News

Referendum pentru demiterea primarului. Se întâmplă într-o localitate din Tulcea: ”Nu face decât să acapareze pământ şi bunuri pentru el”

Referendum pentru demiterea primarului în comuna I.C. Brătianu, din județul Tulcea. Locuitorii, nemulțumiți de mandatul edilului liberal, Alexe Iordan.
21.08.2022 | 10:54
Referendum pentru demiterea primarului Se intampla intro localitate din Tulcea Nu face decat sa acapareze pamant si bunuri pentru el
Liberalul Alexe Iordan, primarul comunei I.C. Brătianu din județul Tulcea, se află la al doilea mandat. Sursa foto: facebook, Radio Delta, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

În comuna I.C. Brătianu, din județul Tulcea, are loc duminică un referendum pentru demiterea primarului. Locuitorii trebuie să spună dacă-l mai vor ca edil pe liberalul Alexe Iordan.

Referendum pentru demiterea primarului comunei I. C. Brătianu, din județul Tulcea. De ce nu-l mai vor locuitorii la conducere

Alexe Iordan se află la al doilea mandat în conducerea comunei I. C. Brătianu, dar nu a reușit nici până acum să-i convingă pe oameni cu realizările sale.

ADVERTISEMENT

Locuitorii sunt nemulțumiți de cum liberalul își îndeplinește funcția și îi reproșează acestuia că nu face decât să acapareze bunuri și pământ pentru el. Totodată, în cei 6 ani de când ocupă fotoliul de primar, nu a terminat nicio investiție.

Referendumul a fost pus la cale de un grup de săteni din I. C. Brătianu, sprijiniți de consilieri locali, printre care fostul edil Viorel Chiriță.

ADVERTISEMENT

”Ce să vă zic, noi în acte am trecut 28 de probleme principale, dar ele sunt peste 100. Domnul primar Iordan Alexe e ales din 2016.

De 5 ani nu face decât să acapareze pământ şi bunuri pentru el. Are deja 100 de hectare de pământ strâns. De 6 ani de când este primar nici măcar o investiţie nu a terminat.

ADVERTISEMENT

În ianuarie anul acesta ar fi trebuit să facă recepţia unui sistem de eficientizare a iluminatului, practic doar a înlocuit nişte lămpi de pe stâlpii din centrul comunei cu unele mai econome, pe un proiect de 400 mii lei… Dar baza sportivă e abandonată, canalizarea la fel…”, a transmis fostul primar din I.C. Brătianu pentru Radio Delta, citat de News.ro

Care este prezența la vot

Încă de dimineață, de la ora 7:00, s-au deschis urnele de vot, iar până acum prezența este de 2,81%. Totul se va încheia spre seară, la ora 23:00.

ADVERTISEMENT

Ce spune primarul Alexe Iordan despre referendumul contra sa

Nu a lipsit nici reacția personajului principal din toată această ”poveste”. Alexe Iordan atrage atenția că referendumul împotriva lui este organizat din bugetul comunei. Drept urmare, a acționat în instanță și vrea să depună plângere penală.

”Plătim noi acest referendum, comuna I.C. Brătianu, de la bugetul local fiindcă aşa este legea. Pentru cei care au iniţiat acest referendum şi pentru cei care l-au girat legal nu a contat faptul că aceste cheltuieli sunt cât impozitele localnicilor pe doi ani.

Este şi motivul pentru care m-am adresat instanţei de judecată cu privire la acest referendum şi aştept soluţia instanţei. Nu contează că va veni după ce se va consuma acest scrutin, important e să se facă dreptate şi dacă dreptatea va fi de partea mea nu voi ezita să mă adresez cu plângere penală organelor de anchetă”, a spus Alexe Iordan, în urmă cu câteva zile.

ADVERTISEMENT