News

Recordul nedorit stabilit de un sucevean. De câte ori a picat examenul pentru permisul de conducere

Situație îngrijorătoare la Suceava în ce privește promovabilitatea examenului pentru permis. Record nedorit stabilit de un candidat
02.03.2024 | 17:21
Recordul nedorit stabilit de un sucevean De cate ori a picat examenul pentru permisul de conducere
Promovabilitate scăzută la examenul pentru permisul de conducere în Suceava Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Prefectul județului Suceava s-a declarat îngrijorat de promovabilitatea dezastruoasă înregistrată anul trecut la examenul pentru obținerea permisului de conducere.

De câte ori a picat un sucevean examenul pentru permis

Un candidat a stabilit un record negativ după ce a picat de 53 de ori proba teoretică a examenului, iar de alte două ori, când ajuns să dea totuși proba practică, nu a reușit să treacă de aceasta.

ADVERTISEMENT

”Încercăm să venim în sprijinul școlilor de șoferi și să insistăm asupra importanței ca viitorii conducători auto să dobândească în timpul cursurilor cunoștințe solide atât practice cât și teoretice.

Fără să dau nume, avem persoane care au dat proba teoretică de 53 de ori”, a declarat Alexandru Moldovan, prefectul județului Suceava, citat de Adevărul.

ADVERTISEMENT

Prefectul a mai dat și alte exemple, printre care cel al unei candidate care reușește să ia de fiecare dată proba teoretică, dar a picat de nu mai puțin de opt ori proba practică.

”Un domn de 27 de ani a fost respins la proba teoretică de 10 ori și la cea practică de 12 ori, neprezentându-se de 4 ori.

ADVERTISEMENT

O doamnă de 40 de ani a luat proba teoretică, dar la proba practică a fost respinsă de 8 ori, tânăr de 22 de ani, respins la proba teoretică de 8 ori, altul de 26 de ani, respins la proba teoretică de 9 ori, persoană de 19 ani respinsă la proba teoretică de 6 ori, tot de 19 ani respins de 7 ori la proba teoretică. O doamnă de 44 de ani respinsă la proba teoretică de 12 ori”, a enumerat Alexandru Moldovan.

Prefectul a tras un semnal de alarmă asupra faptului că mulți candidați vin la examenul pentru permis complet nepregătiți, obținând la proba teoretică între un punct și trei puncte, în vreme ce alții se înscriu, dar nu se prezintă în mod repetat.

ADVERTISEMENT

Un bilanț la nivelul anului 2023, prezentat de prefect, arată că la proba teoretică promovabilitatea a fost de 42,66%, iar la proba practică de 42,99%.

”Cred că în perioada următoare ne vom face timp și vom merge în teren, la școlile de șoferi, pentru a vedea cum se poate îmbunătăți și care sunt problemele cu care se confruntă dumnealor, astfel încât să creștem nivelul calitativ.

Cu toții ne dorim participanți la trafic care au cunoștințe temeinice. Am fost surprins că multe sunt persoane tinere, care nu pot invoca lipsa de cunoștințe pe partea digitală”, a mai declarat reprezentantul guvernului în teritoriu.

ADVERTISEMENT