implicat, susține Recorder.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri