News

Recorduri de temperatură în Europa. 37 de grade în final de octombrie. Cât va mai ține valul de căldură

Finalul lunii octombrie a adus o vreme anormal de caldă în Europa. Au fost recorduri de temperatură în mai multe zone. S-au înregistrat chiar și valori de 37 de grade Celsius.
26.10.2022 | 19:31
Recorduri de temperatura in Europa 37 de grade in final de octombrie Cat va mai tine valul de caldura
Europa, lovită de un val de căldură. Recorduri de temperatură: 37 de grade în final de octombrie. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă dificilă din punct de vedere al consumului energetic, vremea pare a ține cu cetățenii din Europa. În majoritatea statelor, luna octombrie a fost una atipică. S-au înregistrat valori de temperatură demne de mijlocul verii.

Europa, lovită de un val de căldură. Recorduri de temperatură: 37 de grade în final de octombrie

Nu doar în România avem de a face cu o toamnă călduroasă. În multe state din Europa s-au raportat frecvent recorduri de temperatură.

ADVERTISEMENT

Meteorologii din Franţa au decretat această lună octombrie ca fiind cea mai călduroasă din ultimii 100 de ani.

Cele mai ridicate valori termice au fost însă în Spania. Aici, temperaturile au urcat până la 37 de grade.

ADVERTISEMENT

Foarte cald a fost în aceste zile și în România. În unele regiuni, temperaturile au depășit 27 – 28 de grade Celsius. Conform specialiștilor, ieri a fost cea mai călduroasă zi de 25 octombrie din istorie.

Roxana Bojariu, directorul departamentului climatologie de la ANM, a spus că mai multe zone ale Europei au raportat valori anormale pentru această dată din calendar.

ADVERTISEMENT

”Aproape toată Europa se confruntă cu acest val de căldură. Şi în Spania luna octombrie se pare că va fi a doua cea mai caldă lună după 1965, temperaturi peste 20 de grade şi în Marea Britanie.

Şi noi vom avea, când vom încheia bilanţul, mai mult ca sigur o lună în top, nu ştim pe ce loc, dacă 1, 2 sau 3, vom vedea”, a spus meteorologul, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Cât va mai ține valul de căldură

Toamna anormal de caldă din acest an va continua și în săptămânile care urmează. Asta înseamnă, conform meteorologului ANM, că noiembrie va fi o lună atipică.

”Va continua această perioadă cu temperaturi mai mari, cel puţin în zona noastră, şi în prima săptămână a lunii noiembrie.

S-ar putea ca întreaga lună noiembrie să fie uşor mai caldă decât în mod normal, cel puţin aşa arată la acest moment informațiile de la Centrul European, dar evident că va trebui să urmărim actualizările”, a adăugat Roxana Bojariu.

ADVERTISEMENT
Tags: