News

Reglementările medicale instituite în contextul Covid-19 rămân în vigoare și după ridicarea stării de alertă. Anunțul CNAS

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) informează că reglementările medicale instituite în contextul Covid-19 rămân în vigoare și după ridicarea stării de alertă.
09.03.2022 | 16:50
Reglementarile medicale instituite in contextul Covid19 raman in vigoare si dupa ridicarea starii de alerta Anuntul CNAS
ADVERTISEMENT

Începând de miercuri, 9 martie, starea de alertă instituită în contextul Covid-19 încă din 2020 s-a ridicat în țara noastră. O serie de reglementări din zona medicală rămân însă în vigoare pentru următoarele zile.

CNAS: Reglementările medicale instituite pe perioada stării de alertă rămân neschimbate până la sfârșitul lunii martie

Într-un comunicat emis în cursul zilei de miercuri, Casa Națională de Asigurări de Sănătate informează că reglementările din sistemul de sănătate instituite în contextul crizei Covid-19 rămân valabile până la sfârșitul acestei luni, chiar dacă starea de alertă a încetat

ADVERTISEMENT

”Reglementările din sistemul de sănătate instituite pe perioada stării de alertă rămân valabile până la data de 31.03.2022, chiar dacă starea de alertă a încetat începând din 09.03.2022.

Casa Națională de Asigurări de Sănătate va anunța în timp util reglementările care vor intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2022”, anunță instituția.

ADVERTISEMENT

Astfel, până la 1 aprilie, pacienții din România pot beneficia în continuare de măsurile prevăzute în contextul Covid-19.

O reglementare instituită în ultimii doi ani se referă la posibilitatea acordării la distanţă, utilizând orice mijloace de comunicare, de consultații medicale în asistența medicală primară și în ambulatoriul de specialitate clinic, inclusiv serviciile conexe actului medical furnizate de psiholog şi logoped.

ADVERTISEMENT

De asemenea, o altă prevedere din starea de alertă spune că toate consultațiile medicale la distanță se acordă şi se validează fără a fi necesară utilizarea cardului național de asigurări sociale de sănătate sau a documentelor înlocuitoare ale acestuia.

Starea de alertă din România, ridicată de marți, 9 martie

Ziua de marți, 8 martie, a fost ultima în care România s-a mai aflat sub starea de alertă din cauza Covid-19. De miercuri, toate măsurile obligatorii, inclusiv purtatul măștii în interior, au devenit recomandări.

ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a precizat, marți, că prin ridicarea stării de alertă, toate restricțiile vor fi ridicate, chiar dacă România încă se află într-o fază de transmitere comunitară.

Oficialul a făcut ”recomandări profesionale” pentru ca numărul infectărilor să nu crească foarte mult. ”Prudența și responsabilitatea individuală trebuie să fie principalele atribute ale perioadei următoare”, a spus el.

ADVERTISEMENT
Tags: