News

Recrutare MApN! Ce meserii școlarizează de urgență ministerul! Condiții de înscriere

13.05.2020 | 12:25
MApN-ul a anunțat ce posturi școlarizează în 2020. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Încep recrutările în MApN! Până la data de 15 mai vă puteţi înscrie de la distanţă pentru cursurile de formare a ofițerilor/subofițerilor în activitate (”filiera indirectă”) – serviciul medical (sanitari), arma forțe pentru operații speciale şi serviciul muzici militare.

Recrutare MApN!

Pentru formarea subofițerilor trebuie să știți că sunt 40 de locuri la specialitatea militară sanitar. Varsta maximă: 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie.

ADVERTISEMENT

Sunt și alte condiții pe care trebuie să le îndepliniți. În privința studiilor, candidații trebuie să fie absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat și absolvenţi ai învăţământului postliceal sau universitar cu licenţă de specialitate, cu certificat/diplomă de absolvire a unității/instituţiei de învăţământ acreditate.

Ce meserii școlarizează de urgență ministerul!

Mai mult de atât, aceștia trebuie să deţină certificatul valabil de membru al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România.

ADVERTISEMENT

Ca vechime, pentru candidaţii care sunt SGP în activitate: cel puţin 3 ani în serviciu şi să fi fost apreciaţi prin ultimele trei documente de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin “Foarte bun”;

Pentru candidaţii civili, în rezervă sau din rândul personalului celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională e nevoie de 3 ani experiență în domeniul studiilor de licenţă (să facă dovada că au lucrat cel puțin 3 ani în domeniul studiilor cerute).

ADVERTISEMENT

În acest moment există și 37 de locuri la serviciul muzici militare. Pentru această categorie, vârsta maximă este de  45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie. Candidaţii care sunt SGP în activitate trebuie să fie absolvenţi ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat și absolvenţi ai unei unități de învăţământ postliceal acreditate, cu atestat/certificat de calificare profesională valabil.

Pentru candidaţii civili, în rezervă sau din rândul personalului celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională: absolvenţi cel puțin ai învăţământului liceal cu diplomă de bacalaureat.
Atenție! Pentru candidaţii care sunt SGP în activitate e nevoie de cel puţin 3 ani vechime în serviciu şi să fi fost apreciaţi prin ultimele trei documente de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin “Foarte bun”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, există 60 de locuri la arma forțe pentru operații speciale, repartizate astfel: 20 de locuri la specialitatea militară forțe speciale, 40 de locuri la specialitatea militară parașutiști comando.

Pentru formarea ofițerilor sunt 5 locuri la serviciul muzici militare. Varsta maximă: 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie. Studii: absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior acreditate, cu diplomă de licenţă, în domeniul muzică.

Pentru candidaţii care sunt militari în activitate: cel puţin 3 ani vechime în serviciu şi să fi fost apreciaţi prin ultimele trei documente de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin “Foarte bun”. Pentru candidaţii civili, în rezervă sau din rândul personalului celorlalte instituţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională: 3 ani experiență în domeniul studiilor de licenţă (să facă dovada că au lucrat cel puțin 3 ani în domeniul studiilor cerute).

Pentru începerea procesului de recrutare trebuie să contactezi personalul biroului informare-recrutare din cadrul centrului militar de care aparții cu domiciliul. E-mail-ul trimis la biroul informare-recrutare de care aparții trebuie să conțină: numele, prenumele și datele de contact (adresă, număr de telefon), data nașterii, studiile absolvite sau în curs de absolvire și categoria de personal, instituția de învățământ/ cursul de formare (iar în cazul posturilor de SGP – județul și garnizoana, dacă deja ai o preferință) pentru care optezi.

 

ADVERTISEMENT
Tags: