News

Regiunea populară din Europa unde s-au impus restricții la apă. Milioane de oameni, afectați

Țara din Europa care se confruntă cu secetă istorică. Autoritățile au adoptat măsuri drastice pentru populație și au limitat consumul de apă.
09.02.2024 | 10:29
Regiunea populara din Europa unde sau impus restrictii la apa Milioane de oameni afectati
Spania se confruntă cu secetă istorică. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Schimbările climatice din ultima vreme își spun cuvântul. Din ce în ce mai multe sectoare au început să fie impactate de încălzirea globală și nu numai. Drept dovadă, unele regiuni din Europa s-au văzut nevoite să impună adevărate restricții la apă.

Spania se confruntă cu secetă istorică

Spania este una dintre cele mai frumoase și însorite țări din Europa. Din păcate, în ultima vreme, clima și-a pus amprenta asupra mai multor sectoare, astfel că autoritățile s-au văzut nevoite să recurgă la măsuri drastice.

ADVERTISEMENT

Catalonia este prima regiune din Spania unde măsurile de limitare a consumului de apă vor începe să producă efecte. Aici, oamenii au primit interdicții inclusiv la piscine, iar asta din cauza secetei extreme din zonă.

Până acum, Spania nu s-a mai confruntat cu o situație atât de critică. Depășite de cele întâmplate, autorităților nu le-a rămas decât să declare stare de urgență. Măsurile drastice vor intra în vigoare de vineri.

ADVERTISEMENT

Mai exact, începând cu finalul acestei săptămâni, locuitorii din Catalonia vor trebui să își schimbe stilul de viață. Spaniolii din zona de nord-est nu vor mai avea voie să ude peluzele, să își spele mașinile și nici să meargă la piscinele publice.

Peste 6 milioane de locuitori din Catalonia sunt afectați de noile reguli

Din cauza secetei istorice cu care se confruntă Spania, inclusiv în orașele mari, precum Barcelona, presiunea apei a fost redusă semnificativ. Tot în această perioadă, spaniolii din Catalonia nu mai au voie să folosească, sub nicio formă, dușurile publice.

ADVERTISEMENT

Măsurile dure care intră în vigoare la finalul săptămânii viitoare vor impacta nici mai mult, nici mai puțin de 6 milioane de persoane. Mai exact, aproximativ 200 de sate vor trebui să se supună regulilor noi, inclusiv Barcelona.

Din păcate, autoritățile nu au vești prea bune nici pe viitor. Din cauză că seceta pare mai agresivă ca niciodată, acestea nu exclud posibilitatea de a aduce apa cu barca. Deși este esențial să asigure cantitatea necesară de apă, autoritățile spaniole trebuie să ia în calcul și anumite costuri.

ADVERTISEMENT

Seceta istorică cu care se confruntă Spania a afectat toată Catalonia până la granița cu Franța. Mult mai bine o duce regiunea sudică, unde marea salvare a tuturor este râul Ebro.

Momentan, fiecare persoană din Catalonia folosește aproximativ 210 litri de apă, pe zi, în gospodăria proprie. Însă, acum, din cauza secetei și a noilor reguli, este foarte posibil ca limita admisă să fie de 200 de litri.

ADVERTISEMENT
Tags: