Life

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani. Care este, de fapt, starea ei de sănătate

Regina Elisabeta a împlinit joi, 21 aprilie 2022, vârsta de 96 de ani. Suverana Casei Regale Britanice a trecut prin multe încercări în ultima perioadă, mai ales dacă vorbim despre sănătate.
21.04.2022 | 08:37
Regina Elisabeta a IIa a implinit 96 de ani Care este de fapt starea ei de sanatate
ADVERTISEMENT

Regina Elisabeta a II-a a împlinit 96 de ani, o zi cu o încărcătură aparte pentru Majestatea Sa, care anul trecut și-a pierdut soțul, pe Prințul Philip.

Regina Elisabeta a II-a, la 96 de ani. Ce a făcut suverana în ultimele zile

Deținătoarea tronului Regatului Unit este destul de absentă din spațiul public de ceva vreme, mai ales după ce s-a infectat cu noul coronavirus. Chiar dacă a preferat să stea departe de evenimentele oficiale și de presă, Suverana și-a făcut timp în urmă cu aproximativ trei săptămâni pentru a-l omagia pe răposatul ei soț.

ADVERTISEMENT

Apariția pe care Regina a avut-o la sfârșitul lunii martie a fost una destul de controversată. Asta deoarece la brațul ei se afla Prințul Andrew, acuzat de americanca Virgina Giuffre de agresiune sexuală.

Regina a fost prezentă la catedrala Westminster din Londra, unde a avut loc o slujbă de pomenire a Prințului Philip, răpus de bătrânețe anul trecut.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă starea ei de sănătate nu e cea mai strălucită, Regina a ținut să fie prezentă la această slujbă religioasă realizată la aproape un an de când a rămas văduvă.

Care este starea de sănătate a Reginei Elisabeta

Și, dacă tot am amintit de starea de sănătate a Reginei, presa străină privește cu îngrijorare situația ei medicală. Ziarele din Occident notează că Elisabeta a II-a nu e într-o stare tocmai bună. Tocmai de aceea a fost recent vizitată la Palatul Windsor de ”dezertorii” Harry și Meghan Markle.

ADVERTISEMENT

Potrivit cotidianului El Universal, Regina Elisabeta are nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa în cea mai mare parte a timpului. Deteriorarea ei fizică este una evidentă pentru cei care au reușit să o viziteze în ultima vreme. Detaliile despre starea ei sunt susținute de actorul Christopher Biggins.

Acesta a spus că absența de la evenimentele publice, inclusiv faptul că Regina nu a fost prezentă la procesiunea de Paște, spun totul despre situația ei medicală.

ADVERTISEMENT

„Am auzit că motivul pentru care nu vrea să apară în evenimente publice este pentru că se deplasează cu ajutorul scaunului cu rotile. Nu vrea să fie văzută în această ipostază”, a declarat Biggins într-un interviu recent pentru GB News. Faimosul actor are relații apropiate cu monarha, motiv pentru care declarațiile lui au fost luate în serios de presă.

Informațiile oferite de Biggins par unele veridice. Regina Elisabeta a apărut la un eveniment public în luna octombrie 2021. Atunci s-a deplasat cu ajutorul unui bastion. Imaginea cu monarha a dat alarma în întregul Regat al Marii Britanii, punându-se în dezbatere cele mai negre ipoteze posibile.

Ce record a doborât Regina Elsabeta a II-a anul acesta

Regina, a cărei zi de naștere este pe 21 aprilie 2022, a doborât în acest an un record personal. Este vorba despre o realizare cu o dublă însemnătate: istorică și politică.

În luna februarie, Elisabeta a II-a a devenit primul monarh britanic care a domnit timp de 70 de ani. Domnia record a Suveranei a început când avea 25 de ani și se afla într-o vizită oficială în Kenya, alături de soțul ei, Prințul Philip.

Acest record a fost marcat la începutul lui 2022. Întrucât Regina s-a retras din atenția publică, evenimentul cu pricina a fost unul destul de restrâns, cu ușile închise.

ADVERTISEMENT