News

Ungaria refuză să trimită armament Ucrainei: ”Astfel de transporturi ar putea deveni ţinte ale unor acţiuni ostile”

Ungaria anunță că nu va permite tranzitul de arme letale în Ucraina și nici pe teritoriul său, de teama unor atacuri ostile și din dorința de a menține securitatea țării.
28.02.2022 | 18:41
Ungaria refuza sa trimita armament Ucrainei Astfel de transporturi ar putea deveni tinte ale unor actiuni ostile
ADVERTISEMENT

Autoritățile ungare transmit că nu vor să trimită armament țării vecine și nici să permită tranzitul de arme letale pe propriul teritoriu, deoarece nu vor să se implice în războiul cu Rusia.

Ungaria refuză să ajute Ucraina cu armament, de teama punerii în pericol a securității țării

Anunțul a fost făcut luni, 28 februarie, de către Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei, în timp ce lua parte la o vizită în Kosovo. El a explicat că nu vrea să pună în pericol securitatea țării pe care o reprezintă.

ADVERTISEMENT

”Guvernul a luat astăzi o nouă decizie: nu vom permite transferul armelor letale în Ungaria.  Această decizie este justificată de securitatea Ungariei și a comunităților maghiare.

Aceste transporturi pot deveni ușor ținta atacurilor ostile.  Cea mai importantă sarcină a noastră este să garantăm siguranța țării și a poporului maghiar.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, nu ne putem implica în conflictul de război care are loc alături”, a scris Peter Szijjarto, pe facebook.

Viktor Orban:”Vrem să rămânem în afara acestui conflict. Nu vrem să plătim și noi”

De altfel, duminică, premierul Ungariei, Viktor Orban, a subliniat și el că țara sa nu va furniza arme Ucrainei, deoarece vor să rămână în afara afara conflictului cu Rusia și nu vrea să plătească mai târziu pentru astfel de măsuri. În schimb, Viktor Orban a precizat că autoritățile locale vor ajuta refugiații ucraineni.

ADVERTISEMENT

 ”Vrem să rămânem în afara acestui conflict și, de asemenea, să nu existe sancțiuni pentru care va trebui să plătim în cele din urmă și noi, chiar dacă rămânem în afara conflictului”, a declarat Viktor Orban, la televiziunea de stat.

Sâmbătă, Viktor Orban a mai spus că războiul Ucrainei cu Rusia s-ar putea prelungi. De altfel, s-a pronunțat pro sancțiunilor împotriva Rusiei, inclusiv pentru excluderea mai multor bănci din sistemul SWIFT.

ADVERTISEMENT

”Nu trebuie să fim prea optimişti, greul abia urmează. De cealaltă parte a graniţei este război, dar fronturile de luptă sunt deocamdată departe”, a mai declarat premierul ungar, la frontiera Beregsurány, acolo unde vin mulți refugiați ucraineni.

ADVERTISEMENT