Sport

Recordul a fost egalat! Ce s-a întâmplat după „ploaia” de goluri din sferturile UEFA Champions League

A fost ploaie de goluri în cele 4 meciuri din sferturile de finală ale UEFA Champions League. Cele 8 candidate la trofeu au atins un record vechi de peste 13 ani.
11.04.2024 | 00:42
Recordul a fost egalat Ce sa intamplat dupa ploaia de goluri din sferturile UEFA Champions League
A fost ploaie de goluri în UEFA Champions League. Echipele calificate în sferturi au făcut spectacol. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

A fost nebunie marți și miercuri în sferturile de finală ale UEFA Champions League. Deși s-au produs numeroase răsturnări de situație și s-au marcat multe goluri, calificarea în careul de ași al celei mai tari competiții intercluburi din Europa se decide la retur.

Recordul a fost egalat! Ce s-a întâmplat după „ploaia” de goluri din sferturile UEFA Champions League

Real Madrid și Manchester City au remizat spectaculos pe Santiago Bernabeu, scor 3-3. Echipa lui Pep Guardiola a înscris prima, însă „galacticii” au întors scorul în decurs de doar două minute. În a doua repriză, Manchester City a trecut la conducere după golurile lui Foden și Gvardiol.

ADVERTISEMENT

Scorul final a fost stabilit de Federico Valverde. De asemenea, Arsenal și Bayern Munchen au remizat spectaculos pe Emirates Stadium, scor 2-2. „Bavarezii” au nevoie de o prestație solidă la retur pentru a se califica în semifinale și pentru a-și salva sezonul.

S-a marcat la foc automat în toate cele 4 meciuri tur din sferturile UEFA Champions League. Astfel, recordul de goluri stabilit în sezonul 2010/2011 a fost egalat. Totodată, fiecare dintre cele opt echipe a reușit să marcheze cel puțin un gol.

ADVERTISEMENT

Meciuri spectaculoase și răsturnări de situație în UEFA Champions League

Partidele de foc au continuat miercuri cu PSG – Barcelona (2-3) și Atletico Madrid – Dortmund (2-1). Pe Parc des Princes cei care au înscris primii au fost catalanii. Raphinha a marcat primul gol în UEFA Champions League pentru gruparea blaugrana.

PSG a avut forța să răstoarne scorul de pe tabelă în startul reprizei secunde. Dembele și Vitinha l-au învins pe Ter Stegen. Scorul final a fost stabilit de același Raphinha, în minutul 62, și Christensen, în minutul 77.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă meciul de pe Civitas Metropolitano a fost mai liniștit, golurile nu au lipsit. Atletico Madrid a deschis rapid scorul după doar 4 minute prin Rodrigo de Paul. Campionul mondial cu Argentina a punctat după o eroare uriașă a oaspeților.

Echipa lui Diego Simeone a mai înscris odată în prima repriză. Lino l-a executat pe portarul nemților. Sebastian Haller a înscris în finalul meciului cu o execuție la colțul scurt și menține suspansul la meciul retur din Germania.

ADVERTISEMENT

Meciurile retur din sferturile de finală ale UEFA Champions League vor avea loc marți și miercuri, 16 și 17 aprilie. Toate meciurile se joacă de la ora 22:00. Barcelona – PSG și Dortmund – Atletico Madrid au loc marți, în timp ce Bayern – Arsenal și Manchester City – Real Madrid se dispută miercuri.

ADVERTISEMENT